MENÜ

Gordon Hayward, Jazz'i çıldırttı

Milli basketbolcu Enes Kanter'in formasını giydiği Utah Jazz, LeBron James'li Cleveland Cavaliers'ı Gordon Hayward'ın son saniyede attığı basketle 102-100 yendi. Kanter, maçı 13'te 8 isabetle 18 sayıda tamamladı.

Gordon Hayward, Jazz'i çıldırttı

NBA'de milli basketbolcu Enes Kanter'in formasını giydiği Utah Jazz, Cleveland CavaliersGordon Hayward'ın son saniyede attığı orta mesafeli şutla 102-100 yendi. LeBron James, bitime 3.4 saniye kala üç sayı çizgisinin gerisinde aldığı faul ve üçte üç serbest atış isabetiyle skoru 100'de eşitlese de son hücumda Hayward'ın basketine engel olamadı. Oyuna ilk beşte başlayan Enes Kanter, 27 dakika süre aldığı maçı 18 sayı, 5 ribaund ve 1 asistle tamamladı. Jazz adına Derrick Favors 21 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaparken, maçın kahramanı Gordon Hayward da 21 sayıyla yıldızlaştı. Cavaliers cephesinde LeBron James, 42 dakika sahada kaldığı maçta 31 sayı, 3 ribaund ve 4 asist üretti. Kyrie Irving 34 sayıyla kariyerinin en parlak performanslarından birine imza atarken, Kevin Love 14 sayı, 8 ribaund ile vasat bir performans gösterdi. Cavaliers'ın üç yıldızı sırasıyla 42, 45 ve 38 dakika süre alırken, takımın toplamda 6 asist yapması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Cavaliers, bu yenilgiyle birlikte 4'üncü maçında 3'üncü yenilgisini aldı.

Deja vu!

Galibiyet sonrası büyük coşku yaşayan Jazz'in bu zaferi, akıllara 2010'da oynanan benzeri karşılaşmayı getirdi. Mehmet Okur'un Jazz'de oynadığı, LeBron James'in ise Miami Heat'e gitmeden önceki Cavaliers dönemini yaşadığı o maçta Jazz, takıma 10 günlük kontratla katılan Sundiata Gaines'in son saniye üçlüğüyle maçı kazanmış, o zaferin ardından Gaines, Jazz'den daha uzun vadeli yeni bir kontrat almıştı.

İstatisikler (ESPN)


Ahmet Melik SUBAŞI
ahmet.subasi@fanatik.com.tr
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ