MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

9 Ekim Salı Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

9 Ekim Salı Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

ALANGOYA duble yapar

1.AYAK: Her geçen gün daha iyi duruma gelen SERHOŞ DEDE, kilo almasına rağmen pekçoğu formsuz rakipleri arasında kuponlarda öncelikle bulunsun. Zaten kilo kiloya koşsa banko önerirdim, at tırnağının ucuna geldi. İkinci şans verdiğim isim WHITE IRON, 2.5 ay aradan sonra katıldığı geçen haftaki yarışında makinadan 3 boy tereddütlü çıkmasına rağmen yol boyu ‘’Ataştacus''’ a pres yapmasına anlam veremedim, zaten nefes handikapın var, startı iyi almamışsın, nereye gidiyorsun? Biter mi öyle? Nitekim 300’den sonra da olduğu yere basmaya başladı. Bugun artan kondüsyonuyla uygun rakipleri arasında daha etkili olacaktır diyor dönüyorum ASLANPARÇASI’na. Buradaki ilk startında padoğun en sağlıklı atı olarak dikkatimi çekmişti. Nispeten bugun kilosu daha uygunlaştı, pist aşinalığı da arttı, mesafeye de yatkın, dolayısıyla günün tatlı sürprizlerinden birine imza atabilir. Bu üç ismin yanı sıra, 3 aylık istihrat-tedavi sürecinin ardından üst üste kısa mesafelerde yarış görüp eksiklerini kapatan, devrini bulduğu anlarda da yarış biten, bugun tık nefes mod’una bürünerek daha rahat koşacağı mesafeye dönen ÖZÜN ile süratli safkan DESTAN AĞA yeri olan okuyucularımıza diğer ilavelerimdir.

Haberin Devamı

2.AYAK: Diyarbakır yarış programında altılı ganyanın en zor yarışının burası olduğunu düşünüyorum. Sürpriz kokuyor. Bütçeler dahilnde kalabalık tutulması taraftarıyım. Aslında teknik analize girilecek bir durum yok ama yine de yakaladığım ufak ayrıntıları sizlere aktarayım. CANDAKIZI, son startı Şart 2’ydi. Yani maidenın bir tık üstü. Makinada 3 boy kalmasına rağmen kazananın sadece 16 salise gerisinde bitirdi, bu kez maidene dönüyor. ALSİVASLIGELİN, 1 milyon kazançlı ‘’Alişirinoğlu’’ nun anne kardeşi. Toparlanmaya başladı. NEVHAN, hep Ankara’da koştu, burda kapalı kutu. TUMBUL FATİH, takibimde. F.Yardımcı deklaresiyle de dikkat çekiyor. İLKDENİZİM, son dört startının üçünde ağır favori çıkan bir isim. Bölgede bu kadar öne çıkıyorsa, bugun yarın ses verir. HİFRANOĞLU, 3.5 ay aradan sonra yarış gördü, tatminkarda koştu, bugun daha tehditkar olacaktır. MERCAN GÜZELİ, grubun pişkin isimlerinden, tecrübesiyle yazılır. TİMUR AĞASI da 2.5 ay aradan sonra yarış gördü, o da hep Ankara’da koştu, ilk Diyarbakır deneyiminde artan nefesiyle bomba yapabilir. İYİTAY’da ilk kez koşacak, soru işareti diye sona ekledim.

Haberin Devamı

3.AYAK: Öncelikle Güneydoğu illerimizde demek yanlış olur, Ankara, Adana, İstanbul, Bursa her yerde atlar sık koşuluyor, fakat buraya özel konuşuyorum ALANGOYA, yarış seçilerek belirli aralıklarla seçici koşulmaya başladı, kısrak da bunun meyvelerini veriyor, nitekim son yarışında 1700’de hem koşunun yükünü çekip hem de sonunu getirirken göz doldurdu. Bu kez 1200’e dönecek ama son startını saymazsak ondan önce kazandığı üç yarışı da 1200 metrelerde. Dolayısıyla iyi durumunu muntazam idmanlarla devam ettiren fit kısrağın hemcinsleri önünde bir kez daha kazanıp duble yapacağı kanaatindeyim. Bankomdur.

4.AYAK: Karakeçi ekürisinin yeni göz bebeklerinden RODOLFO, geçen hafta stili dışı koşarak bile kazanırken ne denli iyi duruma geldiğini gözler önüne serdi, ve burada koşan pek çok rakibine de üstünlük kurdu. Yine aynı mesafe yine benzer rakipler. Yine kazanması kuvvetle muhtemel gözüken en güçlü aday olup, o yarışta yer almayan, Diyarbakır pistinde katıldığı 5 yarışın 4'ünü kazanma başarısı gösteren, kalibresi yüksek safkan ÜNLÜBABA rakip gördüğüm tek isimdir.

Haberin Devamı

5.AYAK: Değerli dostum HÜSEYİN ÇELİK’in mükemmel durumda getirdiği YALAZBEYİ’ne önce bir maşallah yazalım. Kısa Vade-7 Dicle Üniversitesi koşusunda ‘’Patoz’’ dan o kadar pres yemesine rağmen hiç etkilenmedi, onu olduğu yere bastırdı, en yakın rakibine de 2.5 saniyeden fazla fark yaparken göz doldurdu, kısaya dönüyor ama zaten mesafe ayırmadığını geçmiş koşularından biliyoruz. AYŞEROSE’ın 9 gün önceki koşusunda arası vardı, yine de çok iyi koştu, bugun daha iyi durumda. Diyarbakır pistinde 1200’de katıldığı 3 yarışta 2 birincilik, 1 ikincilik istatistiği dikkat çekici. TİLKİ’yi geçen haftaki yazımda okurlarımıza uzun uzun yazdım, kazandı onure etti, saolsun, aynı şeyleri yazmak istemiyorum, sadece detay safkanın stili dışı koşup bekleme yaparak kazanmasıydı, demek ki çok iyi olmuş. İNANLIOĞLU, bu aralar iyi duruma geldi, unutulduğu zamanlarda ters yarışlar yapmayı seven bir isim. ŞEVALABLA ve ekürisi ‘’Camuzağa’’ süratli geçmeye aday ya sana ya bana pozisyonundaki bu tip koşulları severler. FIRTINA İBO’nun da geçen haftaki yarışı 5.5 ay aradan sonraydı, bir nevi nefes açtı, Ankara’daki güzel yarışları unutulmamalı, bu yarışla birlikte takibe alınmalı derim.

Haberin Devamı

6.AYAK: Başkentden buraya gelip yarış koşup pisti tanıyan HAYAT RÜZGARI, kağıt üzerinde gruba göre en tatminkar forma sahip isim KARASULURIZA, geçen haftaki yarışında makinadan çıkmadığı için derecesiz sayılan grubun tecrübeli atlardan DİNLEMEZ, 4 ay aradan sonra üst üste iki yarış koşup toparlanan ve ilk kez Kocaeliden adım atan PATRONBEY, dinçlik yarışı yapacak iNAN KIZIM kapanıştaki sıralamamdır. Sürçi lisan ettiysek affola. Bol Şanslar..

1,5,2,3,6 // 10,8,3,5,11,2,13,4,12 // 1 // 2,6 // 3,5,11,4,6,9 // 10,3,1,6,11

YORUM YAZ