MENÜ

Galatasaray'da Arda Turan isyan etti: Bırakın bu işleri, biz bunları yemiyoruz!

Galatasaray Kaptanı Arda Turan, 2-1 kaybettikleri Ankaragücü maçının ardından isyan etti. Hakem kararlarını eleştiren tecrübeli oyuncu, "Biz orta yapınca faul, rakip orta yapınca top auta gidince faul. Orada VAR var ya, o yüzden. Galatasaray yine ayağa kalkar, şampiyon olur ama adaletli yönetin. Bırakın bu işleri, biz bunları yemiyoruz. Galatasaray'ın hakkını savunacak birileri her zaman çıkar, yönetim çıkar, kaptan çıkar, biz yetmezsek Fatih Terim çıkar.'' dedi.

Galatasaray'da Arda Turan isyan etti: Bırakın bu işleri, biz bunları yemiyoruz!

Süper Lig'in 28. haftasında Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olan Galatasaray'ın 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi. 90 dakikanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Galatasaray Kaptanı Arda Turan, adeta isyan etti. Öncelikle Ankaragücü'nü tebrik eden Arda, "Rakibimizi tebrik ediyorum kazandıkları için. Üzgünüz. Taraftarımızdan özür diliyoruz. 8 hafta kazanan bir takımımız vardı. Yine o noktaya geliriz." dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

'Galatasaray’ın hakkını savunacak birileri her zaman çıkar!'

“Konuşmak istediğim başka şeyler var. Kelimeleri dikkatli seçmem lazım. Çünkü ceza alırız. Farklı bir yargı sistemi var. Bir dirsek olayı var. Rize’de rakibimize ilk haftada dirsek vurulunca penaltı, Marcao’nun eli değince penaltı; ama Donk’a Kadıköy’de dirsek vurulunca penaltı verilmiyor. Onyekuru’ya Alanya’da vurulunca hoca topa değdi diyor. İzleyince ayağına vurmuş ve penaltı. Diagne topa vuruyor, soruyorum. ‘Arda tehlikeli hareket’ diyor. Hocam doğru söylüyorsun o zaman kırmızı diyorum. Alanya’da Luyindama’ya vuruyorlar, kaşı yarılıyor. Hocam tehlikeli diyorum, yeterince tehlikeli değil diye yanıt veriyorlar. Emre Kılınç Antalya’da ayağının dışıyla oyunu kesmeye çalışıyor, kırmızı kart. Kadıköy’de 9 dakika uzatma veriliyor, burada 6 dakika. Neden? Bir algı var. Biz kazanırken söylemiyoruz diye. Galatasaray’ın hakkını savunacak birileri her zaman çıkar. Galatasaray’ın oyuncusu çıkar kaptanı çıkar, yönetimi çıkar… Biz yetmezsek herkese yetecek olan Fatih Terim çıkar konuşur.”

Haberin Devamı

'Yüzde 85’iniz maalesef futbolu ve o seviyenin ne olduğunu bilmiyorsunuz'

“Adalet bizim üzerimizden sağlanacaksa biz buna da razıyız. Ülkemde 16 maç kırmızı kart cezası gördüm. Bazı büyüklere adalet benim üzerimden sağlanacaksa razıyım dedim. PFDK ile, onunla bununla konuştuğunuz kadar 15 ila 19 yaş arasındaki oyuncular için konuşmuyorsunuz. Bir senedir antrenman yapmıyorlar. Ülkenin geleceğini çöpe attınız. Sonra hafta içi Şampiyonlar Ligi maçlarını izliyorsunuz. Bilmediğiniz şeyler var. Yüzde 85’iniz maalesef futbolu ve o seviyenin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Biz herkes için adalet istiyoruz. Standart olsun.”

Haberin Devamı

'Hiç merak etmeyin. Bu takıma yapılanları görüyoruz'

“Ben hangi dirseğin penaltı olduğunu nereden bileceğim? Bugün ayağımı uzatıyorum, top ayaktan ele geliyor. Ben çocukluğumdan beri sokakta da top oynarım. Bu şekilde ayağımı kaldıramam. Kaldırabilen varsa akrobat olur. Biz görüyoruz, hissediyoruz. Biz korner atarken top havadayken faul. Rakip korner atıyor, topa vurduktan sonra faul veriliyor. Orada VAR, var ya… Biz uyanamıyoruz sanıyorlar. Galatasaray büyük bir camiadır ve bunları görüyor. Hocamız bu üç gün içinde her şeyi ve herkesi nasıl yeneriz diye bir taktik de bulur. Hiç merak etmeyin. Bu takıma yapılanları görüyoruz. Galatasaray yine şampiyon olur, yine ayağa kalkar. Doğru ve adaletli yönetin.”

Haberin Devamı

YORUM YAZ