MENÜ

Galatasaray'dan sonra Uruguay'ı kurtardı

Sarı-Kırmızılılar'ın ligdeki şampiyonluğunda kilit rol oynayan Muslera, Copa America'da Uruguay'ın, Paraguay'la 1-1 berabere kaldığı maçtaki harika kurtarışlarıyla da ülkesini çeyrek finale taşıdı.

Galatasaray'dan sonra Uruguay'ı kurtardı

Galatasaray’ın bu sezon Süper Lig’de şampiyon olmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Fernando Muslera, harika performansını sürdürmeye devam ediyor...

Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluk yürüyüşünde yaptığı inanılmaz kurtarışlarla herkesi kendisine hayran bırakan Muslera, bu kez de ülkesi Uruguay’ı, Güney Amerika’nın en önemli futbol organizasyonu Copa America’da ayakta tutmayı başardı. Şili’nin ev sahipliğini yaptığı 44. Copa America’da önceki gün Uruguay, Paraguay’la 1-1 berabere kalmıştı. Muslera’nın ekibi, Jose Gimenez’le öne geçerken, Paraguay, Lucas Barriors’la beraberliği sağlamıştı. Ancak 90 dakika boyunca Paraguay, Muslera’nın koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

Rakipleri bile tebrik etti

Ancak tecrübeli file bekçisi, yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutmayı başardı. Skor 1-1 bitince de Uruguay, B Grubu’nu 4 puanla üçüncü bitirmesine rağmen, en iyi 3. olarak adını çeyrek finale yazdırdı.
29 yaşındaki kaleciyi karşılaşmadan sonra takım arkadaşlarının yanı sıra rakip takımdaki futbolcular da tebrik etti. Paraguay’ın deneyimli forveti Roque Santa Cruz, Muslera’dan formasını istedi. Uruguay, 24 Haziran’da ev sahibi Şili ile yarı finale kalmak için mücadele edecek.

Oscar Tabarez: Başrolü oynadı

Uruguay Milli Takımı’nın teknik direktörü Oscar Tabarez, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında Fernando Muslera’ya övgüler yağdırdı. Tabarez, “Muslera’nın bizi kurtardığını net bir şekilde söyleyebilirim. Çok başarılı bir performans sergiledi. Çeyrek finale yükselmemizde başrolü oynadı. Umarım maç içinde yaptığımız hataları, Şili karşısında tekrarlamayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ