MENÜ

'Gönlünüz rahat olsun'

Tİmsah'ın Şilili golcüsü Sebastian Pinto Avusturya kampında FANATİK'e konuştu, camiaya ve taraftara önemli mesajlar verdi. Bursaspor taraftarlarının kendisine güç verdiğini belirten Pinto, “Merak etmesinler, onlara süper bir takım izleteceğiz” dedi.

'Gönlünüz rahat olsun'

Bursaspor’un şampiyon olduğu kadroda golcüsü yoktu. Açıkası bu yükü kaleci İvankov dahil tüm takım paylaşmıştı. Ama ardından bir sonraki sezon yaşanan düşüş ve gol yollarındaki etkisizlik Yeşil-Beyazlı ekibi uzun süre arayışa soktu ancak Timsah golcüsünü geçen sezonun devre arasında buldu. Şili’li Sebastian Pinto, Bursapor’un gol yollarında aradığı kandı ve bunu
16 maçta attığı 9 golle ispatladı. Şili’nin sempatik golcüsü Sebastian Pinto ile Avusturya kampında bir araya geldik ve her daldan konuştuk işte size sezon başı bir Pinto portresi:

‘Golcülüğüm, karakterim’


“Ben Burssapor’a gelirken gol kralı etiketimle geldim. Golcülüğüm benim karekterim. Orada da oynadığım 14 maçta 13 gol atmıştım. Ancak farklı bir ortam farklı bir ülke, tabii ki bir futbolcunun uyumunda önemli zorluklardır. Üstelik Şili’de oynanan futbol ile Türkiye çok farklı. Şili’de daha tekniğe ve pasa dayalı bir futbol oynanıyor. Türkiye’de ise sert, prese dayalı, uzun paslarla oynanan bir futbol anlayışı hakim. Ancak benim bir şansım da Bursapor’un bol pas yapan, topla çok oynayan bir takım olmasıydı. Bu işimi oldukça kolaylaştırdı.”

‘Batalla beni tamamlıyor’

“Herkes Batalla ile iyi bir ikili olmamızı soruyor. İyi bir golcünün iyi bir 10 numarası olmalı. Ben şimdiye kadar bu 10 numaraları yakaladım. Bursa’da Battalla çok iyi bir 10 numara ve bana gereken asistleri yapıyor. Sanırım yeni sezonda daha müthiş işler yapacağız.”

‘Bursa güzel bir şehir’

“Türkiye’de futbol zor, Avrupa’ya çok benziyor. Artık Türkiye Lig’ini tanıdığımı düşünüyorum. Burası çok önemli bir lig ve birbirinden önemli isimler top koşturuyor. İlk geldiğimde din ve dil açısından etkilendim. Ama bu konuda her inanca saygılıyım. Bursa şehir olarak çok güzel ve modern bir kent, bu yönden hiç sıkıntı çekmedim.”

‘Benim işim gol atmak’

“Benim hedefim; geçen yıl devre arası geldiğimde takımıma yaptığım katkıya, kaldığım yerden devam etmek. Yeni sezonda 3 kategoride mücadele edeceğiz, o nedenle lige iyi bir giriş yapmalıyız. Gol krallığı için hiçbir zaman rakam belirtmem. Bir golcünün görevi atabildiği kadar gol atmak. Elinden geldiğince her pozisyonu değerlendirmek. Ben de işimi yapacağım.”

‘Taraftar bana güç veriyor’


“Bursaspor taraftarı beni çok etkiledi. Çünkü Şili’de çok iyi bir taraftarın önünden geldim ve böyle bir taraftar beklemiyordum. Ancak sahaya çıkınca müthiş bir gücü arkamda hissettim.”

‘Alex gerçek bir lider’

“Türkiye’de en beğendiğim futbolcu Alex. Gerçek bir lider. Her takıma lazım. Kendimde en çok beğendiğim özelliğime gelince... Genelde golcüler tek forvet ve hücumun ortasında oynar. Ben ise, gezgin bir santroforum. Zaman zaman hücum hattının her bölgesini kullanırım, kendimi unuttururum.”

‘Kebapçıyım’

“Türk yemeklerini seviyorum. Birbirinden lezzetli yemekler var. Ama benim favorim İskender kebabı. Onun yeri başka.”

‘Bomba gibi geliyoruz’


“Kampta çok iyi çalışıyoruz. Taraftarlarımızınımızın gönülleri rahat olsun. Onlara hem ligde, hem kupada, hem de Avrupa’da süper bir Bursaspor izlettereceğiz”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ