MENÜ

Gaziantep Basketbol: 74 - Pınar Karşıyaka: 73

Gaziantep Basketbol, sahasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 74-73 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Gaziantep Basketbol: 74 - Pınar Karşıyaka: 73

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ikinci hafta mücadelesinde Gaziantep Basketbol, sahasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 74-73 mağlup etmeyi başardı.

İlk hafta Galatasaray'a deplasmanda farklı mağlup olan Gaziantep Basketbol, iç sahada rakibine karşı maça iyi başlayan taraftı. İlk çeyreğin bitimine 03:10 kala maçta 18-11'lik Gaziantep üstünlüğü vardı. Fakat kalan üç dakikalık bölümde 10-2'lik seri yakalayan Karşıyaka, çeyreği 20-21 üstün bitirmeyi başardı.

İkinci çeyreğe yine etkili başlayan taraf Gaziantep Basketbol oldu. Pınar Karşıyaka'nın önemli isimlerinden DJ Kennedy'nin de iki sportmenlik dışı faul sonrası diskalifiye olmasıyla Gaziantep farkı arttırmayı başardı ve çeyreği 45-37 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümünde Gaziantep aradaki farkı korumayı başardı. Çeyreğin ilk beş dakikası 59-50 Gaziantep üstünlüğü ile geçilse de Pınar Karşıyaka yine bir seri yakalayarak bitime 3 dakika kala skoru 59-59'a getirmeyi başardı. Kalan sürede skordaki denge korunurken çeyreği Gaziantep 64-63 önde tamamladı.

Son çeyrekte aradaki fark sürekli olarak dengede kaldı. Periyot içinde en büyük farkı sadece 4 sayıyla Gaziantep Basketbol yakalayabildi. Maçın sonunda elde ettikleri şansları değerlendirmekte sıkıntı yaşayan takımların mücadelesinde 10-10 sona eren çeyrekle maçı kazanan 74-73 ile Gaziantep Basketbol oldu.

Gaziantep Basketbol'da Sean Armand 22 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ile oynarken flaş transferleri Victor Rudd maçı 21 sayı, 11 ribaunt ile tamamladı.

Pınar Karşıyaka'da hafta içindeki Sassari galibiyetinin mimarı Jarrod Jones yine 18 sayı, 16 ribaunt ile yıldızlaştı. Dominic Waters da 17 sayıyla maçı tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ