MENÜ

Genciz biz delikanlı

NBA'e, Brooklyn Nets takımı tarafından draft edilen İlkan Karaman, yeni milli takım için iddialı konuştu. İlkan, “En büyük avantajımız gençliğimiz. Çok sertiz, çok dinçiz, çok sağlamız, çok mücadeleciyiz. Bize destek olunmasını bekliyoruz” dedi

Genciz biz delikanlı

Milli takımın yeni yeteneklerinden. Karşıyaka’da iyi bir sezon geçirdi. Bonservisi Galatasaray’da. NBA’e draft olan Türk oyuncularından biri. Ülkemizi ileride ABD’de temsil edecek. Kendi de buna inanıyor. İlkan Karaman’dan bahsediyoruz... Genç yıldız, NBA hedeflerini ve yeni milli takımı hakkındaki görüşlerini FANATİK’e anlattı.

“Karşıyaka’da geçirdiğim sezondan sonra böyle bir şeyi bekliyordum. Zaten hedefim buydu. Sezon bittikten sonra ekstra çalışmalara devam ettim. Ve NBA yöneticileri İtalya’daki Eurocamp’ta gösterdiğim performanstan çok etkilendi. Sonra Amerika’ya antrenmanlara çağrıldım. 7-8 kulüple idmana çıktım. Aslında Brooklyn Nets’le hiç çalışmamıştım, onlar beni sadece İtalya’da izlemişlerdi. Draft edileceğimi ben de bilmiyordum ama hissediyordum. Evde izlerken biraz stres oldum ancak 57. sıradan seçildiğimi görünce çok mutlu oldum. En başından beri hedefim NBA’di ve ilk adımı attım. Bir sene daha Türkiye’de kalıp sonra NBA’e gitmeyi planlıyorum. Seçildikten sonra Nets yöneticileri ve coach Avery Johnson’la konuştum. Benden etkilendiklerini ve ileride bana çok iyi bir pozisyon vermek istediklerini söylediler. Zaten sürekli iletişim halindeyiz. Şu anki durumdan oldukça memnunum.”

‘Kalıcı olacağım’

"NBA’de kalıcı olacağımı düşünüyorum. Çünkü oraya odaklandım. Şans geldiği zaman onu çok iyi değerlendireceğim. Hiçbir zaman yeterli olduğumu düşünmedim. Her yönde kendimi geliştireceğim bir şeyler olduğunu biliyorum. NBA için avantajlarımdan biri de dış şutumun olması. Bana da söyledikleri şey bu. İçeride zaten sert oynuyorum. Nets teknik kadrosu bundan çok etkilenmiş."

‘Destek olunmalı’

"Gençlere çok iyi bir şans sunuldu. Şimdi biz büyüklerle birlik olup elemeleri geçtikten sonra birçok kişiye iyi olabileceğimizin mesajını veririz. O yüzden burası bizim için çok önemli. İyi bir hazırlık döneminden geçiyoruz. Maçlarda da birbirimize alıştıktan sonra başarılı bir takım olacağımızı düşünüyorum. Kadroya gelmeyen yıldız oyuncuların zaten bu takımdaki sorumlulukları, neler yapabilecekleri belli. Ama alttan gelenlerin de ne kadar iyi olduklarını, ne kadar önemli olduklarını gösterebilmeleri için bir şans bu. Bunun yapılması da gerekiyordu bence. Eleştirilerden çok gençlere destek verildiğini gösteren yorumlar yapılsa ve bizi destekleyen şeyler konuşulsa daha memnun oluruz."

‘Avantajımız gençliğimiz’


“Bu takım çok mücadeleci bir takım. Herkes sağlam karakterli ve güçlü oyuncular. Ben rakip kadroları tam olarak bilmiyorum ama eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Genç olduğumuz için çok dinçiz, çok sertiz. Çok sağlam mücadele edeceğiz. İşimizin zor olacağını düşünmüyorum. Çizgimizi bozmadığımız sürece kolay kolay yenilmeyiz.”

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ