MENÜ

Gözler rakip takımlarda

Ligde dün sahasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Sivasspor'da gözler, küme düşme hattındaki rakiplerinin maçlarına çevrildi.

Gözler rakip takımlarda

Sahasında Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçmesine karşın Oktay Delibalta’nın golüne engel olamayan Sivasspor, golcüsü Michael Eneramo’nun ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalması üzerine son 22 dakikayı 10 kişi oynadığı maçtan 1 puan çıkardı.

Haberin Devamı

Puanını 37’ye yükselten Gençlerbirliği, kümede kalmayı garantilerken, puanını 33’e çıkaran Sivasspor ise kalan 3 haftada kümede kalma mücadelesi verecek.

Son 3 haftada sırasıyla Ankaragücü, Konyaspor (D) ve Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Sivasspor’da gözler, küme düşme hattındaki rakip takımların bugün saat 15.00’de oynayacağı maçlara çevrildi.

Sivasspor’un 9 puan gerisinde 16’ncı sırada yer alan Bucaspor, bugün deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşırken, 22 puanlı iki takımdan Kasımpaşa Konyaspor’u İstanbul’da konuk edecek. Bu maçlardan alınacak sonuçlara göre, Sivasspor’un ligdeki konumu netleşecek.

Sivasspor, bu maçlar öncesinde Kasımpaşa ve Konyaspor’un 11, ikili averajda üstün olduğu Bucaspor’un ise 9 puan önünde yer alıyor. Bucaspor’un Medical Park Antalyaspor karşısındaki olası mağlubiyetinde, gözler Kasımpaşa-Konyaspor maçının sonucuna çevrilecek. Sivasspor’un ikili averajda üstün olduğu Bucaspor’un Antalyaspor’a yenilmesi ve Kasımpaşa-Konyaspor maçının beraberlikle sonuçlanması halinde, Sivas ekibi ligde kalmayı bu hafta matematiksel olarak garantileyecek.

Haberin Devamı

Ligin son 3 sırasında yer alan Bucaspor, Kasımpaşa ve Konyaspor takımları, oynayacakları maçlardan galip ayrıldıkları takdirde ligde kalma umutlarını az da olsa son 3 haftaya taşıyacak. Kasımpaşa-Konyaspor maçı beraberlikle sonuçlanırsa iki takım da lige veda edecek. Bu maç eğer bir ekibin galibiyetiyle sonuçlanırsa, yenilen takım lige havlu atacak.

Bucaspor, Kasımpaşa ve Konyaspor’un yakalayabileceği tek ekip ise 33 puanlı Sivasspor. Sivasspor, son 3 maçından birini kazandığı takdirde, rakiplerinin maçlarının sonucuna bakmaksızın ligde kalmayı garantileyecek. Sivasspor’u yakalama ümidi en yüksek olan takım ise 24 puanlı Bucaspor. Bugün Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak olan Bucaspor, son 3 haftada sırasıyla Trabzonspor, Manisaspor (D) ve Kayserispor ile karşılaşacak.

AA

YORUM YAZ