MENÜ

Goller konuştu: 3-2

Bursa Atatürk Stadı'nda dün Batalla resitali vardı... Kupa finalisti olarak Avrupa'ya gitmeyi garantileyen Yeşil-Beyazlılar, güçlü rakibi Eskişehir'i Arjantinli yıldızının müthiş futboluyla yıktı, Süper Final'de de avına devam etti.

Goller konuştu: 3-2

‘Lige havlu attı’ denilen Bursaspor fırtına gibi bir ilk yarı izletti taraftarlarına. Yeşil-Beyazlılar 4 gün önce Eskişehir’de 2-0 kaybettikleri maçın rövanşında çok rahattılar ve oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Özellikle orta alanda Batalla’yı marke edemeyen Eskişehirspor, sanırım rakibinin kupa finaline odaklandığını düşünüp, rehavet içine girmişti. Daha 1. dakikada Batalla ile Eskişehirspor kalesini yokladı ama top az farkla yandan dışarı gitti. 3’te Pinto’nun pasında Batalla’nın yakın mesafeden vuruşunu kaleci Kayacan önledi. Dakikalar 7’yi gösterirken Eskişehirspor golle burun buruna geldi. Kornerden gelen topa Diego’nun kafası yan direkten döndü. 22’de ise Adem Koçak’ın büyük hatasını Batuhan değerlendiremedi ve bomboş pozisyonda topu üstten auta yolladı. İlk yarının sonlarına doğru Bursaspor’un golleri geldi. 43’te Ozan İpek’in soldan yaptığı ortaya Pinto yükseldi, şık bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden iki dakika sonra bu defa asistin sahibi Pinto’ydu. Şilili pası verdi. Arjantinli Batalla da ayak içiyle Eskişehirspor ağlarını havalandırdı: 2-0.

Haberin Devamı

Tango rüzgarı

Yeşil-Beyazlılar ikinci yarıda 2-0’ın rahatlığıyla ‘maç bitti’ havasına girdi. Ersun Yanal orta alanda etkisiz olan Veysel’i alıp Tello’yu oyuna sokuncu bir anlamda Batalla’nın orta alandaki hakimiyetine denge getirdi. 64’te Alper ile golün habercisi bir akın yapan Eskişehirspor, 66’da Batuhan’la farkı bire indirdi: 2-1. Bu golde kaleci Yavuz’un hatası da büyüktü. Ardından 69’da Eskişehirspor’un ilk golünü atan Batuhan’ın asistinde Erkan skoru eşitledi: 2-2. Ancak Bursaspor’da Batalla’nın maçı bırakmaya niyeti yoktu. Arjantinli 73’te nefis bir frikik ile takımını zafere taşıdı: 3-2. Dünkü maçın özeti şuydu; hiçbir zaman rakibi hafife almayacaksın. Bursaspor kupada final de oynasa Eskişehirspor maçlarının önemi farklıdır. Hoş Bursa taraftarı bu maça ilgi göstermeyerek biraz da Eskişehirspor’u haklı çıkardı. Ancak Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri taraftar gibi düşünmediğini oynadıkları pozitif futbolla gösterdi. ‘Eskişehirspor niye kaybetti?’ derseniz, bir kere orta alanı ve Batalla’yı boşlarsanız mağlup olursunuz. Dün Bursaspor’da sadece Batalla yoktu tabii ki. Ozan İpek, Musa Çağıran da arkadaşlarından bir fazla katkı yapan başarılı isimlerdi.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

YORUM YAZ