MENÜ

Galatasaray'ın başarılı ismi Henry Onyekuru paylaştı!

Galatasary'ın başarılı sol kanat oyuncusu Henry Onyekuru, Türk takipçileri tarafından çok konuşuldu. İftar sonrası türk çayı içen ve o anları sosyal medya hesabından paylaşan Nijeryalı yıldız sosyal medyada gündem oldu. İşte o paylaşım...

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Henry Onyekuru, sosyal medyada çok konuşuldu. Yıldız futbolcusu çay içtiği bir videoyu sosyal medya hesabından ''Afiyet olsun'' yazısıyla paylaştı. 22 yaşındaki sol kanar oyuncusunun yanındaki çocuklar da"Afiyet olsun, iyi ramazanlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HENRY ONYEKURU KİMDİR?

5 Haziran 1997 doğumlu Henry Onyekuru, Onitşa’da doğdu. Nijeryalı oyuncu 1.75 boyunda sol kanat oyuncusu. Aynı zamanda forvet mevkisinde de oynayabiliyor.

Henry Onyekuru'nun kariyeri

Futbol kariyerine 2015 yılında Aspira Senegal’de başlayan oyuncu, aynı yıl bedelsiz olarak Belçika ekibi KAS Eupen'e transfer oldu. 2015- 2016 yılında Eupen formasıyla 19 maçta 25 gol attı. Bir sezon sonra ise Onyekuru 41 maçta 25 gol atarak Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekti. Henry Onyekuru bu performansının ardından 8 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Nijeryalı futbolcu 1 sezon sonra Belçika devi Anderlecht'e kiralandı. Anderlecht formasıyla 28 maçta 10 gol atan 1.75 boyundaki kanat oyuncusu Belçika Ligi'nen en genç oyuncusu seçildi.

Haberin Devamı

Galatasaray macerası 2018 yılında başladı...

Onyekuru’nun Galatasaray macerası ise 2018’de başladı. 800 bin Euro bedel ile Everton’dan Galatasaray’a bir yıl kiralık olarak giden oyuncu, 2019 yılında Monaco’ya transfer oldu Galatasaray tekrar, 750 bin Euro kiralama ücretiyle Nijeryalı kanat oyuncusunu 6 aylığına takımına dahil etti.

YORUM YAZ