MENÜ

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti! Detaylar herkesi şaşırttı

ABD'de Amerikan Futbolunun en büyük yıldızı olmasına kesin gözüyle bakılan Sean Taylor'ın ölümü ülkeyi tam anlamıyla karıştırmış durumda. Sean Taylor, profesyonel olarak henüz ikinci bir takımda forma giyemeden bir gece evinde sebepsiz yere cinayete kurban gitti. ABD’yi şoke eden olaya karşı başta taraftarlar olmak üzere pek çok kişi tepki gösterdi.

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti! Detaylar herkesi şaşırttı

1 Nisan 1983 tarihinde ABD’nin Florida eyaletinde dünyaya gelen Sean Michael Maurice Taylor, genç yaştan itibaren Amerikan futboluna ilgi duymaya başladı. Okuduğu okullarda okul takımlarında forma giyen Taylor, koşu ve basketbol takımlarına da katılıyordu.

Haberin Devamı

Başarılı performansı sayesinde birçok okuldan teklif alan Taylor, Dade County'nin yedinci sıradaki yetenekli oyuncusu olarak kabul edildi. Sonunda Miami Üniversitesi'ni seçen Taylor, Hurricanes takımı için oynamaya hak kazanan az sayıdaki yeni öğrencilerden biri oldu.

OKULUNU BIRAKIP DRAFT’A GİRDİ

İkinci yılında daha fazla sahada yer alan Taylor, kısa sürede kolej futbolu hayranlarının tanıdığı bir isim haline geldi. Üçüncü yılı ise daha da başarılı geçti ve sonunda son yılına geçmek yerine Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) draftına katılmaya karar verdi.

Taylor’ın bu hamlesi başarılı olmuştu. 2004 yılında draftta 5. sıradan seçilen Taylor, Washington Redskins takımıyla 6 yıllık sözleşme imzaladı. Taylor’ın kariyeri çok güçlü bir şekilde başlamıştı.

Haberin Devamı

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti Detaylar herkesi şaşırttı

İLK HIRSIZLIK OLAYI

Washington Redskins takımında 5. Sezonuna girerken Taylor, dizinden bir sakatlık yaşadı ve kısa süre boyunca futbol oynayamadı. Ancak tabii ki bu onun takımla seyehat etmesine engel değildi. 18 Kasım 2007’de evinden uzaktayken Taylor’ın evi ilk kez soyuldu.

Bu ilk olayda, zanlı evin içine girdi, bazı çekmeceleri ve bir kasayı karıştırdı ve yatağın üstüne bir mutfak bıçağı bıraktı. Bunun dışında, olay pek bir gürültü çıkarmadan veya fark edilmeden geçti.

Aradan geçen bir haftanın ardından hala oynayamayan Taylor, dizinde ikinci bir görüş almak için beklerken kız arkadaşı ve çocuğuyla birlikte Palmetto Bay'daki evinde zaman geçirmeye karar verdi. Maalesef, Taylor'ın evine hırsızlık yapmaya karar veren çete, o gece evde olacağı konusunda bir duyum alamamıştı.

ŞAŞIRTAN İSTATİSTİK

KIZ ARKADAŞINI KORUMAK İSTEDİ

26 Kasım'da saat gece 1.30 civarında, Taylor ve Garcia evlerinde yüksek sesler duyarak uykudan uyandı. Taylor, kız arkadaşına yatak örtüsü altına saklanmasını söyledi ve oda kapısını kapattıktan sonra yatağının altında bulundurduğu palayı aldı.

Garcia hiçbir ses duymadığını söyledi ancak bir süre sonra boğuşma seslerine benzer seslerin gelmeye başladığını söyledi. Olayın ne olduğunu anlayamadan, yatak odası kapısı açıldı, silahlar ateşlendi ve Taylor kasığından kanlar içinde geriye doğru düştü. Saldırgan odaya girmeden önce iki el ateş etti, biri Taylor'a isabet etti, diğeri duvara isabet etti. Saldırgan korku içinde evden kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti Detaylar herkesi şaşırttı

HIRSIZLIK YOK, SUİKAST OLAMAYACAK KADAR ÖZENSİZ

Taylor’ın avukatı Sharpstein, evden herhangi bir şeyin çalınmadığını ancak bunun profesyonel bir suikast olmayacak kadar da özensiz olduğunu söyledi.

Taylor o gece hastaneye kaldırılana kadar çok büyük miktarda kan kaaybetmişti. 24 saat kadar hayata tutunmayı başaran Taylor, 27 Kasım gecesi saat 3.30’da dünyaya gözlerini yumdu.

Taylor’ın ölümünden 3 gün sonra polis ev baskını ile ilgili 4 kişiyi tutukladı. Bu kişiler; Eric Rivera, Charles Wardlow, Venjah Hunte, Jason Mitchell’di. O zamanlar 17 yaşında olan Rivera, Taylor’ı vurduğu söylenen şüpheliydi. Rivera, birkaç gecikmenin ardından 2013 yılında cinayet suçundan mahkeme çıktı.

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti Detaylar herkesi şaşırttı

ABD’DE BÜYÜK TEPKİ!

Mahkeme karşısına 23 yaşında çıkan Rivera, suçu işlediği dönem ise yalnızca 17 yaşındaydı. Birinci derece cinayet suçundan yargılanan Rivera, suçu işlediği dönemdeki yaşından dolayı ölüm cezasına çarptırılamadı.

Haberin Devamı

Bunun yerine jüri üyeleri Rivera’yı ikinci derece cinayetten ve silahlı soygundan suçlu buldu.

Rivera yaptığı savunmada, Taylor’ın o gün Tampa’da maçta olması gerektiğini ancak diz sakatlığının ekibi tarafından bilinmediğinden dolayı çifti evde beklemediklerini söyledi.

İleride çok büyük bir futbol yıldızı olmasına kesin gözüyle bakılan Taylor, henüz ikinci takımına transfer bile olamadan hırsızlığa giren gençlerin cinayetine kurban gitti.

ABD’yi şoke eden olayın ardından başta taraftarlar olmak üzere pek çok kişi olaya tepki gösterdi. Çok kez pişman olduğunu söyleyen katil Rivera, 57 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ŞOK ICARDI SÖZLERİ

Geleceğin yıldız adayı cinayete kurban gitti Detaylar herkesi şaşırttı

YORUM YAZ