MENÜ

Galatasaray'ın yeni transferleri!

Galatasaray'da kötü başlayan sezonun ardından transfer söylentileri de erkenden konuşulmaya başlandı. Tuzlaspor maçındaki iyi performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Emin Bayram'dan sonra, Galatasaray'ın altyapısındaki meşhur 2000 jenerasyonunu sizler için hazırladık. Yeni "Ozan Kabak" yaratmak adına Fatih Terim'in ligin ikinci yarısında genç oyunculara daha fazla şans vereceği konuşuluyor.

2000 yılının Galatasaray için önemini herkes bilir. 17 Mayıs 2000’de UEFA kupasını kazanarak tüm Türkiye’yi sevince boğan ve kulüpler bazında Türk Futbolundaki en büyük başarıyı ülkemize getiren Galatasaray için bu senenin yeni bir anlamı var. O da aslanın gençleri!

Haberin Devamı

2000 jenerasyonunun ilk meyvesi olan Ozan Kabak, geçtiğimiz sezon Galatasaray’da gösterdiği üstün performansın ardından Avrupa takımlarının radarına girmiş ve yüksek bonservis bedeliyle Almanya Ligi’nin yolunu tutmuştur. Fatih Terim’in daha önceden yetiştirdiği genç futbolcuları düşününce 2000 jenerasyonunun Galataaray için kıymeti fazlasıyla artıyor.

Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Tuzlaspor’a 2-0 mağlup olan Galatasaray’da, Fatih Terim 2003 doğumlu stoper Emin Bayram’a şans verdi. Maçta Galatasaray genel itibariyle çok kötü bir performans gösterse de, Emin güzel futboluyla parmak ısırttı. Maç boyunca yaptığı kritik müdahalerle göz dolduran 16 yaşındaki genç oyuncu, yaşına göre güçlü fiziği, iyi top kontrolü ve düzgün ayağıyla ön plana çıkıyor. Mevkisine göre oldukça yetenekli olan oyuncunun Tuzlaspor maçında röveşatası da direkten dönmüştü.

Haberin Devamı

Emin Bayram hazır gündeme gelmişken biz de Fanatik Gazetesi olarak Galatasaray’ın genç oyuncu madenini sizlerle detaylıca paylaşmak istedik.

2002 doğumlu Mustafa Kapı A takımla ilk maçına henüz 14 yaşındayken Levski Sofia karşısındaki hazırlık maçında çıkmıştı. Yaşına göre olgun futbolu, mükemmel tekniği ve süratiyle ortasahada dinamo bir oyuncu olan Mustafa Kapı’nın tek dezavantajı fiziksel yetersizliği. Bunu da zekası ve tekniğiyle tolore edebiliyor.

Türk futbolunda çıkarması en zor mevkilerden olan sol bekteyse ise Galatasaray altyapısından güçlü bir aday var. 2001 doğumlu 18 yaşındaki sol bek, mevkisine göre güçlü fiziği ve hızıyla ön plana çıkıyor. Savunmadaki zaaflarını kapatabilir ise ileride Avrupa’nın yolunu tutabilir.

10 numara mevkiisi her ne kadar modern futbolda önemini kaybetse de özellikle bizim ligimiz için hala önemini koruyor. Galatasaray altyapısında ise sol ayağını raket gibi kullanabilen bir cevher mevcut. Bu cevher 2000 doğumlu 19 yaşındaki Atalay Babacan. Tekniği, oyun zekası, görüşü ve pas yeteneği ile ön plana çıkıyor. En büyük dezavantajıysa fizik gücünün yetersizliği ve hızı. Fiziksel olarak gelişmesi ve seviye atlaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın bu oyuncularla geleceğe dair büyük bir avantajı bulunuyor. Ozan Kabak’a yapılan yatırımın yarım sezon da kulübe nasıl döndüğünü düşünecek olursak bu oyunculara da aynı yatırımın yapılmaması için bir neden bulunmuyor. Keşke sadece sakatlıklar sonucunda böyle genç oyuncuları kazanmasak da onlara daha çok organik olarak şans verebilsek. Yaşıtlarının milyon Euro bedelle transfer borsasını alt üst ettiklerini düşünürsek, bu oyunculara her kulübün daha fazla şans vermesi gerekiyor.

Nihat Uzel

YORUM YAZ