MENÜ

Yunus Akgün milli takımda fırtına gibi esti! Galatasaray - Leicester sözleşme detayları...

Yunus Akgün Adana Demirspor'da hocalığını yapan Montella ile Milli Takım'da da şova devam ediyor. İtalyan teknik adamın Letonya maçında 11'de şans verdiği 23 yaşındaki yıldız futbolcu attığı gol ve muhteşem performansı ile en çok konuşulan isim oldu. Sezon başında Leicester City'e kiralanan Yunus Akgün'ün sözleşme detayları merak konusu oldu...

Yunus Akgün milli takımda fırtına gibi esti! Galatasaray - Leicester sözleşme detayları...

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımı, Letonya'yı konuk etti. Ay-Yıldızlı ekibimiz Letonya'ya 4-0'la geçerek Avrupa Şampiyonasına gitmeyi garantiledi. Mücadelenin ilk golünü atan ve harika bir performans ortaya koyan Yunus Akgün dikkatleri çeken isim oldu. Galatasaray taraftarı Yunus Akgün'ün bu performansı sonrası Leicester City ile yapılan sözleşme detaylarını merak ediyor. İşte Yunus Akgün'ün sözleşme detayları...

Haberin Devamı

Vincenzo Montella, Hırvatistan maçı sonrası oynanan Letonya maçında kazanan kadroda tek değişikliğe gitti. Ay-yıldızlılarda İrfan Can Kahveci'nin yerine Yunus Akgün, Letonya maçının ilk 11'inde tercih edildi.


YUNUS ATTI, VAR DEVREYE GİRDİ

Karşılaşmanın 21'inci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nın hızlı gelişen atağında Yunus Akgün, Hakan Çalhanoğlu'ndan seken topu önünde buldu. Yaşanan karambolde top karamboldeki Hakan Çalhanoğlu'nda sekti. Yunus Akgün karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandırdı. Yunus Akgün'ün attığı gol VAR'da incelendi. Barış Alper Yılmaz'ın pasını verdiği anda Hakan Çalhanoğlu'nun ofsaytta olduğu tespit edildi. Ağlarla buluşan top gol değeri kazanmadı.

Yunus Akgün milli takımda fırtına gibi esti Galatasaray - Leicester sözleşme detayları...

YUNUS AKGÜN'DEN HARİKA GOL

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 58'inci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nın atağında yön değiştirildi. Sol kanatta topla buluşan Cenk Özkaçar'ın ortasında Yunus Akgün yerden seken topu voleyle kaleye gönderdi. Kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu.

Yunus Akgün milli takımda fırtına gibi esti Galatasaray - Leicester sözleşme detayları...

Yunus Akgün'ün attığı bu golle birlikte A Milli Futbol Takımı rakibi karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Opta'nın verilerine göre; Yunus Akgün, A Milli Takım formasıyla iç sahadaki ilk golünü Letonya ağlarına gönderdi.

Yunus Akgün'ün attığı gol sonrası saha kenarında oyuna girmek için bekleyen Cenk Tosun ve Eren Elmalı büyük bir sevinç yaşadı. Vincenzo Montella, Eren Elmalı'ya sarılarak golün sevincini yaşadı.

YUNUS AKGÜN MAÇ SONRASI KONUŞTU!

Bütün futbolcu arkadaşlarımız ve teknik heyetin yüreğine sağlık. Konya halkına da verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gole gelirsek ilk yarı kaçırdım çok üzüldüm. Sezon başı da atmıştım. Ofsayt olmuştu sayılmamıştı. Ama ikinci yarı gerçekten hissettim. Bunun hayalini Kerem'le birlikte kuruyorduk. Şimdi Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Çok mutluyum.

YUNUS'UN SÖZLEŞME DETAYLARI!

Galatasaray sezon başında Yunus Akgün'ü Championship ekibi Leicester City'e 500 bin EURO karşılığında kiralamıştı. Ayrıca sözleşmede zorunlu olmayan ancak şarta bağlı satın alma opsiyonu var.

Leicester City formasıyla Yunus Akgün 25 maça çıkar ve İngiliz ekibi Premier Lig'e yükselirse ve yıldız futbolcu 25 maç oynarsa 9 milyon Euro'yu ödeyip Yunus Akgün'ü almak zorunda. Ancak bu şartlar karşılanmazsa Leicester istediği taktirde yine 9 milyon EURO bedelle oyuncunun bonservisin alma hakkına sahip.

Haberin Devamı

KAP'A BİLDİRİLEN O BİLGİ

Galatasaray Yunus Akgün'ü Leicester City'e kiraladığında KAP'a bu açıklamayı yapmıştı...

GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI

Profesyonel Futbolcumuz Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır.
Yapılan anlaşmaya göre konusunda Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 Euro'dur.
Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i şirketimize ödenecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberin Devamı
İZLE | İşte Yunus Akgün'ün golü! Türkiye - Letonya

Yunus Akgün milli takımda fırtına gibi esti Galatasaray - Leicester sözleşme detayları...

YORUM YAZ