MENÜ

Gözden düşen gurbetçi futbolcular!

Yurtdışında doğan fakat Türkiye’de yaşamış ya da oynamış bazı gurbetçi oyuncular, kariyerlerinde büyük çıkışlar yakalasa da her zaman performanslarını koruyamıyorlar. Bir çok gurbetçi futbolcu büyük potansiyellerle yola başlarken; eninde sonunda yolu Süper Lig’e düşerek kariyerleri de yokuş aşağı inmeye başlıyor. Biz de kariyerleri düşüşe geçen ve gözden düşen gurbetçi futbolcuları sizlere hatırlatmak istedik… (HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL)

Mehmet Ekici: Son 1 yıldır hiçbir takımda oynamayan ve en son Fenerbahçe’nin formasını terleten 31 yaşındaki Mehmet Ekici’nin kariyeri tepetaklak oldu. 205 ve 2017 yılları arasında altın çağını geçiren ve o yıllar arasında 7.5 Milyon Euro piyasa değeri bulunan on numara oyuncusunun şu anda güncel piyasa değeri 400 bin euro.

Haberin Devamı

Ahmed Kutucu: Başakşehir’e 500 bin euro bedelle transfer olan Ahmed Kutucu’nun da performansı son yıllarda düşüşe geçti. 2018 ve 2020 yılları arasında iyi bir performansa ulana ve o dönemlerde 6 milyon Euroluk piyasa değeri bulunan 21 yaşındaki forvet oyuncusunun şu anda piyasa değeri 1.7 Milyon Euro ve Başakşehir, kendisini tekrar kanıtlayabilmesi adına büyük bir şans.

Umut Bozok: 2017 ve 2019 yılları arasında Fransa’da gösterdiği performansa Milli Takımın da aradığı golcü olarak lanse edilen Umut Bozok’un o yıllardaki piyasa değeri 6 Milyon Euro’ydu. Şu anda Lorient takımında oynayan 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 1.2 Milyon Euro.

Emre Mor: Türk futbol tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birisi olarak görülen Emre Mor’un kariyeri adeta yokuş aşağı yuvarlandı. Henüz 23 yaşında olsa da kariyeri boyunca 24 Milyon Euro bonservis bedeli harcanan Danimarka asıllı futbolcunun güncel piyasa değeri şu anda 700 bin Euro ve futbolcu, kulübü Celta Vigo tarafından elden çıkartılmak isteniyor.

Haberin Devamı

Kaan Ayhan: 26 yaşında olan ve Sassuolo’da forma giyen Kaan Ayhan’ın güncel piyasa değeri 6 Milyon Euro. İtalya’ya transfer olduktan sonra değer kaybeden 26 yaşındaki savunma oyuncusunun 2019 yılında piyasa değeri 9 Milyon Euro’ydu.

Yunus Mallı: 2015 ve 2018 yılları arasında altı çağın yaşayan ve 13 Milyon Euro güncel piyasa değeri bulunan 29 yaşındaki Alman asıllı on numaranın kariyeri 2018 yılından sonra düşüşe geçti. Şu anda 1.9 Milyon Euro piyasa değeri bulunan Yunus Mallı, Trabzonspor’da forma giyiyor.

Jimmy Durmaz: Galatasaray’da forma giyen ve Fatih Terim’İn kadroda düşünmediği 32 yaşındaki sol kanat oyuncusunun güncel piyasa değeri 600 bin Euro. 2013 ve 2016 yılları arasında 4.5 Milyon Euro piyasa değeri bulunan İsveç asıllı futbolcu da erken yaşlarda kariyeri düşüşe geçen bir başka isim oldu.

HABER: NİHAT UZEL

YORUM YAZ