MENÜ

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata! Taraftarları şok etti

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Zalgiris Vilnius'a konuk olan Galatasaray, Mathias Oyewusi'nin golüyle 47. dakikada 1-0 geriye düştü. Oyewusi'nin ağları sarstığı pozisyonda Victor Nelsson'un zamanlama hatası taraftarların tepkisini çekti. Sarı Kırmızılı ekip taraftarları, sosyal medya üzerinden Danimarkalı stopere sitem etti. Maçın 2-2 sonuçlanmasının ardından tepkilerin ve şaşkınlığın dozu daha da arttı.

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata! Taraftarları şok etti

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, 2023-2024 sezonunun ilk resmi maçına Avrupa kupalarında çıktı. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın Vilniaus LFF Stadı’nda TSİ 19.00’da Litvanya ekibi Zalgiris ile karşılaştı. Mücadelenin rövanşı 2 Ağustos Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak. Zalgiris ise 1. Ön Eleme Turu’nda Kuzey Makedonya temsilcisi Struga’yı 0-0 ve 2-1’lik skorlarla geçti.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında 303. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 302 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 106 kez sahadan galip ayrılırken, 115 kez de rakiplerine mağlup oldu. 81 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Geride kalan müsabakalarda Cimbom rakip fileleri 401 kez havalandırırken, kalesinde ise 448 gol gördü.

Galatasaray sezona Avrupa’da başlıyor

Galatasaray bu maçla birlikte Avrupa kupaları tarihinde ilk kez Litvanya takımıyla bir maça çıktı.

Zalgiris, Litvanya Ligi’nde 9 maçtır yenilmiyor

Zalgiris, Litvanya Ligi’nde geride kalan haftalarda maç fazlasıyla ilk sırada bulunuyor. Litvanya takımı bu süreçte 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar 44 kez gol sevinci yaşarken, 15 kez de kalesinde gördü. Litvanya Ligi’nde 9 maçtır (7 galibiyet, 2 beraberlik) yenilmeyen Zalgiris son olarak evinde mücadele ettiği Suduva’yı 4-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Zalgiris müsabakalarını 5 bin kişi kapasiteli ve sentetik çim olan Vilniaus LFF Stadı’nda oynuyor.

Galatasaray’da Hull City ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan ve tedavisi devam eden Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira oynayamadı.

Luis Godinho düdük çaldı

Zalgiris - Galatasaray maçını Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Luis Godinho yönetti. Godinho’nun yardımcılarını Rui Teixeira ile Pedro Almeida yaptı. Maçın dördüncü hakemi de Ricardo Baixinho. VAR’da da Tiago Martins görev yaptı.

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata Taraftarları şok etti

Nelsson'un hatasından gol geldi

Maçın 47. dakikası oynanırken Zalgiris, Galatasaray'ın sağ kanadından gerçekleştirdiği atakta Oyewusi ile golü buldu. Ancak, gol sırasında Nelsson'dan beklenmedik bir hata geldi. Danimarkalı savunmacı rakibini yakalayamayıp kayınca Oyewusu bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı ve golü atıp takımını Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu hatanın ardından Galatasaraylı taraftarlar adeta şok içinde kaldı, çünkü Nelsson'un böyle bir hata yapacağını hiç kimse beklemiyordu. 

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata Taraftarları şok etti

GALATASARAY OYUNUN KONTROLÜNÜ ALDI

Golü yedikten sonra hem savunma hem de ileri hatta disiplinden kopmayan Galatasaray, yıldız oyuncularının oyuna etkisini koymasıyla maçı domine etmeye başladı. Sarı-Kırmızılı ekip, doğru hücumlar ve doğru yerleşimle maçın kontrolünü aldı. 

Haberin Devamı

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata Taraftarları şok etti

GOLLER ARDI ARDINA GELDİ

Dakikalar 75'i gösterdiğinde Abdülkerim Bardakçı sahneye çıkarak kafa vuruşuyla mücadeleye dengeyi getirdi ve bu golden tam 3 dakika sonra Galatasaray'ın yeni transferi Halil Dervişoğlu sahneye çıkarak üstünlük golünü attı. Sarı-Kırmızılı ekip böylece, 3 dakika içerisinde attığı 2 golle maçın gidişatını tersine çevirdi.

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata Taraftarları şok etti

ANGELİNO SAKATLANDI

Maçın son bölümünde topsuz alanda bir sıkıntı yaşayan Angelino, 83. dakikada kendini yere bıraktı. Baldırını tutarak kenara gelen Angelino, 84. dakikada yerini Leo Dubois'ya bırakmak durumunda kaldı. İspanyol oyuncunun durumunun şimdilik ciddi olup olmadığı bilinmiyor. Oyundan çıkana kadar etkili bir performans gösteren Angelino'nun sakatlığı taraftarları korkuttu.

SON DAKİKALARDA ŞOK

Maçın son dakikalarına 2-1 üstünlükle giren Galatasaray, oldukça rahat bir görüntü sergiliyordu. Sarı-Kırmızılı ekip, 3. golü atarak bir sonraki maçta daha avantajlı bir duruma gelmek isterken hiç beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Zalgiris, dakikalar 90 +1'i gösterdiğinde Kazlauskas'ın attığı golle skoru 2-2'ye getirdi ve büyük bir şok yaşattı. 

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR YIKILDI

Maçın son anlarında gelen golün ardından Sarı-Kırmızılı ekibin futbolcuları adeta yıkıldı. Son dakikalarda galibiyet golünün aranmasına rağmen mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Maçın ardından teknik direktör Okan Buruk ve futbolcuların oldukça üzgün olduğu ekranlara yansıdı.

Zalgiris Vilnius-Galatasaray maçına damga vuran hata Taraftarları şok etti

YORUM YAZ