MENÜ

Getafe-Trabzonspor maç sonucu: 1-0 (Ts - Getafe özet izle)

Temsilcimiz Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçında deplasmanda İspanyol ekibi Getafe ile kozlarını paylaştı. Tarihinde 3. kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Fırtına, turnuvaya mağlubiyetle başladı. Getafe, Bordo Mavili ekibi kendi sahasında 1-0'lık skola yendi. Trabzonspor'da kaleci Uğurcan Çakır, gösterdiği başarılı performans ile farkın açılmasını önledi.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’ne Getafe deplasmanı ile başladı. kili rekabette ilk kez karşı karşıya gelen takımların müsabakalarında hakem Matej Jug düdük çaldı. Uzun bir aradan sonra Avrupa kupalarına katılmayı başaran bordo-mavililer, zorlu deplasmandan 1-0'lık mağlubiyetle başladı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

GOL | Mücadelenin 18. dakikasında Getafe, Angel Rodriguez temsilcimiz Trabzonspor karşısında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Garcia'nın sol kanattan arka direğe doğru yaptığı ortasına bomboş bir şekilde yükselen Rodriguez'in kafa vuruşu üst direğe çarpıp ağlarla buluştu.

20. dakikada Joao Pereira sağ kanattan Sörloth'a doğru uzun bir taç atışı kullandı. Oluşan karambolde topu ceza sahasında bir anda önünde bulan Sosa'nın vuruşu ise savunmaya çarpıp kornere gitti.

Maçta dakikalar 25'i gösterdiğinde Nyom'un sağ kanattan yaptığı ortayı kaleci Uğurcan kontrol etmek isterken sektirdi, ama Pereira topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

Mücadelenin 33. dakikasında Gaston Campi, korner atışında rakibi ile sürekli bir gerginlik yaşayınca maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Getafe-Trabzonspor maç sonucu: 1-0 (Ts - Getafe özet izle)

35. dakikada Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Sörloth hareketlendi. Kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Getafe soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Donis Avdijaj'ın yerine Daniel Sturridge oyuna giren isim oldu.

55. dakikada Trabzonspor'da bu kez sarı kartı gören isim Jose Sosa oldu. Yıldız futbolcu rakibine yaptığı faul sonrası hakem tarafından kartla cezalandırıldı.

Maçta dakikalar 57'yi gösterdiğinde Trabzonspor tehlikeli gelen taraf oldu. Nwakaeme sol kanattan topu ceza sahasına iyi getirdi, içeride Sörloth'a göndermek istedi ama savunma altı pas içerisinde izin vermedi.

Getafe'de Kenedy, rakibine yaptığı faul sonrası 57. dakikada sarı kart gördü.

Trabzonspor'da 59. dakikada Doğan Erdoğan'ın yerine Abdülkadir Parmak oyuna dahil oldu. Ünal Karaman 2. kez oyuna müdahalede bulundu.

64'te Rodriguez'in ceza sahasının sağ çaprazından uzak köşeye doğru yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

Getafe-Trabzonspor maç sonucu: 1-0 (Ts - Getafe özet izle)

Mücadelenin 67. dakikasında Getafe'de Fayçal Fajr, Abdülkadir Parmak'ı çektiği için sarı kart gördü.

68. dakikada Getafe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Enric Gallego'nun yerine Jaime Mata Arnaiz oyuna girdi.

Haberin Devamı

Getafe bu dakikalarda daha etkili taraf olarak dikkat çekti. 68'de Getafe'de Timor'un ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp yön değiştirdi. Kaleci Uğurcan buna karşın topu kontrol etmeyi başardı. 69. dakikada Ceza yayı üzerinde bomboş bir şekilde topla buluşan Rodriguez'in vuruşu az farkla auta gitti.

Ev sahibi Getafe 2. oyuncu değişikliğini 77. dakikada gerçekleştirdi. Kenedy yerine oyuna giren isim Cucu oldu.

78. dakikada Getafe'de Jaime Mata Arnaiz, Obi Mikel'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

80'de Ver kaçla içeri giren Mata'nın ceza sahası içinden uzak direğe doğru yaptığı vuruşunu Uğurcan köşeden çıkardı.

83. dakikada Trabzonspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Anthony Nwakaeme'nin yerine Fıratcan Üzüm oyuna girdi.

Trabzonspor'un yeni transferi Sturridge 90. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Getafe savunması son anda araya girdi. Mutlak fırsat kaçtı.

Sosa orta sahada kazandığı topu Sturridge'e verdi. Ceza sahasının sağ çaprazından içeri giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan İngiliz golcünün vuruşuna ise savunma araya girip kornere gönderdi.

Haberin Devamı

90+1. dakikada Getafe, son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Getafe'de David Timor'un yerine Mauro Arambarri oyuna girdi.

Maçta başka gol olmayınca Trabzonspor, rakibi Getafe'ye 1-0 yenik ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne başladı.

Getafe-Trabzonspor maç sonucu: 1-0 (Ts - Getafe özet izle)

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile teknik direktör Ünal Karaman, stada gelen taraftarları selamladı.

Trabzonspor'un Getafe maçı ilk 11'leri

GETAFE: Chichizola, Garcia, Bruno, Dakoman, Nyom, Kenedy, Timor, Fajr, Portillo, Gallego, Angel.

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır; Nóvak, Campi, Hosseini, Joao Pereira; Sosa, Obi Mikel, Doğan Erdoğan; Avdijaj, Sörtloth, Nwakaeme.

Maçtan notlar

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda deplasmanda İspanya’nın Getafe takımı ile karşılaşan Trabzonspor, Süper Lig’de son oynadığı Gençlerbirliği maçına göre ilk 11’de 2 değişiklik yaptı.

Teknik direktör Ünal Karaman, Gençlerbirliği maçında sakatlanan Ivanildo Fernandes’in yerine defansta Gaston Campi’ye şans tanıdı. Karaman, ayrıca orta sahada Abdülkadir Parmak’ı yedeğe alarak yerine Doğan Erdoğan ile başladı. 23 yaşındaki Doğan, ilk defa Trabzonspor’da ilk 11’de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer sahaya Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Campi, Novak, Doğan Erdoğan, Mikel, Avdijaj, Sosa, Nwakaeme, Sörloth 11’i ile yer aldı.

Diğer yandan ev sahibi Getafe ise La Liga’daki son oynadığı Real Betis maçına göre ilk 11’inde 9 futbolcu değiştirdi.

Getafe’nin İspanyol teknik direktörü Jose Bordalas, Djene ve Allan Nyom’un dışında sahada 9 farklı futbolcuyla yer aldı.

Ev sahibi ekip de sahaya Chichizola, Nyom, Dakonam, Bruno, Raul Garcia, Portillo, Fajr, Timor, Kenedy, Gallego, Angel 11’i ile çıktı.

AA muhabirinin görüş aldığı İspanyol gazeteciler, Bordalas’ın genelde ilk 11’de fazla değişikliğe giden bir teknik adam olmadığını belirterek, bu kadronun kendilerini de çok şaşırttığını söyledi.

Getafe-Trabzonspor maç sonucu: 1-0 (Ts - Getafe özet izle)

Diğer yandan Madrid Valiliği, Getafe-Trabzonspor karşılaşmasını güvenlik açısından "yüksek riskli" ilan etse de gün içerisinde tamamen sakin bir ortam yaşandı.

Madrid’e gelen yaklaşık 150 kadar Trabzonspor taraftarı maçın başlamasından 1,5 saat önce stada alınırken, hiçbir sorun yaşanmadığı öğrenildi.

Ev sahibi takımın taraftarları da karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay maçı protokol tribününden izledi.

YORUM YAZ