MENÜ

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Son 5 maçında kaybetmeyen ancak deplasmanda oynadığı 3 maçta berabere kalan Beşiktaş bu şanszılığını Göztepe deplasmanında da kıramadı ve ev sahibi Göztepe mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Göztepe ile deplasmanda karşılaştı. Mücadeleyi İzmir ekibi 2-0'lık skorla kazandı. Beşiktaş bu maçla beraber deplasmanda oynadığı 4 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Alınan bu sonuçla Siyah Beyazlılar 15 puanda kalırken, Göztepe puanını 15'e yükseltti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Maçın ilk tehlikeli atağı Göztepe'den geldi. 3. dakikada Sağ kanattan yapılan ortaya Jerome ve Poko birlikte yükseldi ancak ikisi de vuramadı. İki futbolcudan biri topa dokunabilseydi gol olması içten bile değildi.

Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş bu kez atağa kalktı. Oğzuhan Özyakup'un ceza sahası sol çaprazından çektiği şut kaleci Beto'yu zorlamadı.

Mücadelenin 6. dakikasında Beşiktaş'ta Lens, ara pasıyla Vagner Love'ı savunmanın arkasına sarkıtmak istedi ama savunmada Reis dikkatliydi. Reis, Lens'in pasını kestikten sonra kendisini yere bıraktı. Sağlık ekibi oyuna dahil oldu. Tedavisi tamamlanan savunmacı oyun alanına geri döndü.

9. dakikada ceza sahasına soldan giren Oğuzhan Özyakup, çizgi üstünden ortaya çevirdi ancak hiçbir takım arkadaşı topla buluşamadı. Göztepe savunması ufak bir karambol oluşmasına rağmen topu uzaklaştırmayı başardı.

Haberin Devamı

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Maçın 11. dakikasında Göztepe kanatlardan etkili gelmeye devam etti. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Medel son anda kornere çeldi. Ev sahibi ekip maçın başından beri kanatları etkili bir şekilde kullanmaya çalıştı.

Göztepe bir kez daha tehlikeli geldi. 12.dakikada Yasin Öztekin, iki rakibinden de çok şık bir vücut hareketiyle sıyrıldı. Kaleyi karşısına alan Yasin, yerden vurdu ancak Karius'u geçemedi.

Penaltı kaçtı

Mücadelenin 18. dakikasında Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşu Reis kornere çeldi. Fırat Aydınus, VAR'dan gelen uyarıyla oyunu durdurdu. Beşiktaşlı futbolcuların yoğun bir şekilde panltı itirazı vardı. VAR'a danışan Fırat Aydınus, Reis'in elle oynadığını tespit etti ve penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, penaltıyı kullandı. Ancak kaleci Beto kurtarmayı başardı. Portekizli kaleci Göztepe kariyerinde 6. kez penaltı atışında gole izin vermedi.

20. dakikada Caner'in kullandığı serbest vuruşta topa eliyle müdahale eden ve penaltıya sebep olan Reis, sarı kartla cezalandırıldı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Yasin karşı karşıya kaldı

Kaçan penaltının ardından Göztepe taraftarının da büyük desteği ile atağa kalkan taraf oldu. 23. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Yasin, Karius ile karşı karşıya kaldı ancak topu ayağından aştı ve golle buluşamadı.

Haberin Devamı

Göztepe gole çok yaklaştı

Göztepe'den bir tehlikeli atak daha geldi. 25. dakikada Yasin Öztekin'in pasında Berkan sol kanattan çizgiye indi. Berkan'ın ortasına iyi yükselen Halil'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Maçın 30. dakikasında Vagner Love'ın ceza sahasına yaptığı ortada Lens,topa dokunamadı ve bariz bir gol şansını kaçırdı. Beşiktaş kaçırılan penaltının etkisinden bu dakikalarda biraz daha kurtulduğu hisettirdi ve oyunda yeniden dengeyi sağladı.

32'de Castro, tam Beşiktaş ataktayken kaptığı topla müthiş bir driplingle kalktı ve takımını atağa çıkardı. Castro'nun pasında topla buluşan Borges, arka direkte bomboş durumdaki Halil'e çevirmek istedi ancak Medel araya girdi.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Lens Rizespor maçında yok!

40. dakikada Beşiktaş'ta Jeremain Lens Yasin Öztekin'e yaptığı faullü hareket nedeniyle sarı kart gördü. Bu kartla Hollandalı futbolcu gelecek hafta oynanacak Rizespor maçında cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı

Vagner Love yararlanamadı

45+2. dakikada Vagner Love rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi. Brezilyalı futbolcunun sol çaprazdan yaptığı vuruş dışarı gitti. Siyah beyazlılar tehlikeli geldi. Bu pozisyon aynı zamanda ilk yarının da son olayı oldu ve Fırsat Aydınus devreyi bitiren düdüğü çaldı. Ekipler soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

2 takım da maçın 2. yarısına başladıkları 11'lerle devam etmeyi tercih etti.

Göztepe Jerome ile öne geçti

51. dakikada Beşiktaş'ın paslaşarak kullandığı kale vuruşunda Göztepe'nin önde baskısı sonuç verdi. Castro'nun ortasında bomboş kalan Jerome, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Hakem Fırat Aydınus, ofsayt şüphesiyle bir süre oyunu başlatmasa da VAR'dan gelen onayla oyun yeniden hareket kazandı.

Bu kez ofsayta takıldı

Göztepe golü bulmasının hemen ardından 53. dakikada yeniden pozisyona girdi. Halil'in ara pasında ceza sahasına giren Jerome, Karius'un yanından topu ağlarla buluşturdu ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Haberin Devamı

Bu dakikalarda golün de vermiş olduğu öz güvenle Göztepe daha rahat bir şekilde Göztepe yarı sahaısnda gözükmeye başladı. 58. dakikada Göztepe'de Halil'in ortasında rövaşataya kalkan Jerome, topu ıskaladı. Bu pozisyonun ardından gelen ortaya Jerome vurdu ancak kaleyi bulamadı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Göztepe farkı 2'ye çıkardı

Maçta dakikalar 60'ı gösterdiğinde Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Penaltıya sebebiyet veren Wallece Reis bu kez de golü kaydeden isim oldu. Berkan'ın kullandığı serbest vuruşta kale önünde topa uçarak kafa vuran Wallace, takımı adına farkı 2'ye çıkardı. Göztepeli oyuncular, Beşiktaş karşısında atılan 2. golü, sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Traore'ye armağan etti.

Şenol Güneş gelen 2 golün ardından oyuna müdahalede bulundu ve 61. dakikada Oğuzhan Özyakup, yerini Portekizli Ricardo Quaresma'ya bıraktı. Beşiktaş böylece ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirmiş oldu.

66. dakikada Göztepe cephesi de ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Takımının 2. golünü kaydeden Wallece Reis yerini Kadu'ya bıraktı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

71.dakikada Beşiktaş bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Lens yerine oyuna giren isim Mustafa Pektemek oldu.

Maçın 72. dakikasında Beşiktaş'ta Gökhan Gönül, Castro'ya yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

Göztepe direğe takıldı

Maçın 73. dakikasında ev sahibi Göztepe bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Orta sahanın başarılı ismi Castro, ceza sahasının dışından kaleyi görür görmez şutunu yolladı. Top Karius'un müdahalesine rağmen geçtikten sonra üst direkte patladı. Göztepe bu pozisyon sonucunda farkı 3'e çıkarma şansını yitirmiş oldu.

74'te Göztepe üst üste ataklarla gelmeye devam etti. Özellikle 2 golün bulunmasının ardından İzmir ekibi daha öz güvenli bir şekilde hücumn etmeye başladı. Sağdan ceza sahasına girdiği gibi vuran Yasin, Gary Medel'e takıldı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

81. dakikada Göztepe bir oyuncu değişikiğine daha gitti. Günü başarılı isimlerinden olan Halil Akbunar yerini Tayfur Bingöl'e bıraktı.

Caner ofsayta takıldı

Mücadelede dakikalar 82'yi gösterdiğinde Caner Erkin, Vagner Love'ın pasında ceza sahasına girdi ve topu ağlarla buluşturdu. Yan hakem, golün ardından ofsaytı işaret etti.

Beto sakatlandı

84. dakikada Göztepe adına şanssın bir an yaşandı. Günün kahramanlarından olan ve Oğuzhan'ın penaltısını kurtaran Beto sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine ise Göktuğ maça dahil oldu.

Beşiktaş son oyuncu değişiklik hakkını 86'da kullandı. Tolgay Arslan yerine oyuna giren isim Larin oldu.

90+2. dakikada oyuna sonradan giren Tayfur Bingöl, itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

90+3'te Göztepe 3. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Jerome, kale çizgisine paralel gönderdi ancak Yasin'den önce topa dokunan Gökhan Gönül oldu.

90+6. dakikada Gassama,Quaresma ile girdiği ikili pozisyon sonrası yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü. Kazanılan serbest vuruş doğrudan auta gitti ve hakem Fırat Aydınus da mücadeleyi bitiren düdüğü çaldı.

İşte 11'ler

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Reis, Berkan, Poko, Borges, Castro, Halil, Yasin, Jerome

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Roco, Medel, Caner, Atiba, Tolgay, Lens, Oğuzhan, Babel, Love

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Göztepe’ye konuk olan Beşiktaş’ta son oynanan Atiker Konyaspor maçının ilk 11’ine göre 4 farklı isim forma giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Göztepe karşısında son oynadıkları Atiker Konyaspor maçından farklı olarak 4 isme şans verdi. Siyah-beyazlı ekipte kart cezalısı Domagoj Vida, sakatlıkları bulunan Pepe ve Adem Ljajic’in yanı sıra Ricardo Quaresma ilk 11’de yer almadı. Bu isimlerin yerine Enzo Roco, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Jeremain Lens ilk 11’de başladı.

Siyah-beyazlı ekipte ilk hafta hariç diğer 7 maçta ilk 11’de sahaya çıkan Ricardo Quaresma, Göztepe maçında yedek soyundu. Beşiktaş’ta Enzo Roco, bu sezon ligde ilk kez ilk 11’de yer aldı.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

Göztepe’de 3 değişiklik

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, 3-1 mağlup oldukları Kasımpaşa müsabakasının ilk 11’inde 3 değişiklik yaptı.

İzmir temsilcisinde Adama Traore, Alpaslan Öztürk ve Tayfur Bingöl’ün yerine Berkan Emir, Andre Poko ve Halil Akbunar forma giydi.

Sarı-kırmızılı ekipte uzun süredir forma giymeyen savunma oyuncusu Kadu, bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maçtan önce emniyet ekiplerinin İzmir şehir girişinde yaptıkları kontrolde, maça bileti olmayan yaklaşık 150 taraftarın geri gönderildiği belirtildi.

Göztepe-Beşiktaş maç sonucu: 2-0

YORUM YAZ