MENÜ

Gözler mahkemede

Galatasaray'da 14 Mayıs'ta seçim yapılıp yapılmayacağı, yarın sabah 10.00'da Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla belli olacak. Tüm camia nefesini tuttu, çıkacak sonucu bekliyor...

Gözler mahkemede

Tarihinin en büyük kaosunu yaşayan, deyim yerindeyse mahkeme kapılarında sürünen Galatasaray’da yarın çok kritik bir gün yaşanacak. Üyelerden Kayhan Berberoğlu’nun açtığı dava sonucunda, mahkeme mali genel kurulla ilgili olarak ihtiyati tedbir kararı almıştı. Bunun üzerine, kulübe bir yazı gönderilerek 14 Mayıs’ta seçim yapılamayacağı belirtilmişti. Özdemir-Sinan Kalpakçıoğlu ve Erol Aksoy ise, ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasi için karşı bir dava açtı. İşte bu davanın duruşması yarın Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek. Eğer mahkeme ihtiyati tedbir kararını kaldırırsa, 14 Mayıs’ta seçim yapılacak. Aksi takdirde seçim ileri bir tarihe alınacak ve kaos daha da derinleşecek.

Renk seçimi bugün
Sarı-Kırmızılılar’da seçimin olup olmayacağı henüz kesin değil. Ancak bugün Dİvan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’ın yönetiminde, Mecidiyeköy’deki kulüp binasında adayların oy pusulası renklerinin belirleneceği toplantı gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de yapılacak renk seçiminin ardından, Divan Kurulu başkan adaylarının listelerini bastıracak.

Muhalefet ihraç silahını kullanacak

Galatasaray’da muhalif olan bir grup üye, 14 Mayıs’ta seçim olmaması halinde yönetime karşı yeni bir hareket başlatacak. Buna göre Adnan Polat ve 10 yöneticinin kulüpten ihraç edilmeleri için başvuracaklar. Bunu yapmak için kendilerine belirledikleri dayanak noktası ise tüzüğün 109. maddesi olacak. İşte o madde:

ÜYELİKTEN ÇIKARMA YAPTIRIMI GEREKTİREN EYLEMLER

109.1) Genel Kurul ile diğer organ ve kurulların toplantılarını engellemek.
109.2) Seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde ve dürüstlük ilkesine uygun yapılmasını engelleyici söylem veya eylem veya davranışlarda bulunmak.
109.3) Kulüp Başkanı yöneticileri ile üyelerine karşı hakaret fiili eylemde bulunmak.
109.4) Kulübün malvarlığına kasten zarar verici eylem veya davranışlarda bulunmak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ