MENÜ

Galatasaray'da Çaykur Rizespor deplasmanı öncesi yaşanan son gelişmeler!

Süper Lig'in 27. hafta kapsamında Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oluyor. Sarı Kırmızılı ekip deplasmandan 3 puanla ayrılarak şampiyonluk yarışındaki konumunu korumak isterken ev sahibi takım ise küme düşme potasından kurtulamak için 3 puanı alma konusunda epey ısrarcı. Galatasaray muhabirimiz Metin Karabaş, karşılaşma öncesi Fanatik TV'den Seçil Menteş'in sorularını yanıtladı.

Süper Lig'de 27. haftada Çaykur Rizespor, evinde Galatasaray'ı konuk ediyor. Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Sarı - Kırmızılı ekibi zorlu bir deplasman bekliyor. Galatasaray muhabirimiz Metin Karabaş, her iki takım için de önemi büyük olan bu karşılaşma öncesi Galatasaray cephesindeki son gelişmeleri Fanatik TV'ye aktardı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın stresli geçeceğini belirten Metin Karabaş, ''Zor bir deplasman olacak. Geçen sezon oynanan karşılaşmayı hatırlayalım. Biraz stresli bir maç olabilir. Rizespor'un ise ligde kalabilmesi için 8 tane final maçı var. Nasıl Galatasaray şampiyonluğa ulaşmak istiyorsa ve 8 final maçını kazanmak zorundaysa Rizespor da 3 puanı almak istiyor. Trabzonspor ve Başakşehir iyi bir oyun oynayarak kazandılar. 1 puan Galatasaray'ın işine gelmez açıkcası. Eğer Galatasaray galip gelirse önündeki 7 maçta rakipleri üzerinde psikolojik baskıyı biraz daha hissettirecektir. '' dedi.

Sarı - Kırmızılı ekibin oyun kurgusundaki değişikliklerden bahseden Metin Karabaş, 'Galatasaray birçok taktik denedi. Marcao'nun olmaması ki Luyindama da uzun zamandır yok. Galatasaray'ın asıl orta iki iskeleti, Fatih Terim'in de oynatmayı planladığı kişiler savunmada yok. Bu durum ise mecburi değişimlere neden olacak. Sadece savunma değil orta sahanın kurgusunu da etkileyecek. Donk'un yanında muhtemelen Ahmet oynayacak. Lemina biraz daha bu ikilinin önünde birinci kesici olarak oynayacak. '' dedi.

Haberin Devamı

Beklediği ilk 11'i dile getiren Muslera, Mariano, Ahmet, Donk, Saracchi, Lemina, Seri, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Falcao 11'ini bekliyorum. Fatih Terim'in planlarından biri de Belhanda mı Ömer Bayram mı? sorusu olacak. Ömer Bayram olursa benim için sürpriz olmayacak. Bence Galatasaray bugün bütün yoğunluğunu kanat organizasyonlarına verecek. Skora göre Emre Akbaba kenarda olacak. Eğer oyun sıkışır ve ihtiyaç duyulursa bu isim Fatih Terim'in oyuna sokacağı ilk isimlerden birisi olur. '' şeklinde konuştu.

YORUM YAZ