MENÜ

Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 64.'sü düzenlenen Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’ne Fenerbahçe; Ramil Guliyev, Erkek Basketbol Takımı, coach Obradovic, Aziz Yıldırım ve 1907 Fenerbahçe E-Spor’la damgasını vurdu.

Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Volkswagen Arena'da yapılan organizasyonda, 2017 yılı için zirveye çıkanlar ödüllerini aldı. Geceye, spor, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Yaklaşık 4 milyon sporseverin oy kullandığı dünya spor tarihinin en uzun soluklu anketinde Yılın Sporcusu ödülü atletizmde 200 metrenin Dünya Şampiyonu Ramil Guliyev'e gitti. Kamp programı nedeniyle geceye katılamayan Guliyev'in ödülünü Fenerbahçe Asbaşkanı Önder Fırat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın elinden aldı.

Yılın takımı, geçtiğimiz sezon Euroleage kupasını ilk kez Türkiye'ye getiren Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı oldu. Yılın teknik direktörü ödülü sarı-lacivertli takımın başantrenörü Obradovic'e giderken, Yılın Kadın Sporcusu ödülü milli tekvandocu Nur Tatar Askari'ye gitti. Yılın Çıkış yapan Sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı seçildi, Namık Sevik Özel ödülünü ise deneyimli gazeteci Bilal Meşe aldı.

Yılın spor adamı Aziz Yıldırım

Organizasyona yeni eklenen Didi Buz Hokeyi Özel Ödülü, İklim Dilan Uygun-Tuğçe Melis Demir ikilisine, Gillette Özel Ödülü 1907 Fenerbahçe E-Spor'a, İslam Çupi Özel Ödülü Türkiye Satranç Milli Takımı'na, Gillette Gibi Sporcu Özel Ödülü Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak'a, Jüri Özel Ödülü Qarabağ Futbol Takımı'na, Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü Cenk Tosun'a, Gillette-Milliyet Yılın Spor Adamı ödülü de Aziz Yıldırım'a gitti. Yıldırım ödülünü TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı. Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı da Ampute Futbol Milli Takımı seçildi.

Öte yandan Gecenin başında TV8 yan ekranından oylamaya açılan Yılın Spor Anı ise Ampute Milli Takımı'nın Şampiyonluğu oldu. Dev organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ