MENÜ

Golcüsü olmayan zirve yarışçısı: Fenerbahçe

Feberbahçe, beklentilerin çok altında kalmasına rağmen şampiyonluk yarışına tutunmayı bir şekilde başardı. Üstelik bunu resmen golcüsü olmadan yaptı

Golcüsü olmayan zirve yarışçısı: Fenerbahçe

Sarı-Lacivertliler, yeni sezona Aykut Kocaman önderliğinde ufak çaplı bir kadro rotasyonuyla giriş yaptı. Hedef tabi ki 4 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek ve 4. yıldızı takmaktı.

Fenerbahçe için ligin ilk haftaları hiç de iyi gitmedi. Bir ara liderin 10 puan gerisine düşen Aykut Kocaman ve öğrencileri ilk yarının sonunda toparlandı, fark 3 puana kadar indi. Fenerbahçe şu anda lider Başakşehir’in 5 puan gerisinde. Pazar günü rakibini yenmesi halinde bu fark 2’ye düşecek.

Sınıfta kaldılar

Kanarya, beklentilerin çok altında kalmasına rağmen şampiyonluk yarışına tutunmayı bir şekilde başardı. Üstelik bunu resmen golcüsü olmadan yaptı. Fenerbahçe’nin forvetleri mücadele, zaman zaman da futbol anlamında alkış aldı. Ancak iş skor üretmeye gelince, Janssen-Fernandao-Soldado üçlüsü tam anlamıyla sınıfta kaldı. 20 hafta sonunda Soldado 3, Janssen 2, Fernandao 1 olmak üzere forvetler toplamda sadece 6 kez ağları sarsabildi. Bunda, bu futbolcuların sürekli sakatlık yaşaması ve düzenli olarak 11’de görev yapmamalarının da etkisi oldu.

Maicon kadar olamadılar

Fenerbahçe’nin golcüleri bu konuda o kadar geride kaldı ki bırakın rakiplerin hücumcularıyla kıyaslamayı, stoperlerin bile gerisine düştüler. Galatasaray’ın savunmacısı Maicon ve Bursa’nın sol beki Aziz Behich 5’er golle Sarı-Lacivertliler’in forvetlerini geçti. Başakşehir’in stoperi Epureanu da rakip fileleri 4 kez sarstı.


Talisca'dan Fikret Orman'a: Beni bırakma başkan

Haberin Devamı
YORUM YAZ