MENÜ

Galatasaray'ın devre arası transfer pişmanlıkları!

Galatasaray’da herkes ocak ayını bekliyordu ve ara transfer dönemi resmen başladı! Biz de sizlere Galatasaray’ın ocak ayında büyük beklentilerle renklerine bağladığı ama beklentileri karşılayamayan transferlerini listeledik.

Süper Lig’de 4 büyükler her zaman doğru transferleri yapamıyor. Oyuncular yüksek ücretler ve büyük beklentilerle takıma kazandırılırken sezon sonunda aynı oyuncular hedef tahtasına oturtuluyor. Meşalelerle karşılanan bir çok oyuncu, tek başına havaalanında takıma veda ediyor. İşte biz de size tam olarak ara transfer döneminde takıma katılıp hayal kırıklığı yaratan oyuncuları paylaşacağız.

Haberin Devamı

121 DAKİKALIK TRANSFER

2007-2008 sezonunu 79 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray devre arasında Roma’dan Ahmed Barusso’yu kiralık olarak renklerine bağlamıştı. Galatasaray formasıyla toplam 3 maçta forma giyen Ganalı orta saha oyuncusu toplam 121 dakika süre aldığı Galatasaray’dan sezon sonunda ayrılmıştı.

DÜNYA YILDIZLARI ÇARE OLAMADI

2009-2010 sezonuna flaş transferlerle başlayan Galatasaray, Rijkaard döneminde ligi 64 puanla üçüncü sırada bitirerek taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Elanolu, Keitalı, Kewelllı , Ardalı ve Baroslu kadroyla ligin ilk yarısını lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde tamamlayan Galatasaray, devre arasında Giovanni Dos Santos ve Jo’yu kiralık olarak renklerine bağlamış ve taraftarını heyecana boğmuştu. Dünya yıldızı iki oyuncu Galatasaray’a transfer olduktan sonra ise adeta yokları oynayarak eleştiri oklarını üzerlerine çekmişlerdi. Toplam 1 milyon Euro ödenerek yarım sezonluğuna kiralanan iki isimden Jo 15 resmi maçta forma giyerek 3 gol atabilmiştir. Meksikalı Giovanni Dos Santos ise 18 maçta forma giymiş ve yalnızca 2 asist yapabilmiştir.

Haberin Devamı

10 MİLYON EURO'YA 7 GOL

Galatasaraylıların unutmak istediği 2010-2011 sezonunda da Galatasaray devre arasında pişmanlık yaratan isimleri renklerine bağlamıştı. Ligin ilk yarısını 23 puanla 9. Sırada tamamlayan Galatasaray devre arasında Stancu’yu 5 milyon euroya, Yekta Kurtuluş’u 3.75 milyon euroya ve Emanuel Culio’yu da 2 milyon euroya renklerine bağlayarak toplam 10 milyon 750 bin Euro transfer ücreti harcamıştı. Galatasaray’da o sezon 15 maçta forma giyen Yekta, gol veya asist katkısında bulunamamış, 2015-2016 sezonunda da bedelsiz olarak takımdan ayrılmıştır. Rumen oyuncu Stancu ise 2010-2011 sezonunda Galatasaray’da 16 maçta forma giymiş ve 3 gol atabilmiştir. Bir sonraki sezonda da Orduspor’un yolunu tutmuştur. Arjantinli orta saha Culio da o sezon 19 maçta oynamış ve 4 gol atmıştır. O sezon da Culio’nun son sezonu olmuş ve takımdan ayrılmıştır.

PARASINI ALAMADI GİTTİ

2013-2014 sezonunu ilk yarısını 33 puanla Fenerbahçe’nin 8 puan gerisinde tamamlayan Galatasaray ara transfer döneminde bir çok oyuncuyu yüksek bonservis bedelleriyle kadrosuna katmıştır. Izzet Hajrovic’e 3.5 milyon Euro, Salih Dursun’a 2.75 milyon Euro ve Ontivero’ya 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Galatasaray’da bu transferlerde takıma ilaç olamamış ve aslan ligi 65 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Bosnalı İzzet Hajrovic Galatasaray’da 12 maçta forma giymiş ve yalnızca 1 gol atabilmişti. Parasını alamadığını gerekçe göstererek sezon sonunda sözleşmesini tek taraflı feshederek serbest kalmıştır. Salih Dursun’u Kayserispor’dan alan Galatasaray oyuncuyu yalnızca 6 maçta oynatmış ve bedelsiz olarak takımdan yollamıştır. Galatasaray’a büyük umutlarla gelen Ontivero da menajer kazığı olarak akıllarda kalmıştır. Yalnızca 5 maçta forma giyen Ontivero hiçbir gole katkıda bulunamayarak sessiz sedasız ayrılmıştır.

Haberin Devamı

2016-2017 sezonunda Galatasaray ligin ilk yarısını 36 puanla 3. Sırada tamamlamıştı. Devre arasında yerli stoper arayışında bulunan sarı kırmızılı ekip Gençlerbirliği’nden Ahmet Çalık’ı 2.5 milyon Euroya renklerine bağladı. O sezon 17 maçta forma giyen savunmacı 1 maçta da gol atma başarısı gösterse de Galatasaray o sezonu 64 puanla dördüncü sırada tamamlamıştı. Galatasaray’la o sezondan sonra 3 sezonda toplam 34 maça çıkan Ahmet Çalık bir türlü beklenen performansı gösteremeyerek form tutamamıştır.

Haberin Devamı

NİHAT UZEL

YORUM YAZ