MENÜ

Gençlerbirliği stres attı

Bolu'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği futbolcuları, Abant'ta "paintball" oynayarak stres attı.

Gençlerbirliği stres attı


Kamp yaptıkları otelden takım otobüsüyle Abant Tabiat Parkı’na giden futbolcular, göl kenarında yaptıkları yürüyüşün ardından ormanlık alanda "paintball" oynadı. İki gruba ayrılan futbolcular, koruyucu kıyafetler giyerek 1,5 saat boyunca takımlarının bayraklarını ele geçirmeye çalıştı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, AA muhabirine, 4 Temmuz’da Ankara’da başladıkları çalışmaların ardından Bolu’da kampa girdiklerini söyledi.

Kampın verimli geçtiğini ve takımın iskelet kadrosunu koruduğunu dile getiren Çapa, ayrılan futbolcuların yerine gelen yeni oyuncuların uyum sorununu aşmaya çalıştıklarını belirtti.

Bolu’daki kampın ardından Belçika’ya gideceklerini ve çalışmaların verimini orada alacaklarını aktaran Çapa, "Orada yapacağımız karşılaşmalar sonucunda daha net bir sonuç alacağız. Belçika’daki ligin 27 Temmuz’da başlaması, lige hazır olan takımlarla maç yapmamızı sağlayacak. Bu nedenle biz de kendimizi daha net göreceğiz" diye konuştu.

Takımın hedefleriyle ilgili soruların yöneticilere sorulması gerektiğini kaydeden Çapa, "Bu tür sorular genellikle hocalara sorulur ama aslında yöneticilere sorulmalıdır çünkü takımın hedeflerini onlar belirliyor. Bakıldığı zaman transferleri hiçbir zaman hocalar yapamıyor. Çünkü bütçeyi hocalar belirlemediği, yöneticiler belirlediği için bu doğrultuda çalışmak zorunda kalıyorsunuz. O açıdan hedefler daha çok yöneticilere sorulmalıdır. Tabii ki geçtiğimiz zaman 49 puanla sezonu tamamlamıştı, bu sezonda da 49 üzeri puanla sezonu tamamlamalıyız" şeklinde konuştu.

-Lig fikstürü-
Kura çekimi yapılan fikstürü de değerlendiren Çapa, şunları söyledi:
"Fikstüre baktığımızda İstanbul takımlarına karşı ilk hafta oynamak avantajdır. Çünkü onlar bilindiği gibi çok büyük transferler yapıyor ve ilk haftalarda adaptasyon adına süreç gerektiriyor. Bu süreçte İstanbul takımlarına karşı oynamak bir avantajdır. Sonuçta her karşılaşma 3 puan getiriyor. Onun için ’bu maç daha kolay, bu maç daha zor’ demek çok doğru olmaz. Lig sonunda 34 karşılaşma oynamak zorundasınız. Bu maçları iyi değerlendirirseniz avantaj olur ama değerlendiremezseniz dezavantaj olur."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ