MENÜ

Giresunspor'un yıldızı Nalepa'dan çok özel açıklamalar...

TFF 1. Lig'de Giresunspor şampiyonluğa yürürken takımın en önemli kahramanlarından biri sezon başında Polonya'da transfer edilen Michal Nalepa oldu. Bu sezon 16 maçta 2 gol ve 6 asistlik performansla takımı sırtlayan isimlerin başında gelen Nalepa Türkiye'deki ilk röportajını Fanatik'e verdi.

Giresunspor'un yıldızı Nalepa'dan çok özel açıklamalar...

Geçtiğimiz sezon Polonya'da fırtınalar estiren ve attığı free-kick golleriyle adından söz ettiren Michal Nalepa, sırrını Fanatik Gazetesi Youtube Kanalından Nihat Uzel'e açıkladı. TFF 1. Lig'de lider konumda bulunan Giresunspor'un Polonyalı yıldız orta sahası Michal Nalepa çok özel açıklamalarda bulundu. Takımın şu anki başarısından, kendi hayallerine; Giresunspor'a transfer etmek istediği Polonyalı oyuncudan, Süper Lig hayaline kadar samimi cümleler kaydetti.

Haberin Devamı

MICHAL NALEPA RÖPORTAJININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

"GİRESUN'A GELEREK DOĞRU BİR KARAR ALDIM"

Giresunsporun yıldızı Nalepadan çok özel açıklamalar...

Türkiye'ye transferin nasıl gerçekleşti ve gelmeden önce Giresun hakkında neler biliyordun?

Giresun hakkında hiçbir şey bilmiyordum çünkü benim gibi Polonyalılar için bilmemek bence normal. Türkiye'deki büyük ve turistik şehirleri biliyordum ve eski takımımla Türkiye'ye kamp için gelmiştim. Giresun hakkında hiçbir bilgim yoktu ve teklifi alınca ilk olarak internette şehri ve takımı araştırdım. Polonya'daki menajerimden bilgi almıştım ama aynı zamanda burada da türk menajerim bana yardımcı oldu. Giresun'dan teklif alınca, araştırıp fikir sahibi olmak adına 2-3 günüm vardı. Teklifi kabul etmeye karar verdik ve şimdi buradayız. Ve bence aldığım karar çok doğru bir karardı.

Haberin Devamı

İlk kez yurtdışına çıkıyorsun ve hiç uyum sorunu yaşamadığını görüyoruz. bunu neye bağlıyorsun?

Evet bu doğru. Buraya gelmeden önce bu durumu çok düşündüm. Çünkü dediğin gibi hep Polonya'da futbol oynadım. benim için bu durum bir korku oluşturmadı ama yine de Türkçe bilmiyorum mesela. İngilizcem de iyi değil ama bu teklifi aldığım zaman her şeyi etraflıca düşündüm. Sadece futbol ve parayı değil, ailemi düşündüm. Kendime şunu söyledim: Oraya gideceğim, savaşacağım ve elimden gelen en iyi şeyi yapacağım.

"YOLUMUZ UZUN TEK RAKİBİMİZ KENDİMİZ"

Türkiye’ye gelmeden önce eskiden Türkiye’de oynamış isimlerden fikir aldınız mı?

Evet evet, konuştum. genel olarak burada oynamış Polonyalı futbolcularla konuştum. Denizlispor'da oynayan Murawskı ve Karagümrük'te oynayan Sobiech'ten bilgi aldım. Her yabancı futbolcuya verilen klasik bilgileri verdiler. Ben de artık yarım sezondur buradayım ve onların neden bahsettiklerini biliyorum.

Giresunspor bu sezon harika bir performansla zirvede yer alıyor ve sezon sonunda Süper Lig’e çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. takımın sırrı nedir?

Şans!... Şanslı olmak... Tabii ki de şaka yapıyorum. Futbolun içinde tabii ki şansa ihtiyacınız her zaman var. Bunu her zaman derim. Buraya da gelmeden önce bazı sorunlar olduğunu duymuştum. Ekonomik problemler ve yönetim yeni değişmişti. Ama buraya geldim ve gördüm ki çok fazla sorun yok. Tabii ki ekonomik bazı problemler var her takımdaki gibi. Ama başkan ve yönetimdeki herkes bizim ve Giresun'un iyiliği için düşünüyor ve çalışıyor. Biz oyuncular da aynı şekilde bu takımın Süper Lig'e şampiyon olarak çıkması için gereken her şeyi yapıyoruz. İyi bir konumdayız, iyi de puan topladık ama hala yolumuz uzun. İşimiz daha bitmedi. Bizim için tek rakibimiz kendimiziz. Kötü oynamayıp iyi sonuçlara odaklanmalıyız.

Haberin Devamı

Giresunsporun yıldızı Nalepadan çok özel açıklamalar...

Polonya ligi ve Türkiye ligi arasındaki farklar neler?

Buraya ilk geldiğimde, hayatımda ilk kez bir teknik direktör bana "savunmayı kafana takma, önceliğimiz hücum. Hücumda iyi aksiyon almamız çok önemli. Arkadaşlarına boşluklar yarat." demişti. Polonya'da ise çok daha fazla savunmayı düşünmek zorundasın. Bence asıl fark bu.

"ŞAMPİYONLUK SONRASI PARTİ..."

Türkiye'den başka bir takımdan hiç teklif almış mıydın?

Şu an için böyle şeyler kulağıma gelmiyor. Belki başkaları konuşuyordur ama telefonum sessiz. Zaten ben de şu an sadece futbola ve oynanacak maçlara odaklandım. Sezonun içindeyken transfer düşünmeyi sevmiyorum. Genelde de menajerime hep diyorum, "lütfen bana transferle ilgili bir şey sezon içinde söyleme" diye.

Haberin Devamı

Taraftarlara bir mesajın var mı?

Hepsine destekleri için çok teşekkür ediyorum. Şehirde beni çok güzel karşılıyorlar. Her yerde onların ilgisiyle karşılaşmak inanılmaz bir duygu. Umarım şampiyon olduktan sonra onlarla güzel bir parti yapabiliriz.

"BEŞİKTAŞ'I BEĞENİYORUM..."

Süper Lig’i takip ediyor musun ve Süper Lig’de sence kim şampiyonluk olur?

Evet takip ediyorum. Futbolu çok seviyorum ve idmanlardan sonra hep maçları izliyorum. Süper Lig'de bir takımı destekliyormuşum ya da o takımın taraftarıymışım gibi algılansın istemem ama... Beşiktaş'ı beğeniyorum. Onların maçlarını izlediğim zaman hep kazanmalarını umuyorum. Ama şampiyon kim olur, bunun için konuşmak şimdilik erken. Sezonun bitmesi için çok fazla maç var.

Haberin Devamı

RÖPORTAJ: Nihat Uzel

YORUM YAZ