MENÜ

Giuseppe Meazza'da dev randevu!

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında bu akşam İnter ile Barcelona karşılaşacak.

Giuseppe Meazza'da dev randevu!

Giuseppe Meazza'da oynanacak maçta evsahibi takım, hem ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmeye, hem de daha önce 4 kez konuk ettiği rakibini burada ilk kez yenerek şeytanın bacağını kırmaya çalışacak.
Deplasmanda oynayacak olmasına rağmen az farkla da olsa maçın favorisi olarak gösterilen Barcelona, volkanik kül bulutunun uçak seferlerini etkilemesi nedeniyle İtalya’ya karayoluyla gitmek zorunda kaldı.

Yol yorgunu Barcelona’yı olumsuz etkileyen en önemli faktör ise orta sahadaki yıldız futbolcusu Andres İniesta’nın sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacak olması. Katalan ekibin dünkü idmanında yer almayan Lionel Messi, teknik direktör Pep Guardiola’nın 20 kişilik ekibinde bulunuyor. Savunmanın solunda oynayan ve sakatlıktan kurtulan Eric Abidal’in de bu akşamki maçta görev alması bekleniyor.

İnter ise Barcelona karşısına, Juventus maçında alınan galibiyetin verdiği moralle çıkacak. Maç, Barcelonalı Zlatan İbrahimoviç ile İnterli Samuel Eto’o’nun eski takımlarına karşı oynayacak olmaları nedeniyle ayrı bir anlam taşıyor.

Haberin Devamı

OLASI 11’LER
İnter: Julio Cesar - Maicon, Walter Samuel, Lucio, Javier Zanetti - Thiago Motta, Esteban Cambiasso, Dejan Stankovic - Wesley Sneijder - Samuel Eto’o, Diego Milito
Barcelona: Victor Valdes - Daniel Alves, Gerard Pique, Gabriel Milito, Eric Abidal - Xavi, Sergio Busquets, Seydou Keita - Lionel Messi, Zlatan İbrahimoviç, Pedro

İKİ TAKIMIN BU SENE NOU CAMP'TAKİ KARŞILAŞMASI



İSTATİSTİKLER
- Taraflar daha önce 8 kez karşılaştı ve bu maçlardan 4’ünü Barcelona, 1’ini İnter kazandı. Barcelona rakip kaleye 15 gol atarken, İnter buna sadece 5 golle karşılık verebildi.
- İnter, Barcelona’ya karşı yaptığı son 4 maçta gol atma başarısını gösteremedi.
- İnter, bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde 23 futbolcu denedi. Bu futbolculardan sadece 3’ü İtalyan ve bu futbolcular çoğunlukla oyuha sonradan girdi.
- İnter, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 5 maçını da kazandı.
- Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda yaptığı son 11 karşılaşmayı da kaybetmedi.
- Barcelona, İtalyan takımlarıyla yaptığı son 7 maçta mağlup olmadı.

YORUM YAZ