MENÜ

Gençlerbirliği - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray bugün Gençlerbirliği deplasmanında kritik bir viraja çıkacak. Ancak Sarı-Kırmızılılar, bu maçtan daha çok, gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisini düşünüyor. Galatasaraylı oyuncular, sakatlanmamak veya kart görmemek için ekstra efor sarf edecek. Peki Gençlerbirliği - Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Gençlerbirliği - Galatasaray maçına dair her şey bu haberde...

Gençlerbirliği - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Aslan’ın kritik virajı... UEFA’dan gelen men cezası nedeniyle bu sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek zorunda olan Cim Bom, bugün Gençlerbirliği deplasmanında çok önemli bir sınav verecek.

GENÇLERBiRLiĞi: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık, Kulusic, Uğur, Skulason, Hleb, Campos, Selçuk, Aydın, Stancu

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Denayer, Hakan, Olcan, Selçuk, Donk, Podolski, Sneijder, Yasin, Umut

STAT: 19 Mayıs
SAAT: 16.00
HAKEM: Hüseyin Göçek
YAYIN: Lig TV

Ligde ilk dörde girme mücadelesi veren Cim Bom, Konya, Başakşehir, Akhisar ve Kasımpaşa kıyasıya bir rekabet içinde. Eğer Aslan Gençler önünde puan kaybederse, ligden Avrupa bileti alma şansı iyiden iyiye zora girecek.

Bu durumda Galatasaray’ın elinde tek seçenek Türkiye Kupasıa kalacak. İşte bu bilinçle sahaya çıkacak olan Cim Bom’da, sakatlıkları geçen Muslera, Bilal, Chedjou, Carole ve Denayer’in kadroya dahil edilmesi sevinç yarattı. Sakatlıkları devam eden Sinan Gümüş, Sabri ve Hamit ise Gençlerbirliği’ne karşı forma giyemeyecek.

Orhan hocayla son kez

Gençlerbirliği maçı aynı zamanda Mustafa Denizli’nin ardından görevi devralan Orhan Atik’in son sınavı olacak. UEFA Elit A Lisansı sahibi Atik, Pro Lisans’ı olmadığı için talimatlar gereği ligde 15 gün görev yapabiliyor. Türkiye Kupası’nda Akhisar ile yapılan ve 1-1 sona eren karşılaşmada takımın başında yer alan Atik, ligin 24. haftasında 3-3 biten Başakşehir karşılaşmasında da görev aldı. Atik’in yerine Fener derbisinde Riekerink’in olması bekleniyor. Takımın da aklı bu maçta olduğu için oyuncuların kart görmemek ya da sakatlanmamak için ekstra efor sarf edeceği belirtiliyor.

Florya’da provalar tamam

Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanı öncesi son provaları Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanla tamamladı ve Başkent’e doğru yola çıktı. Sarı-Kırmızılı ekibin son idmanında, yine önde baskıya dayalı hücum planı üzerinde durulduğu, ayrıca Orhan hocanın, savunma oyuncularıyla özel bir görüşme yaptığı ve maça daha fazla konsantre olmalarını istediği öğrenildi.

Derbi öncesi kart alarmı

Haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray’da Muslera, Olcan, Carole ve sakatlığı sürdüğü için kadroda yer almayan Sabri ceza sınırında bulunuyor. Bu oyunculardan bugün görev yapacak olanlar sarı kart görmeleri halinde, haftaya Fener’e karşı forma giyemeyecek. Orhan hoca bu nedenle dikkatli olmaları konusunda öğrencilerine uyarılarda bulundu. Gençlerbirliği’nde ise Latovlevici, Spelmann, Ahmet Çalık, Ante Kulusiç ve Selçuk Şahin sınırda.

Ankara’da yüzü gülmedi

Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanında üç maçtır kazanamıyor. Cim Bom, 19 Mayıs Stadı’ndaki son galibiyetini 3 Aralık 2011’de Emmanuel Eboue’nin golüyle 1-0 kazandı. Sarı-Kırmızılılar o karşılaşmadan sonra Başkent’teki üç maçtan da beraberlikle ayrıldı.

5 maçta da kaybetmedi

Cim Bom, ligde Gençlerbirliği’ne karşı çıktığı son 5 maçı da kaybetmedi. En son yenilgisini TT Arena’da 8 Mart 2013’te 1-0’lık sonuçla yaşayan Aslan, ardından oynanan 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Yarım dalya yapabilir

Ligde, Gençlerbirliği ile 90. kez karşı karşıya gelecek olan Cim Bom ‘yarım dalya’ yapabilir! Sarı-Kırmızılılar, geride kalan 89 maçta, rakibini 49 kez mağlup ederken, 21 yenilgi yaşadı, 19 maçta eşitlik bozulmadı.

Tam 25 puan buhar oldu

Galatasaray, ligde çıktığı üst üste 14 maçta 25 puan kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, bu periyottaki 4 galibiyetini TT Arena’da yaşadı. Cim Bom diğer 10 karşılaşmadan ise 5 yenilgi, 5 beraberlikle ayrıldı.

Deplasmanda sıkıntı büyük

Aslan, ligdeki son 8 deplasmanını da kazanamadı. Cim Bom rakip sahada oynadığı bu karşılaşmalarda 5 yenilgi, 3 beraberlikle 21 puan bıraktı. Cim Bom en son 2003-2004 sezonunda deplasmanda üst üste 10 maç kazanamamıştı.

Gençlerbirliği fırtına gibi!

Başkent temsilcisi Gençlerbirliği, ligde çıktığı son 7 maçta 6 galibiyet aldı. Tek yenilgisini 22. haftada Beşiktaş deplasmanında 1-0’lık sonuçla yaşayan Kırmızı-Siyahlılar, İbrahim Üzülmez göreve geldikten sonraki diğer 6 maçtan 18 puan çıkarttı.

Üzülmez bir ilkin peşinde

İbrahim Üzülmez yönetiminde Ankara’da çıktığı 3 iç saha maçını da kazanan Gençlerbirliği, en son yenilgisini 20 Aralık 2015’te Fenerbahçe karşısında 1-0’lık sonuçla yaşadı. Başkent ekibi, Galatasaray’ı mağlup ederse; 2005-2006 sezonundan sonra ilk kez iç sahada 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ