MENÜ

Galatasaray'da 38 Milyon Euro'luk belirsizlik! Belhanda ve diğerleri...

Galatasaray'da Belhanda dönemi resmen sona erdi. Wesley Sneijder'in yerine takıma dahil edilen ve doğal olarak taraftarların büyük beklenti içinde olduğu Younes Belhanda, Galatasaray yönetimi tarafından sözleşmesi tek taraflı feshedilerek gönderildi. Belhanda'nın ayrılığı sonrasında Galatasaray'ın önceki sezonlarda kadrosuna kattığı başarısız 10 numara transferleri gündeme geldi ve sonuç vahim! Galatasaray, Sneijder ve Hagi dışında son 20 yılda 38.7 Milyon Euro harcadığı oyunculardan beklediği verimi alamadı... İşte o tablo! (HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL)

Galatasaray'ın 10 numara şanssızlığı devam ediyor. Son 20 yılda, 10 numara mevkisinde oynayan Hagi ve Sneijder dışında 10 futbolcu transfer eden Galatasaray bu oyuncuların transfer ücretlerine tam 38.700.000 Euro harcadı. Belhanda'dan da tam istediği verimi alamayan Galatasaray, Sneijder ve Hagi'nin performansını mumla aradı.

Haberin Devamı

Hakan Yakın (kiralık), Haim Revivo, Cassio Lincoln, Josue (kiralık), Felipe, Marek Heinz, Elano, Misimovic. Carrusca ve Belhanda'yı renklerine bağlayan Galatasaray bu oyunculardan yalnızca Revivo'ya transfer ücreti ödemedi. Belhanda dışında transfer edilen bu 9 futbolcu toplam 238 maça çıkabilmişken bu maçlarda 37 gol kaydetti ve 54 asist yaptı. Galatasaray bu futbolcuların oynadığı dönemde toplam 5 kupa kazanabildi. Bu istatistikler doğrultusunda Galatasaray'ın 10 numara mevkisinde yaptığı transferlerdeki şanssızlığı ortaya çıkıyor.

Peki Belhanda?

Transfer edilen diğer 10 numara oyuncularına göre bir nebze olsun iyi bir performans gösteren Belhanda yine de taraftarlarla arasını tam olarak düzeltemedi. Taraftarlarla yaşadığı münakaşalar ve disiplinsiz tavırlarıyla zaman zaman taraftarları sinirlendiren Younes Belhanda, Galatasaray formasıyla 136 maça çıkarken 22 gol atıp 26 da asist kaydederken Galatasaray'la 5 kupa sevinci yaşamıştır. Galatasaray Belhanda'ya 10 Milyon Euro transfer bedeli ödemiştir.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ