MENÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda devir teslim töreni

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi. Bakanlık görevine getirilen Dr. Osman Aşkın Bak, görevini eski bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan devraldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda devir teslim töreni

Yeni açıklanan kabine sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Bakanlıkta yapılan devir teslim töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve eski bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Demokrasi olgunluğuyla, halkımızın teveccühüyle 85 milyonun kazandığı bir Seçim dönemi geçirdik. Ondan sonra da 'Başlasın Türkiye Yüzyılı' dedik. Bugün yeni bir dönemi başlatıyoruz. Heyecanlı, mutlu ve duygu dolu olduğumu söylemek istiyorum. Bu görevler büyük onur. Bu aziz millete hizmet etmek büyük onur. Halkımıza teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza bu kutlu görevi bize verdiği için, her zaman desteklerini gösterdiği için şükranlarımı sunuyorum. 5 yıl önce bu manzarayı yine yaşamıştık. Güzel bir 5 yıl geçirdik. Bu görevi başka bir arkadaşımıza da devredebilirdik ama güzel abime devrediyorum. Bu görevi yapabildiğim için Rabbim şükrediyorum. Gururluyum ve heyecanım çok güçlü. Cumhurbaşkanımıza bir defa daha şükranlarımı sunuyorum. Yoğun bir 5 yıl geçirdik. Ülke ve bakanlık olarak zorlu süreçlerden geçtik. Her daim Cumhurbaşkanımızın ve değerli bakanımın desteklerini gördük. 2018, Türkiye için bir başlangıçtı, bugün de öyle. Gençlik Ve Spor Bakanlığı olarak bir yola girdik. Başarıyı ve verimi arttırmak için bir yola girdik. Sporcularımız ve şampiyonlarımız burada. Onlar için bakanlıkta yeni bir yapılanma ortaya koyduk. Kolay mıydı? Değildi. Değişime direnç olmadı mı? Oldu. Bunları birlikte başardık. Sizlerin desteğiyle başardık. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Biz aynı takımın oyuncularıyız, liderimiz , Cumhurbaşkanımızla aynı yolda mücadele edeceğiz.

Haberin Devamı

Değerli bakanımız Osman Aşkın Bey, bu mevkideki misyonunu gençler adına daha yukarılara taşıyacaktır. Bizler de onun yol arkadaşı olarak gayretimizi, inancımızı ve motivasyonumuzu en üst düzeyde ortaya koyacağız. Bu yol kutlu yol. Bu 5 yıl boyunca tüm kabine üyelerinin çabalarıyla, özverileriyle eşsiz bir başarıyı ortaya koyuştur. Tüm kabine arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni kabinemiz de bu çıtayı en güzel şekilde daha büyük ufuklara taşıyacaktır.

Haberin Devamı

5 yıl boyunca ülkemizin hiçbir bölgesini ayırt etmeden, hiçbir insanını birbirinden ayırmadan çalıştık, çabaladık. 70 binden fazla kişiye ulaşan bakanlık ailesi var. Bize el veren, güç veren tüm arkadaşlarıma minnet doluyum. 81 ilimizde, ilçelerimizde bu bayrağı taşıyan her bir arkadaşımla gurur duyuyorum. Hedeflerimize varma konusunda bize destek olan herkese minnet duyacağım. Her şey kaydedilir. Tarih, her şeyi yazar iyisiyle kötüsüyle. Bu güzelliklerin hiçbiri unutulmayacaktır. Bu şanlı bayrak, ülkede her daim dalgalanacaktır. Bu bayrak için herkes sonuna kadar çalışacaktır. Türkiye Yüzyılı büyük bir vizyondur. Herkesin mevkiisindeki rolünü dostça ve centilmence oynayarak bu vizyonu gerçekleştirecektir. AK Parti kadroları uzun yıllardır bir destan yazmaktadır. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve oluşturduğu kadronun başarısı diğer ülkeler tarafından anlamlandırılamıyor.

Yurtlarımızdaki başarımız inanılmaz bir seviyededir. İllerimizde ve bakanlık merkezimizde gecesini gündüzüne katan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. %100 yerleşme oranı bir devrimdir. Bu da büyüyerek devam edecektir.

Haberin Devamı

Bugün bu görevi, değerli ağabeyime devretmekten ötürü çok mutluyum. Sayın bakanım, Rabbim sizi tüm fitne ve fesatlardan korusun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve sizin öncülüğünüzde bu çıta daha da yükselecektir. 70 bin çalışma arkadaşımı gönülden seviyorum. İnşallah kardeşliğimiz devam edecek. Bizler maraton koşucularıyız. Kenetlenmiş kardeşler olarak bu maratonu koşmaya devam edeceğiz. Niyet ve inanç aynı. Bana destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili eşime teşekkür ediyorum. Onun desteği çoktu. Zaman ayıramadığım evlatlarıma ve değerli aile büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Anne ve babama teşekkür ediyorum. Bu süreçte amcamı kaybettim. Onun da desteği çoktur, onu da rahmetle anıyorum. Her şey gönlümüzde olsun. Rabbim yardımcınız olsun sayın bakanım.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın açıklamaları;

Haberin Devamı

Çok saygıdeğer bakanım, değerli milletvekillerimiz, bakanlık çalışanlarımız... Bu güzel ortamda sizlerle bir arada olduğumuz için gururluyuz. Sayın bakanım çok güzel bir konuşma yaptı. 5 yıl önce aynı konuşmayı ben yapmıştım. Kendisiyle çok güzel dostluğumuz olmuştu. Birlikte çalıştık. Kendisi bakanken TBMM'de görev yaparken birlikte çalıştık. Yeni projelerde sık sık istişare ettik. Bir ağabey-kardeş gibi çalıştık. Arkadaşlarımız güzel işler yaptılar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye hem sporda hem tesiste dünyanın en büyük ülkeleri arasına girdi. Yurt kapasitesinin arttırılmasının pandemi ve deprem döneminde oynadığı rolü gördük. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı yeniden rahmetle anıyorum. Çok büyük bir felaket yaşadık ama bunun altından kalkmasını başarabilen bir milletiz. Bakanlıktaki arkadaşlarımız çok iyi işler yaptılar. Kendilerini tebrik ediyorum.

Sayın bakanım, olimpiyatlar için sizi tebrik ediyorum. Sporcularımızın madalya sayıları, değişik branşlarda madalya almamız... Sporcularımız burada, Rıza Kayaalp'e ilk madalyasını ben takmıştım. Taha Akgül ve Abdullah kardeşimiz aynı şekilde... Sporun içinden gelen bir kardeşiniz olarak bu olayları yakından takip ediyoruz. 5 yılda güzel işler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız sporcunun her zaman yanında olan, sporu iyi bilen bir lider. Bu konuda görüşlerini bizimle paylaşıp bize yön veriyor. Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinde tensipleriyle bu göreve getirildim. Kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Onun liderliğinde spor ve gençlik için çok şey yaptık. Kendisinin ne kadar güçlü ve karizmatik bir dünya lideri olduğunu NATO zirvelerinde bizzat gördüm. Zor bir süreç geçirdik. 14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanımız güçlü bir seçim kazandı. Türkiye Yüzyılı başlıyor. Yapılacak çok iş var. Yarın kabinemiz ilk kez toplanıyor. Yeni kabinedeki arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Önceki kabinede görev yapan bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz de bu bayrağı alıp yükseğe taşımak için çalışacağız. Çıtalar çok yüksek. Yakında 2024 Paris Olimpiyatları var. Oraya konsantre olacağız. Başarılar ortada, bunlar için sayın bakanımıza ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız gibi bir liderle çalışmak çok önemli. İnşallah ona layık olacağız. Bakanlıktaki arkadaşlarımızın çoğuyla birlikte çalıştık zaten. Sayın bakanımla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu görev çok kutsal bir görev. Gençlerimiz çok önemli bir potansiyel. Bu ülkenin en büyük gücü gençlerimiz. Bunu hem sporda görüyoruz hem de TeknoFest'teki çalışmalarda görüyoruz. Çok güçlü, vatanını seven bir gençlik geliyor. Ayrılırken aileme teşekkür etmiştim, şimdi onlardan bu çalışmalar için tekrar izin istiyorum. Değerli kardeşime tekrar teşekkür ediyorum. Gençlerimize sporcularımıza güveniyoruz. Büyüyen, gelişen güçlü Türkiye istiyoruz ve diyoruz ki: Başlasın Türkiye Yüzyılı, hemen şimdi!

YORUM YAZ