MENÜ

Galatasaray'ın kapısından dönmüştü! Değeri 200 Milyon TL!

Galatasaray'ın 2018-2019 sezonunda almaktan son anda vazgeçtiği Erling Haaland, Alman kulübü Borussia Dortmund ile sözleşme imzaladı. 30 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan 19 yaşındaki oyuncu için Galatasaray, Norveç kulübü Molde ile taksit konusunda anlaşamayarak transferi noktalayamamıştı.

Andriy Shevchenko, Kaka Leite, Pavel Nedved ve Zlatan Ibrahimovic… Bu oyuncuların ortak noktası dünya yıldızı olmalarının yanı sıra bir zamanlar Türkiye’nin kapısından dönmeleri. Yanlış duymadınız, bu dünya yıldızlarının hepsi yıldız olmadan önce Türkiye’ye transfer olma olasılıkları varken, o dönemki kulüp yöneticileri tarafından veto yemişlerdir.

Haberin Devamı

Günümüzde ise Türk kulüpler genç oyuncular yerine olgun oyunculara yöneldiği için böyle haberler duymuyorduk ama Galatasaray’ın çok büyük bir pişmanlığı mevcut. Birisi var ki genç yaşında 30 milyon Euro bedelle Bundesligaya transfer oldu. O kişi Avrupa’nın Altın Çocuğu Erling Haaland. 2000 doğumlu Norveçli futbolcu Haaland oyun tarzı ve fizik olarak Zlatan Ibrahimovic’i andırıyor. 1.94 boyundaki Haaland’ın boyuna göre hızı ve top kontrolüyse oldukça gelişmiş. Sol ayağını kullanan Haaland bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 6 maçta 8 gol atıp 1 de asist yaparak insan üstü bir performansa imza attı.

Haaland attığı gollerle Şampiyonlar Ligi grup etabının ilk 5 haftasında ağları en çok sallayan en genç futbolcu unvanını da eline geçirdi. Haaland’ın rekorları bununla da sınırlı değil. 2019 yazında oynanan U-20 Dünya Kupasında da bir maçta 9 gol atarak rekor kıran genç yıldız turnuvada başka gol atamamasına rağmen gol kralı olmuştur.

Haberin Devamı

2018-2019 sezonunda Norveç ekibi Molde’den, Avusturya ekibi Salzburg’a transfer olan Haaland bu sezon, Avusturya Ligi’nin ilk 14 haftasında 16 gol ve 6 asistlik katkıyla oynuyor. Avusturya kupasında ise çıktığı 2 maçta 4 gole imza atan Haaland, totalde bu sezon 22 maçta 28 gol 7 asist yaparak kırılması güç bir rekora imza attı. Yalnızca 5 milyon Euro’ya Molde’den Salzburg’a imza atan Haaland, devre arası transfer dönemi için 30 milyon Euro bedelle alman devi Brossia Dortmund’a imza attı.

2018-2019 sezonunda Galatasaray harıl harıl golcü ararken karşısına Molde’de oynayan Haaland çıkmıştır. Galatasaray oyuncuyu izlemiş ve transferine onay vermiştir. Kulüp yöneticileri Molde’ye 3 milyon Euro’luk bir teklifte bulunmuştur. Molde kulübüyle transfer bedeli konusunda anlaşılsa da Galatasaray oyuncunun bonservisini taksitle ödemek istemiştir. Molde kulübüyse parayı nakit isteyince transfer tıkanmış ve Galatasaray Haaland’ı Salzburg’a kaptırmıştır. Gomis’i 6 milyon Euroya gönderen Galatasaray onun sadece yarı fiyatına Gomis’ten 15 yaş küçük yıldız oyuncuyu renklerine bağlayabilecekken bu transferin üstüne pek düşmemiş ve sonuç olarak genç yıldızı renklerine bağlayamamıştır. Ve o sezon Galatasaray devre arasına kadar forvetsiz mücadele etmiştir. Haaland’ın şampiyonlar Ligi’nde üst üste 5 maçta attığı gollerle beraber ise Salzburg ülke puanı sıralamasında Avusturya’ya büyük avantaj sağlayarak nefeslerini bizim ensemizde hissettirmiştir.

Haberin Devamı

Nihat Uzel

YORUM YAZ