MENÜ

Galatasaray'da Mostafa Mohamed'in çöküşü!

Devre arası transfer döneminde Mısır’n Zamalek takımından kiralık olarak transfer edilen Mostafa Mohamed, performansında büyük düşüş yaşıyor. Süper Lig’de çıktığı ilk 5 karşılaşmada 5 gol atarak parmak ısırtan Mısırlı golcüye nazar değdi. Çıktığı son 5 karşılaşmada hiç gol atamayan ve 1 de kırmızı kart gören Mohamed’in performansının neden düştüğü ise merak konusu oldu. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Sezonun devre arasında Galatasaray’ın transfer ettiği Mostafa Mohamed performansında büyük bir düşüş yaşıyor. İlk geldiği andan itibaren art arda çıktığı 3 maçta 3 gole imza atan ve sonrasında Alanyaspor maçını boş geçtikten sonra Erzurumspor ağlarına da 2 gol atan Mostafa Mohamed, çıktığı son 5 karşılaşmada fileleri havalandıramadı. Ankaragücü karşılaşmasının 57. Dakikasında kırmızı kart gördükten sonra bir daha gol atamayan Mohamed’in gol orucu 324 dakikadır sürüyor. Mostafa Mohamed’in performansının düşüklüğünde şu nedenler öne çıkıyor:

Haberin Devamı

1-) Falcao ile girdiği forma rekabeti karşısında üzerindeki baskının artması. Kariyerinde ilk kez formayı kaybetme korkusuyla kalması.

2-) Süper Lig’deki kapalı savunmaların kalitesine karşı zorlanması ve taraftar stresi.

3-) İstediği topları alamayarak takım olarak hücumda yaratıcı olunmaması.

4-) Kadronun iskeletinin hala oturmaması ve sistem bilinmezliği. Takım içinde en iyi anlaştığı isimlerden olan Belhanda ile yolların ayrılması.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ