MENÜ

Google'dan Rusya'ya gönderme

İnternet devi Google, bugün resmi açılışı yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları için hazırladığı Doodle'ında, Rusya'daki anti gay yasasına göndermede bulundu.

Google'dan Rusya'ya gönderme

Önemli tarihlerde kullanıcılarını farklı bir Doodle'la karşılaşmasına alıştığımız Google, Soçi'de düzenlenecek uluslararası kış olimpiyatlarını da pas geçmedi. Doodle'ın Tasarımında "Gök Kuşağı Bayrağı"na ait 6 rengin ve olimpiyatlarda yarışılan 6 branşa ait figirlerin kullanıldığı göze çarparken, arama çubuğunun altında ise sporda ayrımcılığın yapılamayacağına ilişkin ifadeler içeren Olimpiyat İlkesi yer aldı. Google'ın, Olimpiyat İlkeleri Doodle'ını hazırlamasında, Rusya'da eşcinsellik propagandasını yasaklayan yasa etkili oldu.

Bu yasadan dolayı birçok ülke başkanının prostesto amacıyla resmi açılışa katılmayacakları açıklandı. Törende ABD Devlet Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel yer almayacak. Ancak İtalyan Başbakanı Enrico Letta, Hollanda Kralı Willem-Alexander, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, açılışta Vladimir Putin’in yanında yer alacaklar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ