MENÜ

Galatasaray'da da hayal kırıklığı yarattı!

Sezon başında teknik direktör Fatih Terim'in ısrarıyla transfer edilen Emre Mor, Borussia Dortmund ve Celta Vigo kariyerinin ardından Galatasaray'da da beklentilerin altında kaldı. Oyuna girdiği sürelerde takımına gol ya da asist katkısı sağlayamayan milli oyuncu için işler yolunda gitmiyor.

Galatasaray'a sezon başında Celta Vigo'dan büyük umutlarla 1 sezonluğuna transfer olan Emre Mor kendisinden beklenen performansı bir türlü gösteremiyor. Gelişi büyük olay olan ve Fatih Terim'in kendisini ısrarla istediği bilinen Milli Futbolcu yetersiz performansıyla yavaş yavaş eleştiri oklarını üzerine çekmeye başladı. Galatasaray'ın kanat rotasyonunda Bruma ve Onyekuru'dan sonra süratli oyuncu ihtiyacı doğunca transfer edilen oyuncu için çok talihsiz bir istatistik mevcut. Emre Mor Galatasaray'ın bu sezon önde olduğu 3 maçta oyuna dahil olup skora etki etmesi beklenirken, Galatasaray o 3 maçta da üstünlüğünü koruyamayarak puan kaybı yaşadı.

Haberin Devamı

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Bu talihsizlik ilk olarak Galatasaray'ın ilk hafta Yukatel Denizlispor karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyetle başladı. Maçta golsüz eşitlik devam ederken oyuna Emre Mor 64'üncü dakikada oyuna dahil olmuş ve Galatasaray önce 75'te sonra da 90'ncı dakikada gol yiyerek rakibine mağlup olmuştu.

Bu şanssızlık Beşiktaş derbisinde de Emre Mor'u buldu, hem de oyuna girdikten 1 dakika sonra! 69'ncu dakikada Umut Nayir'in golü gelene kadar maç berabere giderken, Emre Mor 68'nci dakikada Seri'nin yerine oyuna dahil olmuştu.

Ve gelelim son haftada yaşanan 2 talihsizliğe. Emre Mor ilk olarak Galatasaray'ın 41 maçlık iç saha galibiyetinin son bulduğu Medipol Başakşehir maçının 74'ncü dakikasında oyuna dahil oldu. Beşiktaş maçındaki gibi olmadı belki ama bu sefer de oyuna girdikten 4 dakika sonra yani 78'nci dakikada Gulbrandsen'in golüyle golsüz eşitlik bozularak Galatasaray mağlup oldu.

Haberin Devamı

Ve son olarak Club Brugge maçı, Galatasaray'ın Avupa'ya tamam mı devam mı niteliği olarak görülen kader maçında Emre Mor, maç 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle devam ederken 87'nci dakikada oyuna dahil oldu. Galatasaray bu sefer 5 dakika dayanabildi ve Club Brugge Diatta'nın uzatma dakikalarında attığı golle temsilcimize büyük bir darbe vurdu.

Tabii ki bu dört maçın tamamında Galatasaray Emre Mor yüzünden puan kaybetti demek olmaz, ama Emre Mor sayesinde puan kazanamadığı çok açık.

Emre Mor bu şanssızlığına ise Süper Lig’in 13. Haftasında oynanan Trabzonspor maçında son verdi. Maçın 80. Dakikasında skor 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğüyle devam ederken oyuna dahil olan futbolcu oyuna skor anlamında etki edemese de Galatasaray 1 gol atmış ve maç beraberlikle sonuçlanmıştır.

Bu sezon 14 maçta forma giyen ve 428 dakika süre alan Emre Mor maç başına ortalama 30 dakikayla oynuyor. Henüz gol ya da asisti bulunmayan milli oyuncuyu Galatasaray transfer döneminde alacak mı merak konusu?

Nihat Uzel

YORUM YAZ