MENÜ

Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın grubu belli oldu. Sarı-Kırmızılılar Arsenal, Dortmund ve Anderlecht ile birlikte D Grubu'nda yer aldı.

Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yer alan temsilcimiz Galatasaray, İngiltere'den Arsenal, Almanya'dan Borussia Dortmund ve Belçika'dan Anderlecht ekibiyle eşleşti.

ARSENAL

İngiltere'nin güçlü temsilcisi Arsenal, 2013-2014 sezonunda Premier Lig'i 4. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne eleme aşamasından katılmaya hak kazandı. Arsenal, Beşiktaş'ı 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla eleyerek gruplara kalmaya hak kazandı.

Mesut Özil'i 50 milyon euro karşılığında transfer ederek dikkatleri üzerine çeken Arsenal, Barcelona'nın Şilili yıldızı Alexis Sanchez'i de alarak kadrosunu güçlendirdi. Newcastle'ın Fransız sağ beki Mathieu Debuchy ve Dünya Kupası'nda Kolombiya'nın kalesini koruyan David Ospina'yı da renklerine bağlayan Londra ekibi son olarak da Southampton'ın 19 yaşındaki sağ beki Calum Chambers'ı kadrosuna katmıştı.
İngilizler ayrıca Podolski, Santi Cazorla ve Arteta gibi yıldızları da barındırıyor.

Arsenal'in kadrosu şöyle;

Kaleciler: Wojciech Szczesny, David Ospina
Defans: Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs, Nacho Monreal, Mathieu Debuchy, Calum Chambers
Orta Saha: Mathieu Flamini, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Abou Diaby, Mesut Özil, Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Serge Gnabry
Forvet: Lukas Podolski, Ryo Miyaichi, Alexis Sanchez, Theo Walcott, Joel Campbell, Olivier Giroud, Yaya Sanogo

BORUSSİA DORTMUND


Bundesliga'da 8 şampiyonluğu bulunan Dortmund, son iki sezonu Bayern Münih'in ardından ikinci sırada bitirdi.

Lewandowski'yi ezeli rakibi B.Münih'e kaptırmasıyla güç kaybı yaşayan Dortmund, Lewandowski'nin yerini İtalyan forvet Ciro Immobile ile doldurmaya çalıştı. Borussia Dortmund'un kadrosunda İlkay Gündoğan, Nuri Şahin, Marco Reus dikkat çeken isimler.

ANDERLECHT


33 lig şampiyonluğu kupası bulunan Belçika temsilcisi Anderlecht, geçtiğimiz sezon St. Liege ve Club Brugge'nin gerisinde kalarak 3. olmuş ve Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmıştı. Belçika Ligi'nde 6. haftanın oynanıyor olması Galatasaray'ın dezavantajında olabilir. Anderlecht'in bu sezon en dikkat çeken transferi ise Porto'dan transfer edilen Belçikalı Defour oldu.

Avrupa'da bir dönem fırtına gibi esen Anderlecht 1975-76 ve 1977-78 sezonlarında Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürdü. Anderlecht 1982-83 sezonunda ise UEFA Kupası'nı kazandı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ