MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

26 Aralık Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

CANYOLDAŞ çıktığı gibi bitirir

1.AYAK:İlk şansı CAPILANO’ya veriyorum. Yazın Ankara’da iyi form tutmuştu, sonra geriye gitmeye başladı, atı 2 aylık tedavi sürecine aldılar, İzmirde ard arda iki başarısız yarışı sonra geçen ilk kez Kocaeli’de denediler, ‘’Müfettiş’’ gibi kuvvetli bir ata son anda teslim olurken buranın kumuna uyum sağlayacağını gösterdi, artan pist tecrübesiyle favorimdir. Rakiplerine kilo verecek olmasına rağmen son startında koştuğu rakiplerle bu grubu mukayese etmeyeceğim GOLDEN PUNCH ile henüz uzunda birinciliği olmasa da ‘’Stalion Falcon’’ gibi zır uzuncu iyi bir atın anneden kardeşi olduğu için bugun ilk’i yaşama pozisyonunda gördüğüm ROYAL KHAN ikilisi öncelikli rakip önerilerim olup, bir bakmışsınız Gök nurlu bir bakmışssınız yağmurlu yarışlar yaptığı için karşıma almak istemediğim BLACK ADLER, geçen hafta ıslık pistden olumsuz etkilendiğini düşündüğüm ARALYN, mesafe tutan takibimdeki atlardan ADALSON, artık toparlanan ve bu kez kilosu 61’den 56’a düşen TİMSAL imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer atlardır.

2.AYAK:Sezon başında Veliefendi kulislerinde kulaktan konuşulduğu Adana’ya kadar gelen hatta ikinci yarışında o dönem kısa vade koşan ama bir türlü beklenen çıkışı yapamayan, Ekim ayından itibaren 2 aylık bir tedavi sürecine alınan, o zaman diliminde ne sıkıntısı varsa çözülen ve kısa da sükseli bir dönüş yapan, ardına uzunda da üç yarıştır geçilmeyen ‘’Baba İlhami’’ nin kuyruğunda bitirirken bir önceki yarışında dinçlik yapmadığını aksine çok iyi duruma geldiğini gözler önüne seren BAHİR, 7.5 kilo almasına rağmen fit durumuyla ağır favorim olup, son haftalarda formunda gözle görülür önemli gelişmeler kaydeden BİR ÜMİT, rakip gördüğüm tek isimdir.

3.AYAK:İstanbuldan Kocaeliye geldikten sonra formunu aşama aşama geliştirmeye başlayan ve iki yarıştır geçildiği rakiplerinden bugun kurtulan BARBO, çok müsait maiden grupta kazanması kuvvetle yüksek ihtimal olup favorimdir. İstanbulda sentetikteki ilk yarışından sonra 4 ay geriye alınan, dinçlikle ilk kez çıkacağı bu kumda ters bir yarış çıkarma ihtimali bulunan, ‘’Pers Kuryesi’’ gibi de bir dönemin Grup kazanmış iyi bir atın anneden kardeşi olan BATI SİHİRBAZI ile grubun istikrarlı pişkin isimlerinden SUNLIGHT MELODY ikilisi rakip önerilerimdir.

4.AYAK:Son haftalarda iyi bir istikrar yakalayan ve son kısa vade yarışında burada kendisine rakip olabileceğini düşündüğüm tek isim ikinci olup kendisi dördüncü kalırken, bu kez uzayan 200 metre mesafede önde daha rahat temposunu kurabileceği kanaatinde olduğum ve bu zamana kadar koştuğu her iki 1400 metre mesafeli yarışını da kazanan CANYOLDAŞ’ın çıktığı gibi bitirmesini bekliyorum, bankomdur.

5.AYAK:Kağıt üzerinde totolarından da anlaşılacağı üzere göze çarpan ilk isim SUNSHINE, önce onu yazıp favoriden yatma riskimi bir kenara atim. ŞİMŞEK BEY’e ilk kez dilbağı deneneceğini hatırlatayım. Her geçen gün daha iyi duruma gelen KAANBEYLİ, ile bu kez dinlenerek gelen DİŞİKAFKASLI yı da ekleyip kendimi taç’a atayım.

6.AYAK:En zor yarış bence burası. Eli kulağındaki süratli safkan KORİK, formunda önemli gelişmeler gözlenen KORCAN, zaman zaman sürpriz çıkışlar gerçekleştirip milleti ters köşe yapmayı çok seven KONGO, yakın markajımdaki SERHASAN, bu kez hem orta mesafeye dönen hem de kilosu 58’den 50’ye düşen SURKAPI, yeniden sevdiği piste dönen tam mesafesindeki ters at ZORBEZİRGAN, aşamalar içerisindeki VASEEM, dinçlik yarışı yapacak olan CERMI KHAN, 3 sene aradan sonra iki yarış görüp toparlanan ERENBİLGE sıralamam olup, seçim insiyatifi sizlerindir.

5,1,4,3,7,8,6 // 9,5 // 1,2,8 // 1 // 8,3,2,4,5 // 2,11,7,9,10,4,6,1,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ