MENÜ

Galatasaray'da suçlu kim?

Galatasaray'da adeta çöküş dönemi yaşanıyor. Son iki yılın şampiyonu Galatasaray'da herkes suçu kendinde bulsa da, taraftar asıl suçlunun kim olduğunu anlamaya çalışıyor. Kimilerine göre Mustafa Cengiz ve yönetimi, kimilerine göre Fatih Terim, kimilerine göre ise oyuncular. Karar sizin, suçlu kim?

Son iki sezonun şampiyonu, Avrupa’nın fatihi, İç saha canavarı… Bu ünvanların hepsi bu sezon için geride kaldı. Çünkü Galatasaray’da bu sezon işler hiç de iyi gitmiyor. 15 lig maçında yalnızca 17 gol atabilen Galatasaray’da gol sıkıntısı bitmek bilmiyor. İlk 15 haftalar dikkate alındığında son 35 sezonun en kötü Galatasaray’ını izliyoruz. Kalesinde yalnızca 13 gol yiyen Galatasaray bu alanda ligin en iyisiyken bunun sebebi ise savunma değil. Kaptan Fernando Muslera.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde çıktığı 15 karşılaşmadan 6 galibiyet 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan sarı kırmızılılar 24 puanda kalarak lider Sivasspor’un 9 puan gerisinde 6.sırada yer alıyor. Olay sadece ligde de değil Şampiyonlar ligi A grubunda 2 puan alarak grup sonuncusu olan Galatasaray, bu sezonki Avrupa macerasında çıktığı 6 karşılaşmada yalnızca 1 gol atarak hüsran yaşadı. Şampiyonlar Ligi bu normal diyebilirsiniz, ama değil. Çünkü Galatasaray Türkiye Kupası 5. Turunda oynadığı ilk maçında TFF 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspora’da evinde 2-0 mağlup olarak tur şansını zora soktu.

Evinde kısmına ekstra bir vurgu yapalım. Galatasaray için ev, rakipleri için cehennem anlamına geliyordu bir zamanlar. Süper Lig’de oynadığı son 41 maçlık yenilmezlik serisine de bu sene Başakşehir karşılaşmasında son veren Galatasaray, iç saha performansı olarak ligde yalnızca 15 puan toplayabildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü maçında yaşanan hüsran ise bardağı taşıran son damla oldu. Önce teknik direktör Fatih Terim çıktı, suç bende dedi. Sonra da Başkan Mustafa Cengiz çıktı suç bende dedi. Peki suç aslında kimde? Suç aslında herkeste. Fatih Terim son haftalarda ocak ayını işaret ediyor, transfer yapılacağını dile getiriyor. Ama şunu da biliyoruz ki Galatasaray oyuncu satmadan oyuncu alamaz. Belhanda, Marcao ve Feghouli Galatasaray’da satılmaya en uygun adaylar. Peki bu oyuncuların bu sezonki performansını göz önünde bulundurursak kimler bu oyunculara talip olur?

Galatasaray devre arasında mutlaka oyuncu kiralayacaktır. Ama bu oyuncular da yine Lemina, Seri ve N’zonzi gibi kendi takımında forma şansı bulamayan, kondisyonu düşük isimler olacaktır. Yani Galatasaray yine risk alacak, ama gelen oyuncuların gidenleri aratması da olası bir durum.

Sezon başında yapılan hatalı transferler, kadro mühendisliğinin yapılamaması, kondisyon sıkıntısı, oyuncuların aidiyet duygusuna sahip olmaması ve maç içinde hatalı oyuncu değişiklikleri.. İşte Galatasaray’daki çöküşün başlıca nedenleri bunlar. Hatalı kim mi? Ona siz karar verin.

Haberin Devamı

Bu durumda neler yapılabilirdi? Genç oyunculara daha fazla şans tanınabilirdi, oyuncuların geçmişine değil, geleceğine yatırım yapılabilirdi. Tek bir oyuncuya yüksek maliyetle kontrat verilmesi yerine daha alternatifli ve genç bir kadro kurulabilirdi.

Organize Kötülük yerine Galatasaray’ın bu sorunlara yönelmesi ve suçu kendi içinde araması muhakkak ki takımda bazı şeyleri düzeltecektir. Galatasaray’ın, Galatasaray gibi olması için yeniden bir kadro kurması şart. Aksi halde Galatasaray’ı bu sezon çok zor bir sezon bekliyor.

Nihat Uzel

YORUM YAZ