MENÜ

Gaziantep FK ligde çekilme kararı aldı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 şehirde etkili olmuş ve takımlar da bundan etkilenmişti. Hatayspor'un ardından Süper Lig'de Gaziantep FK da ligden çekileceğini açıkladı.

Gaziantep FK ligde çekilme kararı aldı!

Süper Lig ekibi Gaziantep FK, bu sezona devam etmeme kararı aldı. Gaziantep FK'da yönetim kurmak için görevlendirilen Memik Yılmaz, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada bu sezon ligden çekileceklerini ifade etti. Yılmaz, TFF'ye gönderilecek yazı üzerine çalıştıklarını ve bugün resmi başvuruyu yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor'un ardından Gaziantep FK olarak bugün resmi başvuruyu yapacaklarını belirten Memik Yılmaz, "Şu an dilekçeyi veriyoruz. Bu sezon çekilmek için dilekçeyi hazırlıyoruz. Kararımız takımın iskeletini bozmama yönünde unun için de kiralık düşünüyoruz. Sağ olsun diğer kulüplerimiz de bize yardımcı olacaklar. En az 1-2 futbolcumuzu kiralık vereceğiz ki maaş yükümüzü alsınlar üzerimizden.

Onun haricinde biz oyuncu satmayı düşünmüyoruz. Futbolcularımızla da konuştuk bu anlamda olumlu cevaplar aldık. İnşallah bir sonraki sezon için hazırlıklarımızı yaparak mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Gaziantep'in deprem sonrası durumunun kötü olduğuna değinen Memik Yılmaz, "Burada insanlık bir sınav veriyor. Hala haber alınamayan enkaz altında olan insanlar var. Gıda ürünlerinde bir sıkıntımız yok ama barınma anlamında sıkıntılar var. Hava şartları malum soğuk. Gaziantep Belediyemiz çalıştı, su, doğalgaz gibi sıkıntılarımız kalmadı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Matej Hanousek:"Hayatımda hiç cehennem görmedim ama.."

Gaziantep FK forması giyen Matej Hanousek, deprem anında yaşadıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Sabah 5 gibi uyandım. Hayatımda hiç cehennem görmedim ama şimdi Gaziantep'e benzediğini hayal ediyorum. Bu bir katliam. Herhangi bir şeyle karşılaştırmak zor.

Hemen antrenman merkezine gittik

30 saniye cehennemi yaşadım. Evde mi kalsam, dışarı mı çıksam bilemedim. Her şey olabilirdi. Pencereden, arabalarını binalardan olabildiğince uzağa sürmeye çalışan insanların kaçtığını gördüm. Derhal kulüpten diğer oyuncularla birlikte antrenman merkezine gitmem gerektiğine dair birçok mesaj almaya başladım çünkü orası güvenliydi. Hamile olan eşim ve üç yaşındaki oğlumuz ile kısa sürede giyindik. Pasaportlarımızı ve en gerekli eşyaları aldık.

Korkunç bir karmaşa

15 dakika sonra evden çıkmıştık. Geceyi kulübün tesislerinde geçirdik. Sabah olunca Gaziantep merkeze arabayla yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki evimize gittik. Korkunç bir karmaşa bulduk. Neredeyse her şey yerdeydi. Masa, sandalyeler, oğlumun oyuncakları. Salı günü özel uçakla Ankara'ya oradan da İstanbul'a geldim. Prag'a dönmeyi planlıyorum. Şu anda ailemle birlikte güvendeyim.

Haberin Devamı

Figueiredo: 1 gün fazla izin beni kurtardı

Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Figueiredo, "Şu anda Antalya'dayım. 1 gün daha fazla izin almak beni kurtardı. Eşim yeni bebeği olduğu için Brezilya'da kalıyor. Antalya'da bile depremi hissettim" dedi.

Markovic: Tanrı bizi kurtardı

Gaziantep FK forması giyen Sırp oyuncu Lazar Markovic, "Şu anda Antalya'dayız. Bu sadece bir tesadüf. Çünkü maçtan sonra üç gün izin aldık ve ailelerimizle Antalya'da kalmaya karar verdik. Depremden bu şekilde kaçtık. Aileleriyle birlikte on takım arkadaşım daha burada. Takımın geri dönen kalan kısmı ise arabada, dışarıda ve antrenman merkezimizde. Sürekli temas halindeyiz. Herkes, tüm Türkiye çok korkuyor. Bu röportajdan önce Gaziantep'te yine şiddetli bir deprem oldu. Burada, Antalya'da da hissedildi. Tek söyleyebileceğim insanlar için çok üzgünüm. Yaşanan trajedi nedeniyle Türk halkı ile dayanışma içerisindeyiz. Umarım her şey, mümkün olan en kısa sürede normale döner. Neler olduğunu kendiniz de görebilirsiniz. Türkiye'den korkunç resimler geliyor. Tanrı bizi kurtardı, başka ne diyeceğimi bilmiyorum. Gaziantep'ten ve diğer şehirlerde olanları okudukça üzülüyorum. Deprem nedeniyle Türkiye tam anlamıyla durdu. Nasıl devam edeceğimizi bize bildirmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jevtovic: Takımın büyük bölümü izinliydi

Gaziantep FK forması giyen Jevtovic, "Biz iyiyiz ama bazı oyuncuların öldüğü hakkında bilgi alıyoruz. Takımın büyük bölümü izinliydi ve farklı şehirlere gitti. Ancak Hatayspor'dan iyi haberler gelmiyor" diye konuştu.

Sagal: 2010'da Şili'de yaşananlardan çok daha farklı hissettim

Şili basınına açıklamalarda bulunan Sagal, "Çok korkutucuydu. Saat sabah 4'tü ve uyuyorduk. Hemen kalktık. Eşimi ve çocuklarımı aldım. Kapının eşiğinde durduk. 2010'da Şili'de yaşananlardan çok daha farklı hissettim. Sakin başladı fakat sonrasında şiddetlendi. Evin çok fazla hareket ettiğini hissettim. 4 yaşındaki oğlum evi bir canavarın taşıdığını söyledi. Bütün sokaklar karla dolu. Bu yüzden dışarı çıkmak zor. Artçı sarsıntılar var" dedi.

 

YORUM YAZ