MENÜ

Galatasaray, Fenerbahçe'yi en son ne zaman mağlup etti?

Galatasaray Fenerbahçe'yi en son ne zaman mağlup etti! Tarihler çok eskiye dayanıyor. Dile kolay tam 20 yıl önce... Peki o maçı hatırlayanlar var mı? O maçta kimler forma giymişti. Galatasaray nasıl kazanmıştı... Detaylar haberimizde!

22 Aralık 1999 günü Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de derbi maçta karşılaşıyordu.

Haberin Devamı

Zeman'ın yönettiği Fenerbahçe Fatih Terim'li Galatasaray'ı konuk ediyordu.

Ev sahibi takım mücadeleye Rüştü, Alpay, Mustafa Doğan, Abdullah, Johnson, Metin Diyadin, Kemalettin, Tayfun Korkut, Moshoeu, Preko ve Moldovan 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın Kadıköy'de kazanan son 11'inde ise Mehmet Bölükbaşı, Popescu, Fatih Akyel, Capone, Ergün Pembe ve bugünlerde Fenerbahçe kadrosunda yer alan 39 yaşındaki Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Suat Kaya, Hasan Şaş, Marcio ile Hakan Şükür vardı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, cezası nedeniyle Kadıköy'e gidemeyecek Hasan Şaş'ın golü ile 20. dakikada 1-0 öne geçti. İkinci gol ise gecikmedi. Marcio 30. dakikada farkı 2'ye çıkarttı.

Maçın son golü ise Fenerbahçe'nin Rumen golcüsü Moldovan'dan geldi...

Haberin Devamı

90 dakika sonunda kazanan Galatasaray'dı... İşte bu galibiyet Sarı-Kırmızılı takımın Kadıköy'deki son kazandığı maç oldu... Fenerbahçe o tarihten bu yana Galatasaray'a yenilmiyor. Bakalım Galatasaray makus talihini bu kez değiştirebilecek mi? Yoksa Fenerbahçe rekoru 21 yıla mı çıkartacak...

YORUM YAZ