MENÜ

Göztepe - Beşiktaş karşılaşmasında 52. Randevu!

Beşiktaş, Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Göztepe karşısında zorlu bir maça çıkacak. Göztepe’nin yeni stadı Gürsel Aksel Stadı’ndaki ilk mücadele olacak bu önemli karşılaşma saat 16:00’da oynanacak ve hakem Hüseyin Göçek maçta düdük çalacak. Maç öncesi son dakika gelişmesi ise Beşiktaş cephesinde yaşandı. Gökhan Gönül de sakatlığı sebebiyle kadroda yer almıyor.

Süper Lig’de zor zamanlar geçiren ve teknik direktörü Abdullah Avcı ile bu hafta yolları ayıran Beşiktaş 30 puanla 7. Sırada yer alırken, İlhan Palut’un göreve gelmesiyle çıkışa geçen ve iyi sonuçlar alan Göztepe 26 puanla siyah beyazlı ekibin hemen arkasında 8. Sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Maç öncesi Beşiktaş’ta sakatlıkları devam eden Ljajic, Lens ve Dorukhan, cezası bulunan Elneny takım kafilesinde yer almıyor. Ev sahibi ekip Göztepe’de ise sakatlıkları bulunan Zlatko Tiripic ve Wallace Reis kadroda yer alamayacak.

Göztepe ve Beşiktaş bugüne kadar ligde toplam 51 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 26’sını siyah beyazlı ekip kazanırken 16 karşılaşmada eşitlik bozulmadı, 9 maç ise sarı kırmızılı takımın galibiyetiyle tamamlandı. Beşiktaş bu maçlarda toplam 83 gol atarken, İzmir temsilcisi rakibine 46 golle yanıt verdi. İki takım arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan karşılaşma ise Beşiktaş’ın 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

25 maçta Göztepe’ye konuk olan Beşiktaş bu maçların ise 10’unda gülen taraf Beşiktaş olurken, 6 maçta Göztepe galibiyete uzandı. 10 mücadelede ise eşitlik bozulmadı. Rekabette en farklı galibiyet ise Beşiktaş’tan geldi Siyah beyazlılar, 15 Aralık 2001’de İzmir’de oynanan mücadelede rakibini 6-0’la geçerek en farklı galibiyeti elde etmiştir.

Haberin Devamı

İki takım arasında İzmir’de 21 Ekim 2018’de oynanan son lig maçında Göztepe, Beşiktaş’ı Jerome ve Wallace Reis’in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

YORUM YAZ