MENÜ

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı! İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor'un Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından en çok konuşulan isimlerden biri de İrfan Buz oldu. Tecrübeli teknik adam henüz 3 idmanda takımla birlikte çalışmasına rağmen, futbolcuların sahada gösterdiği performans dikkat çekti. İrfan Buz, Fenerbahçe maçında gösterilen mücadelenin ve alınan bir puanın şifrelerini FANATİK'e anlattı. İşte 56 yaşındaki teknik adamın o sözleri...

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı! İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Sarı Lacivertli ekip, 20. dakikada Michy Batshuayi'nin penaltıdan attığı golle öne geçerken Giresunspor, 68. dakikada Riad Bajic ile rakibine yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Fenerbahçe, 31 maç sonunda 68 puana yükselirken İrfan Buz yönetiminde ilk maçına çıkan Giresunspor ise 31 maç sonunda 28 puana ulaştı.

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

FUTBOLCULARIN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Mücadeleye damga vuran isin Giresunspor'un yeni Teknik Direktörü İrfan Buz oldu. Tecrübeli teknik adam Hakan Keleş'in görevden ayrılmasının ardından 3 kez takımla idman yapmasına rağmen zorlu bir rakibe karşı bir puanı çıkartmasını bildi. Karadeniz ekibinde bir puanın yanı sıra futbolcuların sahada gösterdiği performans dikkat çekti. 

56 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe maçının şifrelerini FANATİK'e anlattı.

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

'FAZLA ZAMANIMIZ YOKTU'

İşte İrfan Buz'un FANATİK'e özel o açıklamaları;

 “Takımın başına geçtikten sonra, Fenerbahçe maçı için fazla zamanımız yoktu. Ekibimizle birlikte rakibi hızlı ama detaylı bir şekilde analiz ettik. Oyuncularla 3 antrenman yaptık. Planı detaylı bir şekilde anlattım. Beklere, hücuma fazla çıkmamalarını söyledim. Orta sahada Campuzano, savunmanın önünde çakılı bir şekilde oynadı. Mejia, savunma ile hücum bağlantısını sağladı. Ofansta Bajic, Serginho ve Borja Sainz’a orta sahadan Görkem destek verdi. Topun olduğu her bölgede iki kişiyle yer almaya çalıştık. Oyun planımız net bir şekilde belliydi. Oyuncularım da kısa süre birlikte olmamıza rağmen bunu mükemmel bir şekilde uyguladı. Çok az pozisyon vererek, sahadan puanla ayrılmayı başardık. Biraz daha dikkatli olsak kazanabilirdik de.”

Haberin Devamı

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

'KADİR'E GÜVENDİM'

“Maç öncesi en önemli eksiğimiz stoper Alexis Perez’di. Arias’ın yanında oynayacak isim konusunda düşünüyorduk. Sol bek Alper Uludağ ve orta saha Görkem Sağlam, savunmanın ortasında oynayabileceklerini söylediler. Ancak ben Kadir Seven’e güvendim, ‘Senin bölgen stoper, sen oynayacaksın’ dedim. Sezon başında Orduspor’dan, 3. Lig’den gelen bir oyuncu. 20 yaşında... Güvenimi boşa çıkartmadı. Çok iyi bir oyun oynadı, neredeyse hatasızdı. Böylesi kritik bir maçın altından kalkmayı başardı.”

'LİGDE KALACAĞIZ'

“Aldığımız 1 puan, ligin kalanı için büyük moral verdi. Ancak bu maç geride kaldı. Sırada yine çok önemli bir Trabzonspor karşılaşması var. Hazırlıklara hemen başladık. Fikstürümüzde kalan 5 maçın 2’sini hükmen galip kapatacağız. Ligde kalma yolunda inancımız da gücümüz de fazla. Giresunspor’u Süper Lig’de tutacağız. Taraftarımızdan da beklentimiz, Fenerbahçe karşılaşmasında olduğu gibi bizi desteklemeyi sürdürmeleri.”

Haberin Devamı

Ömer Necati Albayrak

Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz açıkladı İşte Fenerbahçe maçının şifreleri

YORUM YAZ