MENÜ

Transfer girişimi ortaya çıktı! Mircea Lucescu'ya ret, Süper Lig'de kaldılar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ülkemizde yaşanan felaketin ardından Gaziantep FK, ligden çekilme kararı almış ve futbolcularını takımdan göndermeye başlamıştı. Süper Lig'de kalmayı tercih eden Kırmızı Siyahlılar'ın 3 yıldızı için Mircea Lucescu yönetimindeki Dinamo Kiev'in de devreye girdiği ortaya çıktı.

Transfer girişimi ortaya çıktı! Mircea Lucescu'ya ret, Süper Lig'de kaldılar

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıcı hasara neden olan yüreğimizi yakan deprem, futbolu da derinden etkiledi. Süper Lig ekipleri Hatayspor ve Gaziantep FK, bu sezonki müsabakalardan çekilme kararı aldı. TFF, ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellerken transferler art arda geldi.

Haberin Devamı

MARKOVIC SEZON SONUNA KADAR TRABZONSPOR'DA

Deprem bölgesindeki takımların yükünü hafifletmek amacıyla yapılan seferberliğe Süper Lig ekipleri dahil olurken ismi Fenerbahçe ile de anılan Gaziantep FK'dan Lazar Markovic'in yeni durağı Trabzonspor oldu. Sırp yıldız için Trabzonspor’un herhangi bir bonservis bedeli ödemeyeceği kaydedilirken transferin sezon sonuna kadar kiralık olarak gerçekleşeceği bildirildi.

Trabzonspor, Gaziantep FK'dan sezon sonuna kadar kiraladığı Lazar Markovic'e 260 bin Euro ödeme yapacak.

VISCA İLE FORMA SAVAŞINA GİRECEK

Oyuncunun sezon sonuna kadar olan maaşını Trabzonspor yüklenecek. Sağ kanatta Edin Visca’nın sakatlanmasının ardından o bölgeyi güçlendirmek adına çalışmalar içerisinde olan Karadeniz ekibi böylece eksiğini tamamlamış oldu.

Haberin Devamı

1 MAÇ CEZASI VAR

Trabzonspor'un sezon sonuna kadar kiraladığı Markovic'in ligde bir maçlık cezası bulunuyor. Tecrübeli kanat oyuncusu, buna göre Ümraniyespor karşısında forma giyemeyecek. Markovic'in ilk 11'de yer alacağı maçlarda sahada sadece 2 yerli futbolcunun olması yetiyor.

MAXIM KARA KARTAL OLDU

Ara transferde Wout Weghorst ve Javi Montero’yla yolları ayıran ardından kadrosunu; Vincent Aboubakar, Amir Hadziahmetovic, Onur Bulut, Omar Colley gibi isimlerle güçlendiren Siyah-Beyazlılar, depremin yarattığı yıkıcı etki sonrası ligden çekilen Gaziantep FK’dan transfer yaptı. Beşiktaş, Gaziantep FK’dan Alexandru Maxim’i sezon sonuna kadar kiraladı.

Alexandru Maxim, Kara Kartal’ın 10 numara hattındaki eksiği kapatacak.

MAAŞI BELLİ OLDU

Siyah-Beyazlılar, 32 yaşındaki 10 numarayı 4 aylığına kiralayıp 400 bin Euro maaş ödeyecek. Tecrübeli futbolcunun Kara Kartal’la ilk idmanına bugün çıkması bekleniyor. 4 gol, 5 asisti var Siyah-Beyazlılar, TFF’nin tanıdığı hak kapsamında Maxim’i 9. yabancı olarak sahaya sürebilecek. Maxim hamlesini bu fırsatın olması sebebiyle yapan Kara Kartal’da teknik ekip; ilk 11’de yeri banko olan Mert Günok ve Cenk Tosun’un ardından diğer 9 ismi yabancı olarak sahaya sürme şansına sahip olacak.

MEMNUN KALINIRSA DEVAM EDECEK

Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar, Maxim’in performansından memnun kalırsa sezon sonunda oyuncu ve kulübüyle anlaşıp yola devam edebilecek. 32 yaşındaki Maxim, bu sezon 21 lig maçında 4 gol atıp, 5 asist yaptı.

FIGUEIREDO 650 BİN EURO BONSERVİSLE GİTTİ

Gaziantep FK'nın Brezilyalı forveti Joao Figueiredo da Süper Lig'de kaldı. 26 resmi maçta 9 gol, 3 asistle oynayan Figueiredo için Başakşehir'in kasasından 650 bin Euro çıktı. 26 yaşındaki oyuncu, İstanbul ekibiyle 3.5 yıllık sözleşme imzalarken bonservisiyle Gaziantep FK'dan ayrıldı.

Başakşehir, 650 bin Euro bonservisle transfer ettiği Figueiredo ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.

LUCESCU'NUN GÖZDELERİ SÜPER LİG'DE KALDI

Ukrayna'da popüler bir spor YouTube kanalı olan TaToTake'in haberine göre Mircea Lucescu yönetimindeki Dinamo Kiev, Gaziantep FK'dan üç isimle ilgilendi. Alexandru Maxim, Lazar Markovic ve ismi açıklanmayan Brezilyalı bir forvet oyuncusu için görüşmeler yapıldığı belirtildi. Forvet oyuncusunun Gaziantep FK'da o dönemdeki tek Brezilyalı isim Joao Figueiredo olduğu ifade ediliyor. Transfer adına gerçekleştirilen görüşmeler olumlu ilerlese de üç oyuncu da Süper Lig'de kalmayı tercih etti.

YORUM YAZ