MENÜ

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page: Daha farklı ve hazır bir takımla Türkiye’nin karşısına çıkacağız

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page, “Daha farklı ve hazır bir takımla Türkiye’nin karşısına çıkacağız. Tabii Türkiye’ye karşı oynamak bizim için her zaman büyük bir keyif. Çok iyi ve güçlü bir takım. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda genelde keyifli maçlar oldu” dedi.

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page: Daha farklı ve hazır bir takımla Türkiye’nin karşısına çıkacağız

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'ndaki 10'uncu ve son maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak Galler’de karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Rob Page ve futbolculardan Ben Davies açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Montella’nın gelişi ile Türkiye’nin daha farklı oynadığını söyleyen teknik direktör Rob Page, “Yeni hocanın gelmesiyle birlikte Türkiye daha farklı bir sistemde oynamaya başladı. Bunu bariz bir şekilde görmeye başladık. Oyun sistemini de değiştirdi. Yarınki maçta da bunu hissedeceğimizi düşünüyorum. Türkiye’nin hem toplu hem de topsuz oyunda daha farklı bir oyun sistemini benimsediğini görüyoruz. Bu yüzden bizim için yarın akşam zor bir maç olacak. Ancak biz de Türkiye'ye karşı sorun yaratacak teknik ve taktikleri konuşuyoruz. Bunları da yarın gerçekleştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“YARIN TÜM KADRO HAZIR BİR ŞEKİLDE BU MAÇA ÇIKACAĞIZ”

Oyuncularının formda olduğunu söyleyen Page, “Samsun’da oynadığımız maçtan daha farklı bir kadro var tabii ki. İyi ve tecrübeli oyuncularım daha fit durumdalar. Hepsi formda. Yarın eksik bir oyuncu gözükmüyor. Yarın tüm kadro hazır bir şekilde bu maça çıkacağız. Türkiye’deki maçta bir şansızlığımız vardı. Bazı oyuncuları oynatamamıştım. Bir kısmı da yedekte kalmıştı. Ancak bu kez daha farklı ve hazır bir takımla Türkiye’nin karşısına çıkacağız. Tabii Türkiye’ye karşı oynamak bizim için her zaman büyük bir keyif. Çok iyi ve güçlü bir takım. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda genelde keyifli maçlar oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE'DEKİ OYUNCULARIN KALİTESİNİN İYİLİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Yarın Türkiye’nin çıkacağı kadroya karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini söyleyen 49 yaşındaki teknik adam, “Türkiye’nin Almanya maçını da izledim. Oynatmış olduğu kadroya da baktığımızda tabii ki bu iki oyuncunun olmaması çok da fark etmiyor Türkiye için. Çünkü orada çok iyi oyuncular oynattılar ve çok güzel bir takım oyunu sergilediler. Türkiye'nin hocası yarın nasıl bir kadro ile çıkacak bilmiyorum ama çıkabileceği herhangi bir kadroya karşı bizim de çok hazırlıklı olmamız gerekiyor. Türkiye'dekii oyuncuların kalitesinin iyiliğinin farkındayız. Hangi kadroyla çıkarsa çıksın, buna kendimizi hazır ve iyi bir maç oynamalıyız” yorumlarında bulundu.

BEN DAVIES: YARIN AKŞAM ÇOK ZORLU BİR MAÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Haberin Devamı

Yarınki maçın zorlu geçeceğini söyleyen Ben Davies, “Yazın Türkiye’de oynanan maçta oynamamıştım ama o maçı evden izleme şansım oldu. O maçtaki Türkiye gerçekten topa çok fazla sahip olan bir takımdı. Oldukça kaliteli oyunculara sahipti. Kaliteli bir oyun oynayan takımdı. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra çok fazla baskı uyguladılar. Bunu bütün oyun boyunca gösterdiler. Belli başlı yerlerde önemli şanslar elde ettik. Belki gol atma şanslarımız da oldu ancak biz değerlendiremedik. Türkiye takımı o maçta bize çok büyük bir baskı kurdu. Yarın akşam için de çok zorlu bir maç olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GRUPTA HALA ŞANSIMIZ VAR”

Gruptan çıkmak için ihtimallerin olduğunu ifade eden Davies, “Zor bir durumda olduğumuzun farkındayız. Yarın akşam kazanmamız gereken bir maç olduğunun farkındayız. Türkiye’nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu biliyoruz ama önümüz hala açık. Hala şansımız var. Yarın akşam yapmamız gerekenin farkındayız. İyi oynamamız gerekiyor. Türkiye’nin hem deplasman maçlarında hem de evinde oynadıkları maçlarda çok iyi oynayan bir takım olduğunu biliyoruz. Yarın akşam da aynı tutkuyla devam etmeli ve oynamalıyız. Diğer takımlara bağlı olsa da hala şansımız devam ediyor. Bu turnuvada gruptan çıkma şansımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page: Daha farklı ve hazır bir takımla Türkiye’nin karşısına çıkacağız

YORUM YAZ