MENÜ

"Geleceğin takımını oluşturmak"

Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Levent Devrim, 'Tavşanlı Linyitspor, kendi yağıyla kavrulan bir kurum takımı. Dolasıyla bu düşünceyle yeni sezonda ligi hedeflerimiz doğrultusunda bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

"Geleceğin takımını oluşturmak"


Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Kızılcahamam’da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik direktörü Levent Devrim, yeni sezonda tüm futbol kulüplerinin kazasız, belasız, sağlıklı bir lig geçirmeleri temennisinde bulundu.

Teknik heyet olarak TKİ Tavşanlı Linyitspor’da geçen sezonun son 9 maçında göreve geldiklerini ve takımın ligde kalmasını sağladıklarını ifade eden Devrim, yönetim kurulunun teveccühü ile yeni sezonda da görevlerine devam ettiklerini kaydetti.

Devrim, 3 gündür Kızılcahamam’da bulunduklarının ve burada yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, "Çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. Tavşanlı Linyitspor, kendi yağıyla kavrulan bir kurum takımı. Dolasıyla bu düşünceyle yeni sezonda ligi hedeflerimiz doğrultusunda bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bank Asya Birinci Lig’in oldukça zorlu bir lig olduğunu, kendilerinin de burada bir istikrar yakalamak istediklerini ifade eden Devrim, şunları kaydetti:
"Tavşanlı Linyitspor’un bu sezon çok büyük hedefleri yok. Yeni sezonda hedefimiz, ligde kalıcı olmak ve geleceğin takımını oluşturmak. Bu takım iki sene önce çok önemli bir başarı elde etti fakat ertesi sene tam tersi oldu ve kötü günler yaşadı. Biz önce istikrarı yakalamak istiyoruz. Bu takım bir anda Bank Asya Birinci Lig’e geldi. Bu nedenle tesis gibi sosyal aktiviteler gibi bazı eksiklerimiz var. Onları giderip her geçen gün sezon üstüne koyarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Hiç bir hoca, yönetim, futbolcu, gelecek olan büyük başarıyı reddetmez ama biz bu ligde kalıcı olmak istiyoruz."

-Transfer çalışmaları
Genç teknik adam, geçen sezon takımda forma giyen oyunculardan sadece İsmail, Ahmet ve Kings’in takımdan ayrıldığını vurguladı.
Yeni sezon öncesi Körfez Futbol Kulübü’den kaleci Metin, Akhisar Belediyespor’dan Bilal, Bozüyükspor’dan Hakan, Çaykur Rizespor’dan Fırat ve Karşıyaka’dan Özgür’ü transfer ettiklerini dile getiren Devrim, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

-Bursaspor’a övgü-
Levent Devrim, yardımcısı Ercüment Şahin ile bir dönem Bursaspor’da birlikte forma giydiklerini hatırlatarak, yeşil-beyazlı kulüple özellikle İntertoto Kupası’nda verdikleri mücadeleyi halen unutamadıklarını ifade etti.

"Bursaspor ile geçirdiğimiz günleri unutmamız mümkün değil. Çok güzel günlerdi" diyen Devrim, şöyle devam etti:
"Bir futbolcunun yaşayabileceği en önemli, en keyifli günleri yaşadık Bursaspor’da. Bursaspor Türkiye’nin çok önemli takımlarından birisi. Ben her oyuncunun orada oynamasını isterim. Orada futbolcu olduğunuzu hissediyorsunuz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ta oynamanın hazzı büyük ama Bursaspor’da oynamanın da hazzı o kadar büyük. Çok güzel arkadaşlıklar, çok güzel günler yaşadık. O günlerle alakalı tek üzüntümüz, o ekipte bize çok büyük emeği geçen, hem oyuncu olmamızda hem de benim hoca olmamda büyük etkisi olan Nejat Biyediç hocayı kaybetmemizdi. Nejat Biyediç’in öncesinde Ercüment Şeftalioğlu ve İzzet Hoca’yı kaybettik. Genel kaptan Nur Öğünç ağabeyi kaybettik. O dönemdeki teknik heyetin hemen hemen hepsini kaybettik. Tek üzüntümüz o. Allah mekanlarını cennet etsin.

-"Hedefim Süper Lig ve (A) Milli Takım’da çalışmak"
Levent Devrim, futbolculuk döneminin ardından teknik adam olarak 3. Lig ve 2. Lig’te takım çalıştırdığını, 3-4 yıldır da bu görevine Bank Asya Birinci Lig’de devam ettiğine değindi.

Her teknik adamın olduğu gibi kendisinin de hedefleri bulunduğunu bildiren Devrim, "Hedefim Süper Lig ve (A) Milli Takım’da çalışmak. Bu bizim için artık hayal değil, bir hedef" dedi.

Devrim, Türk teknik direktörlerin önlerinde bir çok örneğin bulunduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
"Fatih Terim aşağıdan geldi bugün zirvede. Dünyaca ünlü Milan takımını çalıştırdı. Ertuğrul hoca çok aşağılardan geldi Beşiktaş’ta çalıştı, Bursaspor’da şampiyonluk yaşadı. Ne mutlu ki 4 büyükleri bugün Türk hocalar çalıştırıyor. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Biz de oradaki hocalarımızı gördükten sonra ’niye bizim için de olmasın’ diyebiliyoruz. Bunlar henüz benim için erken ama basamakları yavaş yavaş çıkmaya çalışıyorum. İnşallah yolumuz açık olur."

Haberin Devamı
YORUM YAZ