MENÜ

Galatasaray'ın Club Brugge'e kiraladığı Diagne, adından söz ettiriyor!

Galatasaray'ın Club Brugge'e kiraladığı Mbaye Diagne, davranışları ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiriyor. Senegalli oyuncu son olarak spor yaptığı anları paylaştı. İşte o görüntüler...

Adı transfer iddialarıyla anılan ve Galatasaray'ın sezon başında Radamel Falcao'ya yer açmak için Club Brugge'e kiraladığı Mbaye Diagne, sosyal medya paylaşımlarına hız kesmeden devam ediyor. Senegalli oyuncu son olarak form tuttuğu o anları sosyal medya hesabından paylaştı. İşte Diagne'nin spor yaptığı anlar...

Haberin Devamı

MBAYE DIAGNE KİMDİR?

28 Ekim 1991 tarihinde Dakar'da doğan Mbaye Diagne, kariyerine İtalya’da başladı. 2010 yılında katıldığı Brandizzo'da 30 maçta 27 gol kaydetti. 2012'de Serie D takımlarından AC Bra'ya geçen Diagne, buradaki 29 maçında 23 gol atma başarısı gösterdi

Bra'daki performansıyla Juventus’un teknik direktörü Antonio Conte’nin dikkatini çeken Diagne, 2013-2014 sezonun Ağustos ayında İtalya şampiyonuna transfer oldu. Ancak kariyeri boyunca Juventus ile hiç resmi maça çıkmayan Senegalli futbolcu, 2013-2014 sezonunun ilk yarısında Fransa ekiplerinden Ajaccio'ya ikinci yarısında ise Belçika ekiplerinden Lierse'ye kiralandı. Fransız ekibinde de forma giyme şansı bulamayan Diagne, Lierse ile çıktığı 11 maçta 7 gol attı.

Haberin Devamı

Sonraki sezonun ilk yarısında Suudi Arabistan takımı Al-Shabab'ta kiralık olarak yer alan Mbaye Diagne sadece 3 maça çıktı ve gol atamadı. Devre arasında takımdan ayrılan futbolcu, sezonunun geri kalanını ise Westerlo formasıyla Belçika'da geçirdi. Diagne, yarım sezonda çıktığı toplam 11 maçta 3 golü rakip filelere gönderdi.

Westerlo dönüşünde Juventus'la sözleşmesi sona eren Diagne, Macaristan takımı Újpest'e 1.15 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Mbaye Diagne, ligde oynadığı 14 maçta 11 gol kaydetti, Macaristan Kupası'nda ise tek maça çıktı.

Macaristan'da yarım sezon kalan Diagne, 2016 başında bu kez Çin Süper Ligi takımlarından Tianjin Teda'nın formasını giydi. Takımıyla birlikte 44 maça çıkan Senegalli forvet 16 gol kaydetti ve bir yıl kaldığı Çin takımından devre arasında ayrılarak Türkiye'ye geldi.

2017-18 devre arasında Kasımpaşa'ya transfer olan Mbaye Diagne, ilk maçına transferinden 2 gün sonra çıktı ve 85. dakikada oyuna girdiği Alanyaspor maçında 3-2'lik galibiyeti getiren golü kaydetti. 12 Mayıs 2018'de Gençlerbirliği karşısında attığı golle 3 gol birden kaydetti. Diagne, Kasımpaşa'da yarım sezonda tüm maçlarda forma giydi ve 12 gol kaydederek sezonu tamamladı.

Ertesi sezona da çok hızlı başlayan Diagne, 2018-19 Süper Lig sezonunun ilk yarısında takımının attığı 37 golden 20'sine imza attı. Senegalli golcü hem kırılması çok güç bir rekoru eline geçirdi hem de bu performansıyla Kasımpaşa'yı ligin üst sıralarında tutmayı başardı. Diagne'nin bu performansı Galatasaray ve Leeds United gibi kulüplerin ilgisini çekti.

Haberin Devamı

2018-19 sezonu öncesinde öncesi sezonun golcüsü Bafétimbi Gomis'le yollarını ayıran ve sezon ortasına kadar gol yollarında sorun yaşayan Galatasaray, 31 Ocak 2019'da Diagne'yi transfer ettiğini duyurdu Diagne, 2018-2019 sezonunu 30 golle kapattı. Böylece, geçtiğimiz sezon Gomis’in kırdığı rekoru geçip Süper Lig’de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

2019-20 sezonunda Pro League takımlarından Club Brugge'e kiralık olarak transfer olmuştur.

YORUM YAZ