MENÜ

Galatasaray'da seçim ne zaman? Mustafa Cengiz aday olabilecek mi?

Galatasaray Kulübü mali genel kurulunda başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Tüzüğe göre yönetim 1 ay içinde seçim kararı almalı. Sarı Kırmızılı ekibin taraftarları, ''Galatasaray'da seçim ne zaman? Mustafa Cengiz aday olabilecek mi?'' sorularının cevabını arıyor. Detaylar haberimizde.

Galatasaray'da seçim ne zaman? Mustafa Cengiz aday olabilecek mi?

Galatasaray'da eski başkan Dursun Özbek yönetimi ile mevcut başkan Mustafa Cengiz yönetiminin 2018 yılı faaliyetlerinin ibrası oya sunuldu. Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Genel kurulda eski başkan Dursun Özbek yönetiminin 2018 yılının 23 günü ile kulübün mevcut başkanı Mustafa Cengiz yönetiminin iki dönem faaliyetleri üyelerin ibrasına ayrı ayrı sunuldu. İlk olarak 2018 yılı ocak ayı Dursun Özbek yönetiminin 23 günlük faaliyetlerinin ibrasının oylaması başlarken, ardından ise Mustafa Cengiz yönetiminin ilk dönemi olan 23 Ocak - 29 Mayıs dönemi oylamaya sunuldu. Sonrasında ise Cengiz yönetiminin ikinci döneminin ibra oylamasına başlandı.

Haberin Devamı

Üyelerin oylaması sonucu Dursun Özbek yönetiminin 23 günlük faaliyetleri mali ve idari yönden ibra edildi. Mustafa Cengiz yönetiminin ilk dönemi olan 23 Ocak - 29 Mayıs dönemdeki faaliyetleri de idari ve mali yönden oy çokluğu ile ibra edildi.

Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi olan 29 Mayıs'tan günümüze kadar olan süreçte ise Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Cengiz'in idari açıdan ibra edilmemesi üzerine sarı kırmızılı kulübün tüzüğüne göre başkan Mustafa Cengiz'in 30 gün içerisinde seçim kararı alması gerekiyor.

Galatasaray'da seçim ne zaman?

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi idari anlamda ibra edilmedi. Galatasaray tüzüğüne göre mevcut Galatasaray yönetimi, 1 ay içinde seçim kararı almak zorunda.

Haberin Devamı

Tüzük gereği Galatasaray SK mevcut yönetiminin 23 Mart - 23 Nisan arasında seçim kararı alması gerekiyor. 23 Mayıs’a kadar da en geç seçimin yapılması gerekiyor.

Galatasaray'da ikinci döneminde yönetsel yönden ibra edilmeyen Mustafa Cengiz, yeni yapılacak seçimde aday olamayacak.

Galatasarayda seçim ne zaman Mustafa Cengiz aday olabilecek mi

Tüzüğün 59. maddesi: "Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler."

Adnan Polat'tan sonra ibra edilmeyen ikinci başkan oldu

Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurulu bugün gerçekleştirilirken, mevcut başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali açıdan ibra edildi ancak idari açıdan ibra edilmedi. İdari yönden ibra edilmemesi üzerine başkan Mustafa Cengiz'in 30 gün içerisinde yönetimi olağanüstü toplayarak bir seçim kararı alması gerekiyor. Alınan kararın ardından yapılacak seçimde, Galatasaray Kulübü tüzüğüne göre idari olarak ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz başkanlığa aday olamayacak.

Mustafa Cengiz aleyhinde çıkan ibra kararıyla birlikte, Adnan Polat'tan sonra ibra edilmeyen ikinci Galatasaray başkanı oldu.

YORUM YAZ