MENÜ

Gönüllü alemciler!

2010 Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Zihinsel Engelli Milli Takımımız'da alem skandalı yaşandı. Kafile için komite tarafından görevlendirilen Afrikalı gönüllüler, otel odasında kadınlarla alem yaparken basıldı.

Gönüllü alemciler!

Geçen yaz Güney Afrika’daki Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Zihinsel Engelliler Futbol Takımı’nın kaldığı otelde, Yerel Organizasyon Komitesi tarafından görevlendirilen 2 Afrikalı erkek gönüllünün kadınlarla alem yaptığı ortaya çıktı. Kafile Başkanı Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç’un Federasyon’a sunduğu raporda, gönüllülerin polis eşliğinde kapı dışarı edildiği belirtildi.

Her şeyi anlatmışlardı

Zihinsel Engelliler Futbol Takımı; 13 sporcu, 3 teknik adam, 4 idareciden oluşan 20 kişilik bir ekiple 19 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika’da gerçekleştirilen şampiyonaya katılmıştı. Komite, kafileye yardımcı olması için 2 Afrikalı erkek gönüllünün görevlendirildiğini bildirmişti. Baskan Malkoç’un da, iletişim anlamında herhangi bir sorun yaşanmaması için de ana kuralları bir toplantı düzenleyerek 2 gönüllü dahil herkese anlattığı ifade edilmişti.

Kapı dışarı edildiler

Malkoç’un, bu kişilerin yaptıklarını komiteye şikayet ettiği belirtildi. Gönüllülerin 3 kadını odalarına alıp yeniden alem yaptıkları ve gürültülü müzikle eğlendikleri tespit edildi. Tüm uyarılarına rağmen bu tip davranışları sürdüren ikilinin, polis sayesinden otelden kadınlarla birlikte kovuldukları ifade edildi.. Ve gönüllülerin takımla olan bağlantısının da kesildiği bildirildi.

İlhan Güler

Haberin Devamı
YORUM YAZ