MENÜ

Göz Göz'ün dönüşü: 3-1

Yazarımız Yunus Altun Göztepe-Yeni Malatya maçını değerlendirdi.

Göz Göz'ün dönüşü: 3-1

PTT 1. Lig’de 9 haftadır kazanamayan Göztepe, son haftaların flaş takımı Alima Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenerek derin bir nefes aldı. Bu sonuçla puanını 33’e çıkaran Göztepe, Play-Off yolunda yeniden umutlandı. Malatya ise 28 puanda kaldı

..Ve Göztepe geri döndü. Sarı-Kırmızılılar, 9 hafta süren galibiyet hasretin son haftaların dikkat çeken takımı Yeni Malatya karşısında sonlandırdı. Karabük ve Elazığ'ı yenen, lider Adana ile berabere kalan İrfan Buz'un ekibi İzmir'den hüsranla ayrılırken Önder Özen, Göztepe'nin başında ilk kez 3 paun sevinci yaşadı. Maçın ilk yarısı son derece temposuzdu. Ev sahibi Göztepe savunma arkasına sızmaya çalıştı, ama başarılı olamadı. Yeni Malatya iyi kapandı. Ancak ikinci yarıda tablo değişti. Göz Göz kalitesine yakışır şekilde temposunu artırınca sonuca da ulaşmakta zorlanmadı. Diarra ve Cleyton iki dakikada maçı kopardı. Malatya Ramazan'la umutlansa da Kerem fişi çeken isim oldu. Kaleci Gökhan'ın kritik kurtarışları da önemliydi. Göztepe eğer ikinci yarıdaki bu tempoyu korur ve yükseltirse Play-Off kalır, Süper Lig hedefine de ulaşır.

Cleyton şov


61. dakikada Göztepe’nin golü geldi. Sağdan Serkan ortaladı, Yeni Malatyaspor savunmasının arasından topa çok iyi yükselen Diarra kafayı vurdu: 1-0. 63'te Hakan Barış’ın derinlemesine pasına hareketlenen Cleyton kaleci ile karyı karşıya pozisyonda plase vuruşunu yaptı, topu ağlara gönderdi: 2-0. 67'de Ramazan Kahya farkı 1’e indirdi: 2-1. 90+1. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Cleyton topu boş durumdaki Kerem’e verdi. Kerem de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1.

Maçın adamı: Göztepe'nin devre arasında Elazığ'dan aldığı Cleyton 1 gol, 1 asistlik performansıyla yıldızlaştı.

Kırılma anı: 63. dakikada Cleyton'un attığı ve skoru 2-0'a getiren gol maçın fişini o dakikada çekti.

Göztepe-A.Y.Malatya: 3-1

STAT: Atatürk

HAKEMLER
: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Ömer Tevfik Özkoç

GÖZTEPE
: Gökhan Değirmenci 8- Serkan 7, Hakan Arslan 7, Gencer 7, Mehmet Erdem 7, Leroy George 7, (Dk.77 Emre ?), Gosso 7, Hakan Barış 8, Cleyton 9, Diarra 8, (Dk.89 Vleminckx ?), Serdar 7, (Dk.70 Kerem 7)

A.Y.MALATYA: Vedat 4- Kemal 5, Godoy 5, Sadık 5, Osman Fırat 5, Azubuike 5, (Dk.80 Hüseyin ?), Ali Sakal 4, İrfan 5, Guido Koçer 4, Umut 5, (Dk.59 Gotal 5), Ramazan Kahya 6, (Dk.76 İzu 5)

GOLLER: Diarra (Dk.61), Cleyton (Dk.63), Kerem (Dk.90+1) (Göztepe), Ramazan Kahya (Dk.67) (Y.Malatya)

SARI: Gencer, Gökhan Değirmenci (Göztepe), Gotal, Hüseyin, Ali (A.Y.Malatya)

Haberin Devamı
YORUM YAZ