MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

27 Aralık Çarşamba Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

AMERICAN BILLION Yele’lerini sallar

1.AYAK:Kızlardan LADY CARINA ile SİNKIZI bir adım öne çıksın diyerek kritiklere geçiyorum. Lady Carına, 1700 ve üzeri yarışlarda tam randıman veriyor aşağısında toparlayamıyor, nitekim son yarışı da bana göre ters mesafedeydi, makinadan da iyi çıkmadı, 2 boy kaldı, koşuda çok süratli başlayıp at dışarı açılınca oldu 5 boy. Yine de çok başarılıydı, zaten bu koşu Kartepe dışındaki illerin kumlarının birinde olsaydı banko önerirdim, ama bu kumdaki ikinci sınavı bir kez daha göreyim. SİNKIZI’nın son startı aradan sonraydı bariz şekilde nefes yaptı, uzunda hiç birinciliği olmasa da, geçen yarışını saymazsak iki uzun mesafeli (1800) yarışında da ikinci oldu, ki Victory Gallop temsilcilerinin büyük çoğunluğu uzunlarda sorun yaşamazlar, artan kondüsyonuyla çıkışa geçebilir. Son yarışında kilonun altında ezilen DOHA, mesafe tutan LION MASTER, zaman zaman sürpriz çıkışlar yapan KÖREBE bütçeler ölçüsünde değerlendirilmesi gereken diğer kısraklardır.

2.AYAK:Buradaki atların çoğu daha önce defalarca karşılaştılar. Dengeler her yarış değişebiliyor. Mesela KING BURAK ile DAY KING son startlarında 1-2 bitirdiler. Önce Handikaplarını yazayım, Kıng Burak’ın 6.5 kilo alması ve istikrarsız olması, daha önce 2 defa üst üste kazandığı yarış yok. Day Kıng’in 8.5 kilo alması ve bundan önemlisi start sorunu olması, geçen yarışında yine 5 boy kaldı. Üç koşudur böyle oluyor, üç yarış önce kazandığı yarışta starttan iyi çıkmıştı, kazanmıştı. Ama diğer taraftan bakarsak her iki atında çok iyi durumda olduğu belli ve ikisi de mesafe tutan tehlikeli atlar, toparlayacak olursam King Burak ilk serisini yapabilir, Day Kıng de iyi çıkarsa isyan edebilir, ikisine önde eşit şansı veriyor, geçen hafta çok sert gelip tutturamayan uzun sprint yetenekli eli kulağındaki OSMANİYE ÇOCUĞU, yine start problemi yüzünden gerçek gücünü sahaya yanıstamayan ama son yarışında makinada kalma işini 3 boya indirince Osmaniye Çocuğunun kuyruğunda bitiren yani aşamalar içerisindeki HURRICANE FLY, geçen haftaki yarışında sağındaki rakibinin sürekli sola hamle yapmasından dolayı düz kulvar yerine içeri içeri giden, o günkü binicisinin de son 250 metre boyunca ha bire sağdan kamçı kullanıp bir türlü sol eline alıp düzeltemediği KONIG, zaman zaman ters yarışlar yapan ATLETICO diğer şanslı ihtimallerdir.

3.AYAK:3 hafta önceki yarışında hem pisti ıslak bulan hem dişi bir 3’lü olmasına rağmen 62.5 kilo gibi çok ağır sıkletle yarışmasınıdan, bunların da yanı sıra o gün kısa da bir arası olan yani toparlayacak olursam tüm bu handikapları iliklerine kadar hisseden, daha önce Kartepede yer aldığı her iki yarışınıda (biri kısa vade) kazandığını hatırlatmak istediğim AMERICAN BILLION’un bu kez azalan 7.5 kiloluk sıkleti ve artan kondüsyonuyla erkek rakiplerinin hiçbirinin kuyruğunu görmeyip, onlara arkadan yele’sini vuran rüzgarı izlettireceği kanaatindeyim, bankomdur.

4.AYAK:Son yarışından önce size uzun uzun yazdığım GÖNÜLKIRMAZ beni hayal kuraklığına uğrattı. Kazanan at mükemmel olmuş orası ayrı bir şey ama GÖNÜLKIRMAZ’ından ondan yetenek bakımından eksiği yok bence. Artık gününde mi değildi, o yarıştan önce 1 ay arası vardı ondan mı etkilendi, bilemiyorum, ama gönlümü kırdı, bugun almasını ümit ediyorum, favorimdir. Aynı yarışta kendisinin önünde ikinci bitiren ama o koşusu 3 ay aradan sonra olan bu kez daha kondüsyonlu BRAVE AZUR rakip gördüğüm tek isimdir.

5.AYAK:DOĞUHAN’ı önde kim kovalayacak? Bakmayın son bozuk yarışlarına Bursada idman pistinin yıldızı olduğu kulağıma geldi. Pazartesi günkü işinin sonuna bakınca belli oluyor zaten. Kısa ara sürecinden sonra dinçlikle ters köşe yapabilir. Koşunun favorileri BAŞKAYNAK ile KORALAY öncelikli rakip önerilerim olup, 4’lüye döndükten sonra uzunları daha iyi yapan geçen hafta makinada 4 boy kalmasına rağmen onlar kadar çok koşan BERATBEY, takibimdeki DÖKERBEY diğer şans verdiğim atlardır.

6.AYAK:İstikrarlı TUTARLI, daha iyi grupta startda 5 boy da kalmasına rağmen 200’e kadar onlarla nefes nefese gittiği geçen haftaki yarışını çok beğendiğim süratli GEDİZKAYA, Binicisinin istese binebileceği başka atlar varken kendisinden yana tercih kullandığı ve kısa vadeden buraya gelen ASİLBEŞİR, son startında 350’den sonra yarışa hiç yarışa karışmayan LÜFER, Grup 3 deneyimi bulunan kendini unutturan atlardan BABAURAL sıralamamdır.

3,4,6,2,1 // 2,5,6,3,4,9,1 // 3 // 3,4 // 2,1,4,7,6 // 3,1,2,7,4

Haberin Devamı
YORUM YAZ