MENÜ

Performansı merak edilen U19 yıldızları

Süper Lig takımları için yeni sezonda yabancı oyuncu kısıtlamasının gelmesinin ardından, altyapıda yetişen oyuncuların önemi de artmaya başladı. Genç oyunculardan daha fazla faydalanmak isteyen kulüpler, bu futbolcuların performansını yakından takip ederken; yeni sezon kamplarında da görmek istiyorlar. Biz de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarının U19 gençlik takımında forma giyen en önemli yıldızlarını sizlere hatırlatmak istedik…(HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL)

Eren Aydın: 2024 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan 18 yaşındaki forvet Eren Aydın, 2019 yılından beri Galatasaray altyapısında forma giyiyor. Bu sezon U19 Takımıyla 20 maça çıkıp 23 gol atan ve 6 da asist yapan Eren Aydın’ın Galatasaray’ın yeni sezon kampında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Bartuğ Elmaz: Galatasaray ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan ve Türk futbolunun önemli yeteneklerinden birisi olarak lanse edilen 18 yaşındaki Bartuğ Elmaz, merkez orta saha pozisyonunda oynuyor. 2013 yılından beri Galatasaray altyapısında oynayan genç isim, bu sezon 23 maça çıkarken 5 gol atıp 2 de asist yapma başarısı gösterdi. A Takımla idmanlarda da yer alan Bartuğ Elmaz ile kulüp sözleşme yenilemek isterken yeni bir “Mustafa Kapı” krizinin yaşanmasını istemiyor.

Arda Güler: Fenerbahçe altyapısının en önemli ismi olan 16 yaşındaki Arda Güler, Türk futbolunun da en fazla ümit vaat eden genç isimlerinden birisi. 2023 yılına kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunan on numara, 2019 yılından beri Fenerbahçe altyapısında forma giyiyor. Bu sezon 20 maça çıkan Arda, bu maçlarda 9 gol atarken 5 de asist yaptı.

Haberin Devamı

Emirhan Delibaş: Kariyeri boyunca sadece Beşiktaş altyapısında forma giyen ve Beşiktaş ile olan sözleşmesi bu sene sona erecek Emirhan Delibaş’ın, yeni sezon kampında denenmesi planlanıyor. Bu sezon gençlik liginde 18 maça çıkan ve 5 gol atıp 3 de asist yapan 18 yaşındaki sol ayaklı on numaranın performansı merak konusu.

Melih Bostan: Geçtiğimiz sezonu TFF 2.Lig takımlarından Serik belediye’de kiralık olarak geçiren ve 8 maça çıkıp 1 de gol atan Melih Bostan, 2016 yılından beri Fenerbahçe altyapısında forma giyiyor. 17 yaşındaki genç forvet oyuncusunun kulübüyle 1 yıllık mukavelesi kalırken, futbolcunun performansı merak ediliyor.

Bilal Ceylan: Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon devre arasında Eskişehirspor’a 380 bin Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Bilal Ceylan’ın bu sezon daha sık şans bulması bekleniyor. 17 yaşındaki sağ bek oyuncusunun beşiktaş ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Orkun Dedeoğlu: Trabzonspor genç takımında forma giyen 18 yaşındaki santrafor Orkun Dedeoğlu, bu sezon 17 maça çıkarken 9 gol atıp 3 de asist kaydetmeyi başardı. Sol ayağını kullanan genç forvetin kampta neler yapacağı merak konusu oldu.

Veysel Sönmezsoy: Trabzonspor’un 2 sene önce 100 bin Euro ödeyerek kadrosuna kattığı genç sağ kanat Veysel Sönmezsoy’dan Trabzonsporlu taraftarların büyük beklentisi bulunuyor. Kulübüyle 2022 yılına kadar kontratı bulunan 18 yaşındaki Veysel, bu sezon 9 maçta oynarken bu maçlarda 2 gol atıp 4 de asist yaptı.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ