MENÜ

Galatasaray'da "Büfe Operasyonu" Türk Telekom Stadı'nda inceleme...

Türk Telekom Stadı'ndaki gıda satışlarından kâr payı alan sarı-kırmızılıların yıllardır zarar ettiği ortaya çıktı. Çok sayıda işletmecinin ‘kira artı kâr payı’ anlaşmasına uymadığı belirlendi. Bazı firmalar mahkemeye verildi.

Galatasaray'da "Büfe Operasyonu" Türk Telekom Stadı'nda inceleme...

Galatasaray, bu kez ilginç bir operasyonla gündemde. Sarı-kırmızılı camianın en büyük buluşma noktası olan TT Stadı'ndaki büfeler Galatasaray Denetim Kurulu tarafından takibe alındı. 10 yıl önce açılan stadın büfeleri çeşitli firmalara kiraya verilmişti. Bu firmalar ile yapılan anlaşmalarda kira haricinde ‘kâr payı' anlaşması da yapılmıştı. Ancak yönetim, büfe işletmecilerinin ne kadar kâr ettiğini denetleyemiyordu. Kulübün kasasına giren paranın düşük olduğu düşünülerek yönetim, denetim kurulundan bu büfelerin faaliyetlerinin incelenmesini istedi.

Haberin Devamı

BAZI FİRMALAR DAVALIK

Sarı kırmızı kulüpte Denetim Kurulu, yönetimin talebi üzerine harekete geçti. Stat kameralarından, tribünlerde dolaşanların ve büfelerin yaptığı satışlar incelendi. Kredi kartı ile alışverişin çok az olduğu, bu yüzden kulübün eline çok az para geçtiği belirlendi. Stat içi gıda satışlarından geçen sezon sadece 500 bin lira alabilen sarı-kırmızılıların 10 yıldaki zararının milyonlarca lirayı bulabileceği belirtiliyor. Kulübün zararı nedeniyle bazı işletmelerin mahkemeye verildiği, bazı üyelerin ise davaların geri çekilmesini istediği ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

YORUM YAZ