MENÜ

Galatasaray'ın yeni transferi Erkan Süer'e ilk hocası Sait Karafırtınalar'dan övgü...

Galatasaray'ın 18 yaşındaki transferi Erkan Süer’in ilk hocası Sait Karafırtınalar, FANATİK’e konuştu... Türk futboluna bir çok yıldızı kazandıran ve Erkan’ı 15 yaşında A takıma çağırdığını belirten Karafırtınalar, “Özgüvenli ve olgundu. Sakinliği ve topla olan ilişkisi de çok iyi. Hücumda her bölgede oynayabiliyor. İlerleyen zamanda Galatasaray’a fayda sağlayacaktır” dedi.

Galatasaray'ın yeni transferi Erkan Süer'e ilk hocası Sait Karafırtınalar'dan övgü...

Galatasaray'ın Boluspor'dan sessiz sedasız kadrosuna kattığı 18 yaşındaki yetenek Erkan Süer’i, onu ilk keşfeden hocası Sait Karafırtınalar anlattı. FANATİK’e konuşan başarılı çalıştırıcı, bu sezon U19 liginde 7 maçta 8 gol atan genç orta saha oyuncusu hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Galatasarayın yeni transferi Erkan Süere ilk hocası Sait Karafırtınalardan övgü...

Erkan Süer’in ilk hocası Sait Karafırtınalar, genç oyuncunun Galatasaray'a katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

İşte o sözler: “Boluspor’da Erkan Süer’e şans verdik. Kampa götürdük ve profesyonel sözleşme imzalanmasını istedik. O da verilen şansı iyi değerlendirdi. Allah yolunu açık etsin... Erkan Süer’i 3 yıl önce A takıma çağırdık. O zaman çok ufaktı. Çekingen olması beklenirken çok özgüvenliydi. Çok daha fazla olgundu ve dikkatimizi çekti...”

Galatasarayın yeni transferi Erkan Süere ilk hocası Sait Karafırtınalardan övgü...

18 yaşındaki Erkan Süer, forvet arkasında oynamasına rağmen U19 liginde 7 maçta 8 gol atmayı başardı.

‘Skorer ve tempolu bir oyuncu’

“Çok önemli isimlerin olduğu takımda hiçbir etki altında kalmadan topu kullanabiliyordu. Bizim dikkatimizi çeken tarafı o olmuştu. Sakinliği ve topla olan ilişkisi çok iyidir. Hucümun her bölgesinde oynayabiliyor. Orta sahada, kenarlarda oynayabiliyor. 10 numarada da görev alabiliyor... Hem de skorer bir oyuncu. Bir sakatlık geçirdi, o tempolarda o yaşta mücadele etmek kolay değil. Ama kısa sürede geri döndü. Zaman zaman forma şansı da buldu. Bence ilerleyen zamanlarda Galatasaray’a katkı sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

Sait Karafırtınalar ayrıca Erkan Süer ile ilgili olarak, "üzerinde bugüne kadar çalıştığı ve Boluspor alt yapı hocalarının büyük emeği olmuştur." şeklinde konuştu.

"Kulüplere gelir kazandırıp bize verilen şansı karşılıksız bırakmıyoruz"

Erkan Süer dışında Türk futboluna Emre Güral, Aykut Çeviker, Okan Alkan, Kamil Ahmet Çörekçi, Çağlar Akbaba, Ömer Kahveci, Taylan Antalyalı, Salih Uçan, Mehmet Battal, Sercan Kaya, Bekir Yılmaz ve son olarak A Milli Takım'a kadar yükselen Umut Meraş'ı kazandıran Karafırtınalar, gittiğimiz kulüplerin gelir elde etmesini sağlayarak bize verilen şansı karşılıksız bırakmıyoruz ifadesini kullanarak şöyle devam etti

"Hatırlarsanız geçen yaz transfer sezonu Galatasaray'ın da gündemine gelen Altay'dan Genç stoper Ulaş Zengin'i oynamayan bir oyuncuyken, oynatmaya başlamıştık ve oyuncumuz kulübüne de 600.000 euro kazandırarak Süper Lig ekibi Gazişehir'e transfer yapmıştı. Biz hem Türk futboluna oyuncu kazandırmanın hazzını yaşıyoruz, hem de çalıştığımız kulüplere oyuncu satışından gelir elde etmelerine katkı sağlayarak bize verilen şanşı karşılıksız bırakmıyoruz."

Haberin Devamı

Yakup Çınar

YORUM YAZ